Monday, January 19, 2009

President"hysteri"

Många i USA ser fram emot den nya presidenten och hans familj. Det kommer säkert att märkas att det är en ny ledare och det är ju ett historiskt tillfälle eftersom Barack Obama är USAs första svarta president.

Amerikaner är ju bra på att skapa festligheter kring det mesta och det kommer nog att bli litet "presidenthysteri" ett tag framöver.

Det senaste jag såg på nyheterna var att en beauty salon någonstans i USA erbjöd sina kunder speciella "Obama med familj" nageldekorationer. Det skulle vara i Sverige det. Kan inte tänka mig att några svenska tjejer skulle ha Fredrik Reinfeldt med fru på sina naglar. :)
En annan nyhet var att det vid Penn State Universitey hade skapats särskilda glassmaker med Obamainspirerade namn - "BaRocky Road", "Biden Berry" och "Obama White House".

Vi svenskar håller helt klart en litet lägre profil. :) Inga överdrivna reaktioner där inte. Såvida inte Tre Kronor tar guld i ishockey - då blir vi helt plötsligt väldigt osvenska.

2 comments:

Petra H said...

OMG, det låter som något som skulle kunna ske i Puerto Rico också - naglar med Barack Obamas familj, ha ha!!
Visst är det hysteri men det är ju också egentligen helt otroligt när man tänker på hur USA såg ut för bara en generation sedan.

Anne-Marie said...

Petra: Visst är det litet överdrivet det hela. :) Kan inte tänka mig att vi svenskar skulle ha naglar ens som pryds av kungafamiljen. Många har nog väldigt höga förväntningar på den nya preseidenten. Vi får se vad som händer.