Sunday, November 22, 2015

För 9 år sedan den 22 november

... skrev jag det första inlägget på min blogg. Helt otroligt vad åren har gått fort. Om någon hade sagt att jag fortfarande skulle blogga hade jag nog knappt trott på det. Men fortfarande känns det roligt och jag tycks ha saker att skriva om. Och alla kommentarer som kommer gör att bloggen känns mycket levande och inspirerande. Utan era kommentarer skulle jag inte alls vara lika motiverad. Så tack för dessa och fortsätt att kommentera! :)

När jag startade bloggen fanns det inte alls lika många bloggar som det gör idag. Nu tycks det ju bloggas i var och varannan stuga i Sverige och utomlands. ;)
Jag ville dela med mig av hur det var att bo i USA på en mindre ort och hur jag upplevde detta. Många bloggar som skrivs av svenskar i USA befinner sig ofta på litet större orter och har helt andra förhållanden jämfört med hur det är på en liten ort i den amerikanska glesbygden. Och jag ville skriva en blogg som skildrar allt möjligt, det vill säga det skulle inte bara vara en “feel good“-blogg utan skildra livet som helhet.

Och bloggvärlden är fantastisk eftersom man kan knyta kontakter och få vänner som man annars inte skulle ha kunnat möta. Jag har haft förmånen att få träffa flera andra bloggare vilket varit fantastiskt roligt och trevligt. Jag hoppas att det blir fler framöver. :)

Jag kommer nog att skriva ett inlägg relativt snart om intryck jag har efter rätt många veckor i Sverige. Att det skulle bli så händelserikt och omvälvande i mitt gamla hemland hade jag nog aldrig kunnat föreställa mig.

Tack till alla som läser och hoppas att ni vill fortsätta att titta in här!


Bilden lånad från nätet.

39 comments:

Anonymous said...

Hej

Och grattis till 9 år som bloggare. Åren går fortare än,
man tror. Hälsningar Stig.

Taina said...

Grattis!

Gunnel said...

Grattis1 Så länge har inte jag hållit på, men jag har upptäckt hur kul det är och hur många människor man får kontakt med. Det är roligt med bloggar för de är så olika. Alltid finns det något intressant att läsa. Ska bli kul och höra vad du har fått för uppfattning om Sverige efter att ha varit borta i så många år. Ha en trevlig söndag.

Äventyret framtiden said...

Grattis, grattis!

Jag har faktiskt inte riktigt koll på hur länge jag har bloggat men ska räkna ut det.
Ja, det skulle inte vara lika roligt att blogga om man inte fick respons. Troligen skulle jag blogga ändå men förmodligen skulle jag ha en del jobb med mig själv för "omställning" till ickekommentarer. De är viktiga. Vi har ju också blivit vänner på ett sätt eller hur?
Jag har år efter år läst om att bloggandet är på återtåg, men jag tycker som du att det bloggas mera hela tiden, men kanske på ett annat sätt och inte så ofta som tidigare. Ett tyckande förstås som inte alls behöver stämma med verkligheten.

Tack i alla fall Anne-Marie för en fin blogg. Det är alltid lika intressant att titta in hos dig och läsa vad du håller på med eller vilka dina åsikter är.

Grattiskramar!

Channal said...

Grattis!! Åren går fort! Själv började jag blogga 2008. Visst är det kul med bloggen. Har lärt känna så många fina kvinnor. Som du! Tack för att du delar med dig.

KRAMAR Anna

Från Glam till Damm said...

GRATTIS!

Det är så kul att läsa din blogg och du skriver om så många intressanta aspekter av livet.

Kram och blogga på!

Anneli

Anonymous said...

Grattis till 9-åringen! Jag hoppas vi får följa dej på livets färd minst lika länge till. Din blogg är en av de intressantaste, mera seriöst innehåll än många andra.
Njut av hösten trots alla negativa saker som händer i vår värld.
Lena

Steel City Anna said...

Verkligen lång tid! Kul att du kommer fortsätta blogga :)

Mimmi i MA said...

Grattis!! Självklart kommer jag fortsätta att läsa din blogg. Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag började läsa din blogg, men jag hittade till den via nån annan blogg. 😃

Anne-Marie said...

Stig: Tack! Roligt att du följer med här på bloggen. :) Jo, åren går fort känns det som.

Anne-Marie said...

Taina: Tack! :)

Anne-Marie said...

Gunnel: Vädigt trevligt att jag hittade till din blogg också tycker jag. Jag gillar verkligen bloggar och att man kan följa andras tillvaro utan att det blir alltför personligt.
Min vistelse i Sverige blev kanske litet annorlunda än vad jag hade trott när jag kom i början av oktober. Ha det bra!

Anne-Marie said...

