Monday, May 29, 2017

Grocery Outlet i Weed

Bor man i glesbygden som jag gör är man oftast inte bortskämd med något stort utbud på affärer. I Mt Shasta finns det 2 “vanliga" mataffärer och 2 hälsokostaffärer. Hälsokostaffärerna beror nog mest på att de flesta här är relativt hälsomedvetna och tänker på vad de stoppar i sig. I Weed finns ingen hälsokostaffär numera - det fanns faktiskt en när jag var elev vid skolan - men vi har två mataffärer eftersom en ny affär öppnade för bara några månader sedan.

Grocery Outlet ligger vid den södra avfarten från motorvägen I-5 och den finns bland flera bensinstationer och restauranger/fast food. Grocery Outlet är en litet speciell slags affär eftersom de tar in olika slags varor beroende på vad de får tag på, det vill säga man kan inte räkna med att hitta samma saker där varje gång man handlar. Alltså får man även handla i andra affärer om man vill köpa viss slags mat.


Grocery Outlet har en hel del ekologisk mat faktiskt och oftast till billigare priser än vad till exempel hälsokostaffären Berryvale och den “vanliga" mataffären Ray’s har. Jag hade trott att de andra mataffärerna i både Weed och Mt Shasta skulle ha sänkt sina onödigt höga priser men det har inte skett än i alla fall. Jag har besökt Grocery Outlet några gånger men köper bara vissa matvaror. Även om det är Memorial Day idag hade de öppet och jag tog mig dit rätt tidigt på morgonen. Alltid skönt när det är litet folk och relativt svalt fortfarande utomhus.

Den här osten är riktigt god och dessutom ekologisk. Och jag tycker den är förhållandevis billig (med tanke på priserna i våra affärer) eftersom den "bara" kostar $9.99.


Sedan hittade jag det här smöret. Har faktiskt aldrig köpt Finlandiasmör tidigare så får se hur det smakar. Har heller aldrig sett detta smör tidigare i någon av våra affärer.


Och ekologisk olivolja som inte heller var särskilt dyr.


Det har varit skönt med 3 dagars ledighet men i morgon är det arbetsdag igen. Den instundande veckan kommer min kollega och jag att vara ansvariga för att skolan får ett nytt utseende på sin hemsida. Får återkomma om det. :)

16 comments:

Steel City Anna said...

Kul att lasa om sant har vardagligt :) finskt smor! I tatbebyggda England bara draller det av affarer.

Annika said...


Ändå rätt bra i din NoCa del av världen med två hälsokost och två vanliga butiker.
Jag har verkligen många mataffärer att välja på, men billiga är de inte. Inte en enda en.
Finlandias ost har jag sett, men tror inte jag sett smöret? Iaf inget jag tänkt på.
kramar!!

Gunnel said...

En matoutlet har jag aldrig besökt...däremot med andra slags varor. Fast det verkar inte vara någon dum idé. Kram

Annica said...

Outlet för mat verkar vara en bra idé. Handla stapelvaror till lägre pris är aldrig fel. Man köper det som finns och man behöver just då. --- Finskt smör köper jag ibland när det är rejäl rabatt. Annars är det svenskproducerat som gäller i det här hushållet. Men i alla fall ingen större skillnad på smaken mellan svenskt och finskt smör.
Kram från soligt men svalt norr!

Marina said...

Visst är det härligt att det blir mer och mer organiskt på hyllorna. Många affärer här har nästan mer organiskt än "vanliga" varor.

Lena i Wales said...

Intressant att få veta lite om "vardagen" kring dej.
Jag har varit ute på reseledarjobb i Wales i några veckor, så det är skönt att vara hemma igen och ha möjlighet att gå in på din blogg.
Ha det bra!

Anne-Marie said...

Anna: Ja, ibland är det roligt även med det vardagliga. :) Jag blev förvånad att se det finska smöret. Vi har väldigt få affärer här jämfört med större städer. Jag har vant mig nu men i början var det litet konstigt eftersom jag var van vid Stockholm och alla affärer där.

