Wednesday, July 5, 2017

En reflektion

Som jag skrev tidigare så håller min arbetskollega och jag på att designa om skolans hemsida. Vi har redan hunnit med en del men har många, många sidor kvar.
Det känns roligt att kunna förnya hemsidan eftersom den sett likadan ut sedan 2010. Jag var med om den förändringen och jobbade med hemsidan redan då.

Nu kommer skolans hemsida att vara så kallad "responsive" (har faktiskt ingen aning om vad det heter på svenska) vilket innebär att den fungerar bra även om man tittar på sidorna i en mobiltelefon.
Välkomstsidan var den första vi gjorde och just nu har den faktiskt ett foto jag tog förra veckan. Eftersom vi inte har någon fotograf så har min kollega och jag begett oss ut på campus för att fota.
Så här ser hemsidan ut nu: http://www.siskiyous.edu

När vi var ute på campus och tog bilder hade vi fått tips från skolans Public Relations-ansvarige att berget Mt Shasta reflekteras i ett fönster på en av byggnaderna. Vi fotade men det var tyvärr inget vi kunde använda för välkomstsidan med tanke på hur bilden skulle redigeras för att passa in men jag lade ut mitt foto med reflektionen på min Facebooksida. Där snappade D (hon som ansvarar för Public Relations) upp det och lade (mig ovetandes) ut det på skolans Facebooksida. Helt plötsligt upptäckte jag att min bild fanns där vilket kändes litet kul.
Berget kan ses från många håll men det här var en ny vy för mig. Litet annorlunda och spännande.

Hettan tycks ha slagit rot här i nordligaste Kalifornien. När jag tittar på prognosen för den närmaste månaden kommer det att vara nästan lika varmt (runt +30-35) varenda dag. Inga moln och inget regn utan bara sol, sol och återigen sol. Ja, det kan bli tjatigt det också. De senaste dagarna har det inte svalnat heller på nätterna som det brukar vilket gör att lägenheten inte alls är lika sval på morgnarna som den "borde" vara.
Och skogsbränderna har satt igång som ett brev på posten. Idag var det en brand som startade en bit norr om Weed. Eftersom det blåste mycket tog den fart. Jag hoppas innerligen att det inte skall bli några riktigt stora bränder med mycket brandrök.

Klicka på bilden så att den blir större.

17 comments:

Gunnel said...

Vilken ovanlig och tjusig bild. Det låter inte alls kul med de där skogsbränderna. Jag hade nog gått omkring och varit orolig jämt, men man kanske vänjer sig och ser det mer realistiskt. Kram

Steel City Anna said...

Jättefin bild med berget i fönstet!

Anonymous said...

Hej tittade på skolans hemsida och gillade markerade den. En bra hemsida ökar intresset för studenterna. Fast effekterna ser ni först nästa år vid ansökningarna. Fast dom nya och gamla vill nog kolla runt. Ja jag gav dej en ganska bra väder analys. Tycker synd om dej att lida så länge, i den fruktansvärda värmen. Här har vi det bara gott hemma i Sverige. Regnet kommer snart. Om några dagar då ska det regna ganska snällt i många dagar. När det blir över 31 grader i skuggan då blir det bara jobbigt.

Hälsningar Kristina och stig D.

Anonymous said...

Hej

Bilden med berget va fint. Jag tänkte inte på det först. Men den va trevlig. Hälsningar Stig.

Annika said...

Coolt med berget i fönstret!
Så snyggt.
Förstår att de snappade upp den bilden.
Inte kul med den värmen, speciellt eftersom jag vet att du saknar AC hemma. Men fläktar kan göra ett bra jobb också.
Jag lämnar heta och fuktiga DC nu och beger mig mot Norden. DÄR råder motsatsen vädermässigt, på gott och ont.
Håller tummarna för sol och skön värme därhemma.
Ha en riktigt fin sommar, fina AM. Vi hörs i bloglandia i augusti igen.
Men jag kollar in dig via fejjan och sen hörs vi via instagram.
KRAMAR!!!

Annica said...

Bokstavligen en TOPPEN-bild! :) Klart att den skulle bli uppmärksammad.
Jag tycker uppriktigt synd om dig och andra som måste kämpa med 30-35 graders värme. Då tar jag hellre ynka +5° som jag hade i torsdagsmorse. Väldigt svalt i juli även för oss här i norr men det är ju enkelt att klä på sig lite extra. Att klä av sig "lite extra" är betydligt svårare. Och kan dessutom väcka viss anstöt ... ;)
Önskar dig en skön helg! Kram!
(De fem graderna blev fler under dagen.)

