Friday, June 8, 2007

Värdefulla papperslappar


Som jag har konsterat många gånger tidigare på min blogg finns det en hel del skillnader mellan Sverige och USA. Ju längre jag bor här, desto fler skillnader ser jag.

Många av de svenska USA-bloggarna befinner sig i Sverige just nu och JaCal har berättat om sina upplevelser i ett fantastiskt sommar-Stockholm. Hennes senaste rapport handlade om hur färggranna de svenska hastighetsskyltarna är jämfört med de rätt trista amerikanska svart-vita.

Det fick mig att börja tänka på något annat som skiljer sig en hel del - de svenska och amerikanska sedlarna. De svenska sedlarna är ju fantastiskt färggranna och vackra och innehåller alla möjliga detaljer på både bak- och framsidan. De amerikanska sedlarna ser ju i stort sett likadana ut oavsett valör. De allra flesta avbildar gamla presidenter och har nästan inga färger alls.
Jag har en del svenska sedlar här i USA inför nästa Sverige-resa och kunde konstatera att våra svenska pengar är riktigt fina.

4 comments:

Anonymous said...

Håller med om att svenska sedlar är jättefina även om jag röstade för Euro ;-)

(Fast eurosarna är fina de med :-) )

Desiree said...

Ja det har du helt rätt i. Mycket man inte tänkt på innan som man plötsligt lägger märke till då man befinner sig utomlands.

Anne-Marie said...

Maria: Jag vet inte om jag riktigt vet hur Euro-pengarna ser ut. Har nog sett några hastiga bilder på TV när jag varit i Sverige.

Desiree: Ja, man lär sig nog att uppskatta sitt hemland mer när man inte bor där varje dag.

Niclas said...

Våra kanadensiska pengar är väldigt färgranna och detaljerade. Dock påpekar vårt grannland i söder att de liknar monopol pengar. Haahaa!