Saturday, April 20, 2019

Glad Påsk!

De senaste veckorna har varit en virvelvind av olika “projekt” som tagit både tid och energi. Därav tystnaden på bloggen.
Jag kommer att skriva om det som hänt men då de flesta säkert har påsklov nu ville jag mest säga Glad Påsk! USA ligger lågt med påsken men i Sverige är det långledigt just nu.

Det jag “brottats med” är ett levnadsintyg som blivit mycket mer omfattande än vad det borde ha varit, Jury Duty som är något som följer med det amerikanska medborgarskapet, situationen med grannlägenheten och olika utmaningar på jobbet.

Mitt i alla “projekt” hände något oväntat och fint för ett par veckor sedan. Jag hörde en bil stanna utanför huset där jag bor och jag såg en kvinna som klev ur sin bil och gick fram till min dörr med en kruka med tulpaner! Hon knackade på dörren och sade "I had bought these, asked the Lord who to give them to and he told me to give them to you. Jesus loves you, okay. " Hon var helt okänd och jag blev självklart både överraskad och förvånad men kom mig för i alla fall att tacka. Eftersom det i stort sett är omöjligt att hitta tulpaner här - och jag tycker mycket om tulpaner - blev jag riktigt glad. Tulpanerna har blommat fint fram till för ett par dagar sedan när de började vissna. Det var en mycket fin och omtänksam gåva från en helt okänd person.

Jag har inte firat påsk på mycket länge och har aldrig firat här i USA. Det är egentligen bara en dag, och det är i morgon när söndagen kallas Easter. I Sverige är det många som har ledigt i fyra dagar. Glad Påsk!

Så här fina var tulpanerna jag fick av den okända damen. :)

15 comments:

FREEDOMtravel said...

Levnadsintyg, vad är det? Fint, men otippat, men tulpanerna! Önskar en fortsatt fin påsk!

Anne-Marie said...

Helena: Levnadsintyg är ett dokument som skall bevisa att jag lever. Vet att de som har allmän pension får skicka in det men visste inte att det även gällde privata pensioner.
Ja, tulpandamen var verkligen en överraskning! :)
Ha en fortsatt fin påsk du också!

Anne-Marie said...

Malin: Ha en fortsatt fin påsk!

Lena i Wales said...

Levnadsintyg behövs också i UK.
Vilken historia om kvinnan som dök upp, men fina tulpaner.
Hoppas allt ordnar upp sig!

Anne-Marie said...

Lena: Levnadsintyg verkar vara rätt vanligt men tydligen var det nytt för företaget i Sverige där jag har min privata pension.
Ja, kvinnan med tulpaner var något litet extra. :)
Tack!

Äventyret framtiden said...

Intressant med levnadsintyget. Antagligen har vi något liknande här också men under annat benämnande.
Speciell händelse att få tulpaner av en helt okänd dam.
Måste ha känts lite märkligt, men roligt att du fick blommor på det sättet. Ibland händer det saker.
God fortsättning, hoppas att allt löser sig på bästa sätt Anne-Marie!

Gunilla Nardin said...

Så fantastiskt att få tulpaner av en okänd, bara så där..
Hoppas att det fixar sig med levnadsintyg för din privata pension. Så det är alltså något man måste leverera till Skatteverket så småningom. Då är jag förberedd nu.
Vi har haft en lugn och skön Påskhelg här med mycket och god mat förstås.
Ha det gott Anne-Marie
Stor Kram
Gunilla

Annika said...

Jag firar inte heller påsk. Inte mkt iaf. Var hos min svärfar på brunch på påskdagen. Det är allt. Som jag sa i SR, USA har förstört påsken för mig.
Alltför kort. Alldeles töntigt för kort, till och med.
SÅ jag pyntar inte, ingenting sånt.

Ja, det där med tulpanerna var ju oväntat och TREVLIGT!!
De kom till rätt person som verkligen uppskattar dem.

OK, får väl också vara beredd på det där med levnadsintyg antar jag.
DÅ vet jag var jag hörde det först :-)

Kramar!

Anne-Marie said...

Karin: Levnadsintyg verkar vara något som utlandssvenskar får fylla i eftersom till exempel Pensionsmyndigheten inte kan ha samma koll på om folk lever eller inte som de har i Sverige.
Ja, det var en litet märklig och samtidigt trevlig händelse med tulpandamen. :)
Tack detsamma Karin! Det “körde ihop sig” litet väl mycket under de senaste veckorna. Förhoppningsvis lättar det litet framöver.

Anne-Marie said...

Gunilla: Ja, det var litet överrumplande med tulpanerna. Och samtidigt så fint och omtänksamt. :)
Ja, företaget där min privata pension finns verkade nästan tagna på sängen och ingen visste riktigt vad som gällde när jag ringde. Levnadsintyget vet jag inte riktigt vart det tar vägen - jag skickade det till Länsförsäkringar där min pension finns.
Låter trevligt med god mat. :) Och så har du fotat mycket också. Vilken fin vår ni har.
Stora kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Jag har förstått att du saknar påsken. Det var länge sedan jag firade med påskmat, pynt osv så har kommit bort från just den biten. Det är intressant att USA firar så litet kring påsken jämfört med till exempel Sverige.
Ja, jag blev verkligen överraskad av tulpandamens besök. :) De stod fint i ca 2 veckor. Nu har de vissnat och jag vet inte riktigt vad jag skall göra. Har inte riktigt en bra plats att sätta ner lökarna.
Om du har allmän pension i Sverige kommer du att få skicka in ett levnadsintyg. Och tydligen gäller det även andra sorters pensioner vilket verkade vara relativt nytt i alla fall för Länsförsäkringar där jag har min privata pension. Det har varit en ren cirkus kring detta intyg vilket jag kommer att skriva om. Helt ofattbart hur krångligt det blir ibland.
Kramar!!

Gunnel said...

Vilken trevlig överraskning! Min dotter från Luxemburg har varit här i år och vi frirår alltid påsken med färgade ägg och siller av alla de slag. Påskpyntet blir inte i samma omfattning som under julen, men lite fjädrar och kycklingar måste finnas framme. Jag gillar att pynta och dekorera så alla helger är mina favorithelger. Kram

Anne-Marie said...

Gunnel: Ja, det var verkligen överraskning med tulpanerna. Många vill pynta som du gör. Det är jag som nog är litet annorlunda. :) Och du som har barnbarn förstår jag att det är roligt att ha det fint kring helgerna. Kram

Channal said...

Glad påsk i efterskott! Önskar dig en fin helg!

KRAM Anna

Anne-Marie said...

Anna: Tack detsamma! Och får önska en glad första maj till dig! Inget vi firar i USA men vet ju att man firar både Valborgsmässoafton och första maj denna veckan.
Kram!