Monday, October 12, 2009

Köpa hårtork

När jag kom till USA övertog jag Michaels hårtork. Den var gammal redan då och att den höll i ytterligare 12 år är en gåta. I somras lade den av och då blev jag tvungen att försöka hitta en ny. Jag insåg snabbt att jag inte visste något om de hårtorkar som finns idag och att det skulle bli ett mindre projekt att hitta den rätta hårtorken.

Visst är det konstigt att man nuförtiden ofta måste bli litet av "expert" för att hitta det man verkligen vill ha. Jag var inte ute efter någon "high-tech" variant utan ville ha en enkel, inte alltför dyr hårtork.

Det visade sig att det i stort sett inte finns några sådana. Det som gäller nu är:

- Ionic hair dryers. De skall tydligen "krympa" vattendropparna i håret genom negativa joner, torka håret snabbare och ge håret glans.

- Ceramic hair dryers. Keramik-materialet lär värmas upp mera jämnt än metallen i en vanlig hårtork. Den här typen hårtork har tydligen också negativa joner.

- Tourmaline hair dryers: Består av ädelstenen turmalin. Denna sten producerar ännu fler negativa joner, torkar håret ännu snabbare och ger håret ännu mer glans än de andra hårtorkarna. Det här måste vara hårtorkarnas Rolls Royce. :)

Dessutom finns det ofta flera tillbehör för att ge håret volym osv.

Jag kände mig nästan litet överväldigad och framför allt insåg jag att man kan spendera mycket pengar på en hårtork.

Eftersom jag var på jakt efter en enkel hårtork blev det den mer "gammaldags" varianten. Den har bara två temperaturer och ingen möjlighet att skapa negativa joner men den kan i alla fall användas både här i USA och i Sverige. Vi får se hur länge den håller - troligen inte 15-20 år som den tidigare.

Bilden från Amazon - min hårtork - Conair 124A

4 comments:

em said...

Det är i sanning lärorikt att läsa bloggar - jag hade ingen aning om dessa nymodigheter!
Håller med dig om att det kan vara jobbigt att köpa prylar eftersom det krävs planering och forskning innan man ger sig ut på fältet. Vilket förmodligen är skälet till att jag i det längsta undviker att skaffa nya grejer.
Margaretha

Katarina said...

Oj,här lärde jag mig något nytt om hårtorkar eller är det bara god säljande reklam tro?

Nästa månad för jag ta mig en titt på hårtorkarna då jag besöker svärföräldrarna!

Hur funkar din nya hårtork?

Anne-Marie said...

Margaretha: Jag blev också förvånad att det fanns så många olika typer av hårtorkar. Det verkar som om allting blir mer komplicerat men samtidigt håller saker och ting inte alls så länge som förr.

Katarina: Bra fråga! :) Kanske både och. Den har fungerat bra än så länge. Den är liten och lätt och kan fällas ihop. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om de negativa jonerna. :)

ailas said...

Hej! Trevligt att läsa om ditt USA-liv. Kommer säkert att återkomma!

Besök gärna min blogg, är ny bloggerska.