Thursday, August 2, 2007

Datorproblem

Igår tillbringade jag min eftermiddag och kväll med att försöka få igång min PC. Den startade upp men när jag sedan kom till min "desktop" visades bara några vackra moln som jag lagt som min bakgrundsbild. Ingenting annat.
Paniken kom litet smått. Datorn envisades med att bara visa mina moln så jag insåg att det var dags för ett samtal till Lenovo. Deras tekniska support sitter i USA vilket jag är otroligt tacksam över. Alltså ingen språkförbistring.

Efter 1.5 timme hade vi inte kommit någonstans och jag fick höra det jag inte ville höra. Att det enda som kvarstod var att återställa datorn till ursprungsläge. Jag fick en klump i magen och undrade i mitt stilla sinne varför jag inte gjort en "backup" av det jag har i datorn. Kanske för att det senaste halvåret varit minst sagt omtumlande. Jag intalade mig det i alla fall.
Efter ytterligare instruktioner kunde jag bränna en CD så att jag kunde spara det viktigaste i alla fall.

Eftersom jag ogärna ger upp sade jag till supportkillen att jag skulle pröva att lägga till program efter program och se när problemet uppstod. Jag ville ju helst inte behöva förlora allt jag lagt in i datorn. Detta "roade" jag mig med under många timmar igår. Kvällen blev till natt och helt plötsligt var alla program tillbaka. Jag höll andan och undrade om min envishet skulle bli belönad. Och jag blev belönad. Molnen hade fått sällskap av alla välbekanta program.

Ibland är det bra att vara envis och inte ge upp. Det fick jag ett exempel på igår.

6 comments:

Stefan said...

Ja, en backup är alltid bra att ha, det gjorde jag en direkt när jag köpte ny dator och den har jag haft nytta av. Datorn lever ibland sitt eget liv.

Desiree said...

wow det var ju jättebra att du lyckades lösa det hela. Det måste kännas toppen. Backup är något man alltid borde ha men man har inte alltid det. Skönt att allt klarade sig i vart fall.

Matildas fikarum said...

*pust*!

Det är hårresande nervpirrigt när datorn krånglar. Må den nu hålla ett bra tag till.

t & t said...

Vi tar så mycket kort och häromdagen satte jag mej ner och gjorde back up av alla korten. Det skulle krossa mitt hjärta om alla korten försvann......... då jag inte har tagit tid och framkallat dom som vanligt.

Trevlig helg till dej och vad bra att du räddade datorn.

Anne-Marie said...

Stefan: Ja, datorer verkar faktiskt leva ett eget liv. En backup står högt på min lista nu.

Desiree: Jag kände mig väldigt glad och nöjd att det löste sig. Det hade varit tråkigt att förlora de program och saker jag sparat sedan jag köpte datorn.

Anne-Marie said...

Matilda: Ja, jag var rätt nervös när jag höll på att försöka få igång den. Jag tar hand om den tycker jag så förhoppningsvis skall den vara glad och starta upp som den skall framöver.

T & T: Vad bra att du sparade dina kort. Jag kommer definitivt att göra en backup snart. Trevlig helg till dig också!