Karin: Tack! :)
Jag fick helt plötsligt för mig att jag hade bloggat i 10 år men riktigt så länge var det inte.
Kommentarer tycker jag är viktiga eftersom man får en dialog med en del av de som läser bloggen. Självklart är det bara en liten del av alla som läser som kommenterar.
Jag uppskattar alltid dina kommentarer och visst blir man vänner genom bloggarna.
Tack för att du tittar in och uppskattar det jag skriver! :)
Kramar!

Anne-Marie said...

Anna: Du är också en veteran inom blogg“branschen“.
Man kan verkligen knyta fina kontakter genom bloggarna. Och det blir så att man tycker man känner den andra personen litet i alla fall genom bloggen.
Tack för att du tittar in och lämnar “avtryck“ på min blogg. :)
Kramar!

Anne-Marie said...

Anneli: TACK! :)
Roligt att vi fann varandras bloggar tycker jag.
Jag bloggar så länge det känns roligt och jag har något att skriva om.
Kramar!

Anne-Marie said...

Lena: Tack!
Åh vad glad jag blir för dina fina ord. :)
Ja, nog har denna höst varit minst sagt turbulent sedan jag kom. Vädret har i alla fall varit ovanligt fint. :)

Anne-Marie said...

Anna: Ja, det har blivit en del inlägg sedan 22 november 2006. :)
Så länge som det känns roligt fortsätter jag.

Anne-Marie said...

Mimmi: Tack! :)
Roligt att du också hänger med i fortsättningen.
Minns inte när du hittade hit men det var ett bra tag sedan.

Annica said...

Hjärtligt grattis till 9-åringen! Det blir spännande att följa nästa nioårsperiod - och varifrån den kommer att skrivas. Kanske fortsatt från USA? Eller från ett Sverige i förvandling? Eller från någon helt ny och ännu "oupptäckt" plats? Som tur är så kan man ju blogga från de flesta ställen i världen. :)
I början av november glömde jag att fira min egen blogg som då skulle ha haft 6 ljus på grattistårtan.
Kram från norr!

Charlie sa ... said...

Grattis Anne-Marie!!
Din blogg är så bra! Nyanserat, trevligt, informativt och med glimten i ögat skriver du om sånt du reflekterar över och det som pågår. Så trevligt att vi sågs efter alla dessa år!

Ville också skriva och berätta att jag trivs utmärkt i mitt eget sällskap. Behöver mycket egentid. Så jag förstår hur du känner. Skönt att du får några veckor på egen hand också. Bra blandning!

Tänker på dig!

Varm kram
Lotta

Marina said...

Jag började blogga av precis samma anledning, nämligen att berätta om hur vi hade det efter flytten utomlands. Att jag skulle hålla på i så många år som det blivit, hade jag inte en tanke på. Inte heller förstod jag då hur många kontakter som skulle komma att knytas världen över.

FREEDOMtravel said...

Kul att du bloggat då länge! Din blogg har jag oxå följt i många år! Vill gärna läsa om hur du upplever att komma tillbaka till Sverige! Vi kom tillbaka till Stockholm igår :)

Anne-Marie said...

Annica: Tack!
Ja, du som vi pratade om är det mycket som är i gungning just nu både här i Sverige och i andra delar av världen. Nu skall jag ju först och främst tillbaka till USA och Weed (det är ju där jag har mitt lilla hem just nu) och ta en rejäl funderare.
Gratts i efterskott till din 6-åring!
Kram från ett kallt Åkersberg!

Anne-Marie said...

Lotta: Tack snälla!
Vad glad jag blir över dina fina ord om min blogg. :)
Visst var det roligt att vi äntligen kunde ses.
Det egna sällskapet är viktigt. Det märker jag nu när jag har varit rätt mycket ensam och har behövt det.
Varm kram!

Anne-Marie said...

Marina: Ibland fattar man inte att åren går så fort som de gör.
Just det där kontaktnätet som kan skapas genom bloggen är fantastiskt tycker jag. Människor man aldrig träffat men vars bloggar man läst blir ju som vänner och om man sedan ses “på riktigt“ blir det ännu trevligare.

Anne-Marie said...

Helena: Ja, åren har gått fort. Hisnar ibland vid tanken.
Jag har följt er blogg också under rätt lång tid.
Oj, vilken omstälning det måste vara för er nu att vara tillbaka i Stockholm efter så lång tid på resande fot i Europa.

Tredje året i Hjo said...

Jag fortsätter gärna att följa dina öden i det nya landet.

Anne-Marie said...

Hans: Roligt att du vill följa med på mina “irrfärder“. ;)
Nu kommer jag ju att åka tillbaka till USA om ett par veckor och jag kommer verkligen att få ta mig en ordentlig funderare med tanke på hur allt har utvecklats här i Sverige och i Europa.

Desiree said...

