Sunday, June 17, 2007

Som i Hitchcocks "Fåglarna"

Jag brukar ta en promenad varje dag och idag fick jag nästan en känsla av att jag befann mig i filmen "Fåglarna" när jag var ute och gick eftersom jag blev förföljd av en fågel och nästan fick ducka. Det finns en hel del svarta fåglar här och de flesta verkar ligga och ruva på ägg. Det var första gången jag fick en sådan närkontakt med en av dem.

För det mesta gillar jag fåglar och när jag fortfarande bodde i Sverige hade jag en liten talgox"kompis". Mina föräldrars trädgård var rena paradiset för en massa olika fåglar eftersom trädgården var så skyddad. På vintrarna hade vi många olika sorter som kom till fågelbordet. En sommar satt jag ute och försökte få några talgoxar att komma och äta ur handen och till slut lyckades jag. En av talgoxarna var otroligt orädd. Han kom flygande så fort han såg mig och åt ur handen på mig.

Jag tror inte att jag skall försöka få de här svarta fåglarna att äta ur handen - jag tror att de heter Brewer's Blackbird. Bättre att titta på dem på avstånd.

Idag är det Father's Day här i USA. I Sverige har vi ju Fars Dag först i november. Jag har inte någon pappa längre som jag kan fira men många pappor har säkert blivit uppvaktade idag.

5 comments:

Matildas fikarum said...

Det där känner jag igen. Aldrig att jag blivit anfallen av en fågel i Sverige, men här har det hänt. Kommer man för nära deras bon så kan de flyga förbi och hacka en i huvudet. Jätteläskigt! Och ont gör det.

Anonymous said...

åååå. jag fullkomligt älskar fåglar. Dock var det evigheter sedan jag såg en domherre. Talgoxar är så söta.

p.s. Hur översätter du mockingbird till svenska?

Anne-Marie said...

Matilda: Tur att den inte hackade mig i huvudet. Det låter otäckt. Våra svenska talgoxar verkar onekligen litet mer fridsamma.

Anne-Marie said...

Maria: Talgoxar är otroligt charmiga och tydligen rätt lätta att få att bli tama.
Mockingbird = härmfågel. Vad är det egentligen?

Anonymous said...

exakt. Härmfåggel står det i lexikonen men jag vet inte riktigt om det är en fågel jag sett eller hört... måste forska vidare. Det är ju en fågel som ofta nämns i USA i sångtexter och så...