Sunday, April 22, 2012

Bröderna Grimm i Hollywood

Söndagkvällarna har sedan i höstas gått i sagans tecken. TV-succén "Once Upon a Time" har setts av många och har nominerats till olika utmärkelser.
Jag har följt den här serien och tyckt att den varit underhållande och spännande. Nu är det bara 3 episoder kvar innan säsongen är över. Om det blir en fortsättning verkar oklart just nu.

Den här serien växlar mellan olika sagor och nutiden. Samma personer befinner sig i båda världarna. Och det är många av de klassiska sagorna som finns med - Snövit och de sju dvärgarna, Rödluvan, Hans & Greta, Askungen osv. Alla är sagor som blivit kända genom Bröderna Grimm. Två tyska språkforskare som samlade in och publicerade olika folksagor.

Just nu verkar Snövit vara "hett" i Hollywood. :) För några veckor sedan var jag och en väninna iväg på premiären av "Mirror, Mirror" med Julia Roberts. Den hade fått blandade recensioner och jag förstår varför. Både T och jag tyckte att det var en medelmåttig film. Annars tycker jag om filmer med Julia Roberts. Men i den här filmen kom hon inte till sin rätt.

Nu till sommaren kommer en annan film om Snövit ut här i USA - "Snow White and the Huntsman". Den skall komma ut 1 juni. Efter att ha sett en trailer verkar det bli mycket mer action än i filmen med Julia Roberts.

Bröderna Grimm har kommit till Hollywood och deras sagor verkar fortsätta att fascinera.

Under helgen har högsommarvärmen slagit till i Weed. Från att ha varit runt +10 bara för några dagar sedan var det runt +27-28 både igår och idag. Litet omtumlande att få en sådan sommarvärme i april. Det är ovanligt att det är så här varmt i april uppe i bergen. I slutet av veckan lär det bli litet mera "normala" temperaturer.


Bilden från TV-kanalen ABC - Snow White and Prince Charming.

14 comments:

Äventyret framtiden said...

Intressant som vanligt att läsa ditt inlägg.
Är det inte så att även skådespelerskor som Julia Roberts måste spela "sämre" filmer ibland? Har läst någonstans att deras avtal säger så, åtminstone när de inte är i topp längre och andra storsäljande skådespelare tar över mera. Det är säkert ett hårt liv det där.

Karinkram
från ett dimmigt råkallt Åland

em said...

Ja käre tid, bara det genererar pengar, kan man slakta vilka klassiker som helst.
Undrar om någon av de berättelser som skapas i dag, kommer att överleva flera hundra år.
Margaretha

Desiree said...

Ja snövit verkar vara poppis. När vi var på bio igår gjorde de reklam för någon film om Snövit tror att det var Mirror Mirror.
Oj verkligen högsommarvärme hos er med en gång. Lite mer lagom kanske är att föredra. Men jag hoppas vi får lite vårvärme här snart för just nu är det bara kallt och regn.
Kram!

Annika said...

Tror att Snow White and the Huntsman" bir MÖRK, och mkt BRA!
Jag hade noll lust att se Mirror, mirror. Men jag är inget större fan av J Roberts heller.
Har missat Once upon a Time, men förstår att den är bra.
Här är det kallt och regnigt. men det gör inget. Inget alls.
Kram!

olgakatt said...

Känner egentligen som Margaretha att det är "slakt" på gamla klassiker men samtidigt får kanske dagens unga ingen kontakt alls med dem om de inte serveras i en tappning ungarna kan smälta. Det är nog bara vi gamla relikter som kan njuta av Bröderna Grimm i bokupplagor från 1920-talet med svartvita tecknade illustrationer.
Och nog borde Astrid Lindgrens barnböcker kunna överleva ett och annat sekel!

Denice said...

Jag har bara sett once upon a time säsong 1 än så länge, s2 har inte börjat visas här i sverige längre men jag tycker den är extremt välgjord och bra :)

Anne-Marie said...

Karin: Jag har blivit litet undrande över att det kommit så många filmer just om Snövit på sista tiden.
Har aldrig hört talas om det du nämner om kontrakt och vad skådespelare måste göra men skulle inte alls vara förvånad om det stämmer. Hollywod är en underlig plats.
Kram - från ett sommarvarmt Weed.

Anne-Marie said...

Margaretha: TV-serien Once Upon a Time har blivit väldigt omskriven och omtyckt här i USA. Kanske just för att de blandar de gamla sagorna med nutiden.
De flesta av nutidens sagor tror jag inte finns kvar om 100 år.

Anne-Marie said...

Desiree: Jag brukar tycka om Julia Roberts men just den här filmen var inte särskilt bra. Kanske det är som Karin skriver att de måste göra litet sämre filmer ibland.
Det har varit sommarvärme även idag men det skall bli svalare igen. Det slogs rekord överallt igår med varmare väder än vad vi någonsin haft i april. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Filmen som kommer i sommar verkar vara en riktig actionfilm eftersom Snövit lär sig att kriga och slåss.
Jag brukar tycka om Julia Roberts - har sett många bra filmer med henne. Once Upon a Time verkar ha blivit en riktig succé - hoppas den fortsätter.
Har hört att det kommit mycket snö till och med i vissa delar av östra USA.
Kram!!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Tror att många barn och ungdomar idag har svårt till och med att läsa böcker eftersom de vant sig vid TV och internet. När jag var liten läst man böcker och skapade sin egen fantasivärld. :)
Astrid Lindgren tror jag står i en klass för sig. Hon skapade tidlösa och klassiska sagor som alla kan ta till sig.

Anne-Marie said...

Denice: Säsong 2 har inte ens spelats in ännu vad jag vet. Vi har tre avsnitt kvar här i USA från säsong 1. Jag tycker också att den är spännande och intressant den här serien. Sagor har alltid tilltalat mig.

Min plats i solen said...

Hej Anne-Marie!

Sagor verkar definitivt vara en het trend just nu. Egentligen inte så konstigt tror jag eftersom vi alltid har fascinerats av sagans värld och efter alla framgångar med Harry Potter, vampyrer, drakar, Narnia etc så ser nog filmbranschen sin chans till ytterligare inkomster genom att göra nyinspelningar av de gamla klassikerna. Kanske lockar de extra mycket eftersom datorerna idag gör det möjligt att göra riktgt spektakulära effekter. Så jag har en känsla av att sagorna kommer att dammas av en efter en. Och jag som gillar sagor och myter tycker at det känns som en helt ok trend. ;)

Sköt om dig kära vän och ha en riktigt bra tisdag!

Kram Lotta

Anonymous said...

Hej!
Vilken intressant blogg, med en massa goda råd! :)
En fråga jag har är hur det rent praktiskt fungerar att flytta till USA, dvs. inte med att man måste ha green card etc. (det är jag medveten om), utan hur själva flyttlasset går till? Har googlat på det, men det kommer inte upp något bra sökresultat. Hur gjorde du med saker och möbler när du flyttade till USA? Självklart gör man en rejäl utrensning, men man vill ju inte slänga alla kläder, gardiner, kuddar täcken etc.etc... :)
Mvh Åsa

P.s. Once upon a Time är en riktigt bra serie! :) d.s