Stort grattis till dig och bloggen. Din blog bjuder alltid pa nagot intressant, spannande och larorikt.
Ska bli otroligt spannande att fa lasa mer om hur du upplever ditt gammla hemland. Var det ungefar som du hade forvantat dig? Var det valdigt olika mot vad du tanke att det skulle bli? Vad har varit den storsta overraskningen? Det basta, det samsta? Ar det ett stalle dar du skulle vilja bo och kanna dig hemma igen? Kanner du att det finns en god framtid for dig I Sverige?
Manga nyfikna fragor som sagt.
Kramar!

Annika said...

Grattis Anne-Marie!
Din blogg är en av mina stora favoriter i bloggvärlden. Visserligen lever vi i helt olika världar i USA, men det är väl delvis därför jag tycker så mkt om din blogg också.
Sen tycker jag att du hittar intressanta ämnen. jag började också blogga 06. Ganska snart fick jag följare, och vissa är med mig än idag. Tror att du och jag "känt" varandra i bloggvärlden ungefär lika länge?
OCH kommentarer ja. utan dem skulle jag inte blogga + att jag tycker att det ger mkt att läsa kommentarer på andras bloggar. Så lätt är det för mig, inga kommentarer och jag lägger ner :-) I princip.
Kan inte sitta och skriva för ingen, och utan feedback.
Antar att du känner exakt detsamma.
Stort grattis och hurra för din fina blogg.
Ser fram emot blogginlägget du ska skriva.
Kramar!!!

Anonymous said...


Grattis Anne-Marie instämmer i Desirees ord
kram christer

Anne-Marie said...

Desiree: Tack! Vad glad jag blir för dina fina ord. :)
Jag har nog tyvärr inga riktigt bra svar ännu. Måste nog åka tillbaka till USA (åker om ett par veckor) och smälta allt som hänt. Men jag känner mig mycket tveksam till Sverige pga allt som hänt här denna höst. Som du läste och kommenterade så är Sverige inte samma land längre.
Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Tack snälla du! Jag säger samma sak - din blogg är en av mina favoriter. :)
Vi bor ju verkligen i väldigt olika sorters områden och städer. Jag på landet och du i staden. Jag i ett fattigare område och du i ett rikt. Sådant är intressant och spännande.
Jodå, du var en av de första som kommenterade hos mig. :) Jag hade nog kommenterat hos dig och så tittade du in hos mig. Hittade till dig via Annes blogg.
Kommentarer är viktiga. Att skriva utan att någon ger feedback skulle kännas vädigt konstigt. Och som vi “avhandlat“ tidigare är det också viktigt att svara på kommenterarna.
Tack igen!
Kramar!!

Anne-Marie said...

Christer: Tack! Vi får se vad jag kommer på att skriva. :)
Ha det gott!

Gunilla Nardin said...

Är det verkligen så länge du har bloggat?.. Jag tror jag "upptäckte" din blogg för sådär 3 eller 4år sen, minns faktiskt inte exakt, när jag hamnade där av en slump, efter att ha läst en blogg som var skriven på en så fruktansvärt dålig svenska.
Tidigare hade jag ingen aning om att det fanns hundratals olika bloggar på internet, visste knappt vad en blogg var för något... Jag har ju ingen egen, och tycker väl att jag är lite sent ute,men jag har så stor glädje av din..och andra, som jag har hittat efterhand.
Så ett jättestort Grattis till fina intressanta och välskrivna blogg AM.
Hoppas att du fortsätter att skriva.
Lycka till med dina val.
Stor Kram
Gunilla

Gunilla Nardin said...

Är det verkligen så länge du har bloggat?.. Jag tror jag "upptäckte" din blogg för sådär 3 eller 4år sen, minns faktiskt inte exakt, när jag hamnade där av en slump, efter att ha läst en blogg som var skriven på en så fruktansvärt dålig svenska.
Tidigare hade jag ingen aning om att det fanns hundratals olika bloggar på internet, visste knappt vad en blogg var för något... Jag har ju ingen egen, och tycker väl att jag är lite sent ute,men jag har så stor glädje av din..och andra, som jag har hittat efterhand.
Så ett jättestort Grattis till fina intressanta och välskrivna blogg AM.
Hoppas att du fortsätter att skriva.
Lycka till med dina val.
Stor Kram
Gunilla

Anne-Marie said...

Gunilla: Ja, så länge är det. :) 22 november 2006 skrev jag mitt första inlägg.
Tur att du hittade till min blogg! Tycker alltid att du skriver bra kommentarer.
Tror att du kunde ha haft en riktigt intressant blogg med ett franskt perspektiv.
Tack för dina fina ord om min blogg! Jo, jag skriver så länge som det känns roligt och att jag har något att skriva om.
Ha det gott! Stor kram!

tassitus said...

Grattis till nio år som bloggare!

Jag har bloggat väldigt mycket på WordPress, men aldrig på svenska och ingen direkt expat-blogg.

/Rebekah

Anne-Marie said...

Rebekah: Tack!
Antar att du kanske bloggat på franska då? Jag har glömt den franskan jag kunde. Tyvärr blir det så när man inte använder ett språk. Skall kolla vad du har skrivit.