Anne-Marie said...

Gunnel: Tack! Jag visste inte om att man kunde se berget i fönstret innan kvinnan inom skolan berättade. Nej, skogsbränderna är inte kul. Vissa somrar har vi perioder när brandröken är så tät att man inte ens ser berget. När 1/3 av Weed brann ner (skrev om det 2014 här på bloggen) blev vi nog litet traumatiserade alla som bor här. Kram

Anne-Marie said...

Anna: Tack! :) Det var en litet annorlunda vy av berget.

Anne-Marie said...

Stig: Skolans hemsida har varit okej men den börjar bli litet “gammal och trött" eftersom den hade sett likadan ut sedan 2010. Eleverna skall självklart tycka om den men det verkar som om en hel del elever inte tittar så mycket på hemsidan efter det att de börjat plugga där. Du gav mig en långtidsprognos som tyvärr verkar stämma. Det har blivit otroligt torrt här på kort tid pga vinden och hettan. Vi får se hur många bränder det blir innan sommaren är över.

Anne-Marie said...

Stig igen: Tack! Visst var berget litet kul där i fönstret. :) Hälsa Kristina.

Anne-Marie said...

Annika: Tack! Roligt att du gillade bilden. :)
Jag blev litet paff eftersom ingen frågat mig utan helt plötsligt fanns bilden på skolans FB-sida.
Tyvärr har jag inga takfläktar - de är mer effektiva tycker jag än de mindre fläktarna. Enligt väderprognosen i kväll kommer hettan att fortsätta tyvärr.
Ja, du befinner dig redan i Finland har jag sett. Ser fantastiskt ut. :)
Du älskar verkligen den platsen.
Kul om du håller Insta igång när du kan och litet hos FB.
Ha en underbar sommar Annika och ser fram emot när du är tillbaka i bloglandia. :)
Kramar!!!

Anne-Marie said...

Annica: Tack snälla du! :) Det var helt klart ett litet annorlunda motiv.
Ja, den här hettan tycks vara rätt påtaglig i stora delar av västra USA. Har sett temperaturer till och med i Montana som är i samma klass som våra. Det är nog rätt ovanligt vad jag förstår. Och längre söderut (Arizona och Nevada) har de mellan +45-50! Jag skulle aldrig klara av så höga temperaturer.
Oj, det var svalt med bara +5. Det är rena vintern nästan. Jag håller helt med dig om att det är enklare och trevligare att kunna ta på sig om man behöver. Men +5 känns litet väl kallt på sommaren. Tur att det blev litet varmare. Runt +20-25 är perfekt.
Kram och trevlig helg önskar jag dig!

Marina said...

Just nu känns det som om du kunde få dela med dig lite av värmen. Vi har inte sådär jättemycket av den varan här i Sverige om man säger så...

Anne-Marie said...

Marina: Jag delar med mig så gärna. Det är rätt olidligt när det blir runt +33-34 utomhus och man inte har någon luftkonditionering hemma. Har förstått att det är litet svalt i Sverige. Men jag skulle nog faktiskt föredra det. :)

Unknown said...

this is very cool keep it up and keep on posting these kind of good posts


independence day images

Channal said...

Vet du Anne-Marie! Jag tror att det kommer vara förbjudet att flyga överhuvudtaget om 50 år. En flight i miljöperspektiv motsvarar en familjs soppsortering under ett år. Jag flyger alltid med min laptop.

Trevlig helg och Kram! Anna

Anne-Marie said...

Anna: Tror att din kommentar egentligen var menad för det andra inlägget men jag svarar här. :) Ja, det är möjligt att man inte kommer att kunna flyga framöver såvida de inte har ett annat slags bränsle. Som de gjorde i Star Trek med en “transponder" vore nog det bästa. :)
Det här med laptop och förbud för inkommande USA-flighter berör säkert inga Europaflighter, dvs inom Europa. Förhoppningsvis kommer det inte att bli ett laptopförbud för flighter till USA. Tror att väldigt många skulle protestera och kanske inte flyga eftersom många affärsresenärer jobbar på flighten.
Ha en fin helg och kram!