Monday, March 23, 2020

Platsen där allt startade

Igår fick vi veta att det nu konstaterats två fall av viruset i Siskiyou county där jag bor. Jag tror personligen att viruset funnits här under en längre tid - kanske 2-3 månader - men det har inte funnits tillgång till testkits. Folk verkade bli litet panikslagna i olika FB-grupper som finns i det här området. Verkar litet konstigt att de inte trodde att vårt county skulle drabbas. Fler tester har gjorts och några har kommit tillbaka negativa medan de väntar på svar på ca 17 tester.

Jag hade faktiskt aldrig hört talas om Wuhan i Kina innan allt detta med viruset satte igång. Nu vet jag litet mer om denna storstad som har varit under lockdown sedan januari. Tydligen skall man börja lätta på denna lockdown nu. Har sett ett antal videoklipp hur man faktiskt svetsat igen dörrar och helt enkelt höll folk som fångar i sina hem. En del klarade inte av detta utan tog livet av sig. Mycket tragiskt.

Visste ni att Wuhan höll i World Military Games i oktober 2019? Jag visste inte det och tyckte det var intressant att detta mycket stora sportevenemang skedde precis innan viruset började spridas.

Jag köper inte riktigt den officiella “storyn” att detta virus kom från djurmarknaden i Wuhan. Ja, det kanske spreds dit men inte att det faktiskt har sitt ursprung där. Wuhan Institute of Virology ligger väldigt nära Wuhans djurmarknad och detta lab är ett så kallat Biosafety Level 4 lab - det är den typen lab som hanterar den dödligaste sortens virus. Det är ju inte helt omöjligt att ett virus har kommit ut därifrån. Om det var medvetet eller omedvetet skall jag låta vara osagt. I USA finns ett antal BSL-4 labs.

Den information som kommit från Kina har jag tagit med en nypa salt. Kina är kända för att manipulera sanningen och jag skulle inte vara förvånad om antal sjuka och döda ligger mycket högre än de officiella siffrorna. Min pappa arbetade med kinesiska diplomater under en period och han berättade en del om hur deras mentalitet vär. Save face och att inte alltid tala sanning var vanligt. Det är också viktigt att förstå CCPs (China Communist Party) roll under denna kris. De har skapat en ännu större polisstat än vad som tidigare fanns.

Eftersom jag har följt detta sedan januari har jag hittat en hel del information på resans gång och något jag tyckte var intressant var Event 201 som ägde rum i oktober 2019. "The Johns Hopkins Center for Health Security in partnership with the World Economic Forum and the Bill and Melinda Gates Foundation hosted Event 201, a high-level pandemic exercise on October 18, 2019, in New York, NY. The exercise illustrated areas where public/private partnerships will be necessary during the response to a severe pandemic in order to diminish large-scale economic and societal consequences." Just denna "pandemic exercise" handlade om ett slags coronavirus som dödade 65 miljoner människor. Här finns en litet kortare video om detta event.Hollywood har även gett oss filmer om pandemier. “Outbreak” med Dustin Hoffman är en. “Contagion” som är litet nyare såg jag 2012 redan. En film som känns som om den gjorts för det vi nu är med om.

13 comments:

Immunförsvar said...

Jag tror också att viruset har funnits längre i många länder. Det är med testerna som vi får det bekräftat. Spridningen är antagligen mycket mycket större.

Anne-Marie said...

Immunförsvar: Ja, det verkar som om detta har funnits ett bra tag. Jag läste idag att Siskiyou county fått ytterligare fall. Vi är inte så många som bor här men det finns troligen spritt i hela området.

incurable said...

https://www.nature.com/articles/s41591-020-0820-9
Viruset ser dock inte ut som ett genetiskt manipulerat virus brukar.

Annika said...

Nej, ingen lär väl bli besparad från detta.
FY fasiken, jag ligger lågt med nyheterna. Har gett min själv restriktioner där.
Ligger lågt på Fejjan också. Orkar inte med alla "experter" där heller.
Håller mig till myndigheternas bud.
tror som du, viruset har funnits bra mkt längre än vi tror. En kompis man till mig var i Kina på konferens efter jul, han kom hem med hosta, hög feber och allmänna flunsasymptom. Under denna tid träffade jag min kompis, hon blev också sjuk i samma sjuka. Nu efteråt säger hon att hostan och tröttheten var det värsta. NU tror de själva att de haft corona, och så kan det mer väl vara.

Japp, jag ligger lågt med mkt. Kollar in hur K har det, och att hon har det bra. HON har ju inget jobb nu alls :-(
Känns så hopplöst tufft. Och inte vet vi när vi ses nästa gång.
Avis på mina vänner som fått hem sina barn både från unis i US och från Europa. Men min tös sitter i CA, men det går ingen större nöd på henne heller just NU iofs.