Anne-Marie said...

Annika: Den ena hälsokostaffären är inte mycket att “hänga i julgranen". Den var stor och välsorterad när jag kom hit men numera har den inte mycket. Berryvale däremot är en poppis butik med många bra (litet onödigt dyra) varor. Du bor ju i ett helt annat slags område med massor med affärer. Mer som Stockholm. Får se om jag tycker om Finlandiasmöret. Har inte provat det än. Osten har jag inte sett här.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Gunnel: Det är litet speciellt med Grocery Outlet eftersom man inte inte vet vad de har från gång till gång. Jag har hittat en del billiga varor men skulle inte kunna handla all min mat där. Kram

Anne-Marie said...

Annica: Ja, det är ingen dum idé med en outlet för matvaror. En del har jag hittat hos Grocery Outlet men behöver även handla i de andra affärerna. Skall bli intressant att prova det finska smöret. Svårt att hitta bara USA-tillverkat men jag gör så gott jag kan. :) Mycket av frukt och grönsaker här i Kalifornien kommer märkligt nog från Mexiko trots att Kalifornien har ett mycket stort jordbruk.
Kram från ett Sverigesvalt Weed idag!

Anne-Marie said...

Marina: Jag blev glatt överraskad hösten 2015 när jag var i Sverige under 2,5 månader att det fanns såpass mycket ekologiskt. USA ligger nog fortfarande före men Sverige tycks ha bättrat sig ordentligt på senare år. :)

Anne-Marie said...

Lena: Ja, vardagen är inte så annorlunda jämfört med Sverige. :) En del som vill flytta utomlands verkar tro att vardagen av någon anledning aldrig blir vardag bara för att man bor utomlands. Märkligt.
Välkommen hem igen! Skall läsa ikapp på din blogg om dina resor. :)

Äventyret framtiden said...

Finländskt smör låter kul! Månne det är Valio som är producent?
Tänk att ni har så varmt att du föredrar att handla tidigt på morgonen. Här hade vi riktig sommarvärme i två dagar, men nu har det "normaliserat" sig igen och vi håller oss varma med jackor på igen.

Anne-Marie said...

Karin: Jag blev förvånad när jag såg Finlandiasmöret. Hör inte till vanligheterna i våra affärer.
Jag vet faktiskt inte vem som är tillverkare.
Det har varit litet svalare och faktiskt regn för ett par dagar sedan. Men det skall bli varmt igen nu till helgen och nästa vecka. Varm med jacka är okej det också. :)

My kids' Mom said...

Hej Anne-Marie,
Hoppas allt är bra med dig och att du har det bra!
Vad bra att du kan hitta bra och nyttig mat trots att du bor på sådan liten ort. Det är väl den där hippie rörelsen som finns i norra Kalifornien och där många år så medvetna. Så var det faktiskt också i Monterey och det var fantastiskt. Jag gillar Whole Foods Store i USA men den är rätt dyr att handla i och brukar därför finnas på ställen där det bor rika människor. Men vad underbart det är att veta att precis allt, till och med kaffet och blommorna och tvålen är organic.

Ha en fin dag!

Kram Anneli

Anne-Marie said...

Hej Anneli,
Roligt med en hälsning från dig. :)
Ja, det finns en hel del ekologisk mat här trots allt. När jag bodde i nordöstra Oregon innan Michael gick bort fanns det inte alls samma utbud. Nu var det ju 10 år sedan men jag tror att just Mt Shasta-området är litet speciellt.
Vi har rainbow people/dreadlocks här (inte särskilt trevliga personer tycker jag) och inga riktiga hippies men jag tror att Kalifornien har många hälsomedvetna personer rent allmänt jämfört med kanske South Dakota. Nu har jag aldrig varit i SD så jag gissar. :)
Man får kolla ingredienserna även för de varor som är ekologiska och vara påläst.
Ha en fin helg! Kramar!