Sunday, October 19, 2008

Digitala TV-sändningar

I Sverige har man väl nu övergått till digitala TV-sändningar - har för mig att jag läste om det nyligen.

Här i USA är det i februari 2009 som TV-sändningarna helt och hållet kommer att övergå till det digitala systemet.

Eftersom jag har haft kabel-TV sedan jag flyttade in i min lägenhet har jag inte funderat så mycket på det eftersom kabelföretaget har sagt att man inte behöver göra något oavsett vilken sorts TV man har.
Framöver kommer jag ju att ha satellit-TV och insåg helt plötsligt att jag kanske skulle kolla upp vad som gäller då.

Jag har en rätt liten TV - jag tog med mig Michaels TV när jag flyttade från Oregon - och igår kom jag fram till att det inte är en digital TV utan den är bara analog. Efter att ha kollat ett par olika hemsidor som berättar om det här insåg jag att det nog var bäst att ringa satellitföretaget.

De jobbar tydligen även på söndagar så jag ringde och pratade med en person (som troligen inte satt i USA med tanke på hur hon pratade :) - de har nog sin kundtjänst i Indien eller Pakistan) och hon påstod att jag inte skulle behöva göra något. Det låter ju bra så jag hoppas att min lilla TV kan hänga med ett tag till.

Tydligen finns det en myndighet här i USA (National Telecommunications and Information Administration) som ser till att man kan få upp till två rabattkuponger per hushåll om man behöver köpa en "box" för att kunna se på digitala program. Har man en gammaldags antenn måste man ha en sådan "box".

Det är mycket praktiskt att tänka på när man skall flytta. :)

6 comments:

Anonymous said...

Ja, du sa det. Hur mycket som helst ju att tänka på! Ser mycket mindre på tv än jag skulle vilja. Det går ju så mycket bra och lärorikt. Ska bli bättre på det :-)

Anonymous said...

hejsan Ann-Marie

det är så att jag och min kompis vi är 20år tänkte fara till Losangeles hösten 2009 i 90 dagar alltså som turist och ska gå utbildningen på hollywoodpopacademy i 3månader ,
Vi undrar hur får man tag på ett relativt boende i usa kan du tipsa om några hemsidor eller liknanden.
Vi känner att hotell kan nog göra så att priserna drar iväg rejält.

Så vi undrar om du har något tips för studenter angående boende.

MVH

Tatiana och Jenny

cecilia said...

Hej du, jag hittade din blogg, kul att läsa om andra upplevelser i Ca! Det där med TV:n, jag har bott i SF i två år och kan ff inte lära mig kanalerna. Blir trött så fort jag sätter mig i spffan och bestämmer mig ofta för att det är lättare att läsa en bok - utbudet är helt enkelt för stort. Tyckte det var en enorm prestation att hitta presidentdebatterna:).

Hälsningar Cecilia

silfwer said...

Som du skriver... mha en digitalbox så funkar vilken tv som helst efter övergången till digitala sändningar.
Boxen får man iallafall här mer eller mindre gratis under förutsättning att du tecknar dig för ett abonnemang och binder dig hos en leverantör under t.ex. 12 månader.
Det värsta är att det blir ytterligare en fjärrkontrol att hålla reda på.

Unknown said...

Tjena, jag går nu Sam-Ekonomi på gymnasiet, och har länge haft planer på att studera vidare på något college i USA efter avslutade gymnasiestudier.
Jag har förstått att det kan vara väldigt dyrt, men jag ser det som en investering inför framtiden.
Det jag undrar är vad skolan du jobbar på har för olika kurser att erbjuda, och om det finns någon möjlighet att spela ishockey där?

Vänliga hälsningar
Joel Cavallie

Petchie75 said...

Grattis på födelsedagen Anne-Marie!! Hoppas att allt är bra i norra CA och att du har fått ordning på allt efter flytten.
Jag är precis som Cecilia, blir alldeles matt när jag ska kolla på tv och kan aldrig komma ihåg på vilken kanal alla tv-serier går - så det blir oftast bara HGTV ;-)
Kram!