Kram AM. STAY safe!!!

Anne-Marie said...

Incurable: Jag vet ingenting med säkerhet. Har bara följt väldigt mycket sedan det hela startade i mer omfattning i januari. Både "vanliga" nyheter och mer djupgående medicinska analyser. Det finns dokument som går längre tillbaka i tiden som också kan ge en liten fingervisning om vad som kanske skett.

Anne-Marie said...

Annika: Skrev precis hos dig - tror att vi skrev samtidigt. :)
Jag tror att man kan ha en lindrig form av detta virus och klara sig väldigt bra. Jag har också hittat ett par preparat som jag nog kommer att skriva om som tydligen skall vara väldigt bra mot just detta virus. Helt naturliga preparat.
Jag kände av någon anledning att jag ville börja följa detta när det blev mer uppmärksammat i januari. Tidigare större infektionsutbrott har inte alls känts lika viktiga att följa. Kanske jag kände på mig något eftersom det vi nu ser är bortom allt det vi varit med om under våra livstider. Skrämmande faktiskt tycker jag hur allt har utvecklats och så snabbt.
Inte alls omöjligt att dina vänner hade coronaviruset. Skönt att de i alla fall blev bra och inte behövde åka in på sjukhus. Mörkertalet är troligen mycket stort här i USA och i andra delar av världen som faktiskt haft eller har viruset. Det verkar ju som om man först nu har börjat testa i större omfattning.
Jag såg precis hos dig att K inte har ett jobb. :( Usch vad tråkigt. Det verkar ju som om många människor redan har förlorat sina jobb. Och här i USA finns det ju inget skyddsnät alls egentligen. Hoppas att K klarar sig bra.
Jag är oroad över den ekonomiska biten skall jag villigt erkänna. Man kan inte stänga ner en stat eller ett land hur länge som helst. Här i Kalifornien finns inget slutdatum för stay at home ordern. Om detta skulle pågå under flera månader förstår jag inte ens hur staten skall klara sig. Har sett arbetslöshetssiffror på kanske 30% som en del pratat om. Skrämmande.
Stor kram Annika!!

incurable said...

Har du några länkar till andra medicinska analyser? Vore spännande att läsa :)
/Louise

Anne-Marie said...

Louise: Jag skall kolla om jag har länkar. Har inte sparat allt jag har läst plus att vissa saker har jag fått kopiera in i Word-dokument. Du kan väl skicka ett email till min bloggemail: attboiusa@yahoo.com så kan jag skicka den vägen om jag hittar några bra länkar.

Lena i Wales said...

Man vet inte vad man ska tro i dessa dagar. En säjer det ena och en säjer det andra.
Jag tror mycket på sunt förnuft, fast det verkar ju som många är i avsaknad av detta, tyvärr.
Ta väl hand om dig!

Äventyret framtiden said...

Tack för intressanta inlägg Anne-Marie!
Vår värld är annorlunda nu, allt är förändrat i och med Corona.
Hur det har uppkommit eller inte är egentligen ointressant, det som gäller är att det finns och sprider sig .
Nu gäller det att vara rädd om sig själv och om andra, att följa direktiv som kommer från myndigheterna.

Var rädd om dig!
Varm kram!

Anne-Marie said...

Lena: Nej, det är svårt att veta vad man skall tro. Sunt förnuft är ofta i avsaknad tyvärr. Här i USA "leker" flera guvernörer och borgmästare med makten vilket är mycket skrämmande tycker jag.
Ta hand om dig också Lena!

Anne-Marie said...

Karin: Ja, världen har helt klart förändrats i grunden. Och den kommer nog att vara förändrad tror jag. Visst kommer det säkert att gå tillbaka mer till "normalt" men det känns som om det inte kommer att bli helt som "vanligt" framöver.
Ja, det kanske är ointressant att veta hur det uppstod. Vi människor är olika betr. vad vi tycker kan vara intressant eller ointressant.
Det finns fortfarande en hel del som inte tycks bry sig om smittrisken. Har sett bilder på ungdomar som samlats i stora grupper till exempel i Florida för spring break.
Varm kram och ta hand om dig Karin!

Francisca said...

Vi finansierar personer som har projekt men saknar resurser för att genomföra dem mellan 3 000 och 10 000 000 euro.
-------------------------------------
* Ekonomiskt
* Inteckningslån
* Investeringslån
* Autolån
* Konsolideringsskuld.
* Kreditlinje
* Andra inteckning
* Köp av kredit
* Personligt lån

Kontakta oss:
E-post: Axabanquebelge@outlook.fr
Whatsapp-nummer: +33780725269