Monday, December 23, 2013

Det var då en välsignad jul ...

Åh vad det är skönt att inte behöva ställa väckarklockan och att kunna göra saker hemma som jag inte annars riktigt hinner med. Men dagarna går för fort tycker jag. Har redan varit ledig litet drygt 3 dagar. Jag har absolut inga problem att sysselsätta mig även om jag hittills mest varit hemma.

Julen i Weed känns inte särskilt påtaglig. Det finns inte mycket julpynt och i mataffären idag såg det ut som det brukar göra. Ovanligt låg profil känns det som. Mitt lilla julpynt har tagits fram och pryder i sin enkelhet. :)

Dan före dopparedan är det fortfarande här på västkusten. De flesta amerikaner gör ingen stor sak av den 24 december utan det är den 25 som är den dag då man öppnar julklappar och äter julmat. I morgon är affärerna öppna som vanligt och posten delas ut som vilken vardag som helst.
Jag har köpt arborioris för att kunna koka risgrynsgröt i morgon. Det blir nog det mest juliga jag äter. Eftersom vi har så få affärer här finns inte mer "exotisk" mat som man annars kan hitta i större mataffärer och kanske i specialaffärer. Jag tänker då på inlagd sill, kanske till och med skandinavisk, rökt lax osv.

Planerna är att titta på Karl-Bertil Jonssons julafton och höra hans ömma moder säga "Det var då en välsignad jul". :) Jag har faktiskt inga direkta planer för morgondagen men på juldagen - Christmas Day - blir det troligen att jag åker till ett stort knytkalas inne i Mt Shasta. Det brukar vara många som kommer och det serveras mycket god mat.

Jag önskar er alla en riktigt God Jul!

Nuförtiden kommer de flesta julhälsningar via epost och Facebook. Det här julkortet kom dock via vanliga posten från Sverige. :)

31 comments:

Anonymous said...

Här i Silicon Valley har vi precis sett klart på Karl-Bertil, och risgrynsgröten har skött sig själv i ugnen idag så den är redo till i morgon kväll. Ha en skön jul!
/Sara

Anonymous said...

God Jul

/T

Äventyret framtiden said...

Ha en skön julhelg Anne-Marie!

Önskar dig en God Jul!

Julkram
Karin

Desiree said...

En riktigt god jul till dig Anne-Marie. Risgrynsgröt är gott och jag gör den också på avororis här och det funkar ju utmärkt.
Så skönt att du får vara ledig nu ett tag kring jul och bara vila upp dig och njuta, ta dagen som den kommer. Det kan du behöva.
Stor varm julkram vännen.

Taina said...

God Jul Anne-Marie! Här kokas tomtegröt på sushiris. Min japanska vän i Sverige hittade inte riktig sushiris när hon flyttade från Japan och gjorde då (många år sedan) sushi på just risgrynsgrötsris. Då tänkte jag det omvända när jag flyttade hit för dryga 6 år sedan och det har funkat hur bra som helst!

Kram
Taina

Fullblodsekologen said...

Önskar dig en fin jul!!!! Jag brukar köpa "paellaris" (typ arborioris) och koka julgröt på. Blir jättegott det också.
Kram på dig!

Anonymous said...

Anne-Marie
Merry Christmas & Happy New Year
Julkramar ♥
BM

Annika said...

God Jul bästa Anne-Marie!!!
Kramar från mig!!!

Anonymous said...

Nog är det väl roligt att få ett riktigt julkort på posten! Och Jenny Nyströms är bland de bästa. Hoppas du hittar mandeln i risgrynsgröten :)

Samma väder här som hos dej, tror jag. -1C och soligt; skall be kallare i morron.

Trevligt helg! - Ruth i Virginia

Charlie sa ... said...

God Jul kära Anne-Marie!

Varm kram
Lotta

Christina said...

God Jul och njut av din ledighet!!! Stora kramar från mig!

Annica said...

Tomtegröt är gott! :-)
Önskar dig en fortsatt riktigt god och vilsam jul!

Anne-Marie said...

Sara: Har faktiskt aldrig tillagat risgrynsgröt i ugnen. Brukar koka i kastrull på spisen.
Skall titta på Karl-Bertil litet senare idag. :)
Ha en fin jul du också!

Anne-Marie said...

T: God Jul!

Anne-Marie said...

Karin: Önskar dig och Uffe en fridfull och vilsam jul.
Julkram!

Anne-Marie said...

Desiree: Risgrynsgröt tycker jag hör julen till. :) Skulle gärna ha litet inlagd sill men det finns inte här. Har inte tagit mig tid att beställa via nätet. Arborioris funkar alldeles utmärkt för risgrynsgröt.
Jag känner att den här ledigheten är mycket välbehövlig efter det här året.
Varm julkram till dig min vän!

Anne-Marie said...

Taina: Funderade just på om sushiris skulle fungera när jag var i affären. Valde mellan arborioris och just sushiris. Bra att veta för framtida jular. :)
God Jul-kram!

Anne-Marie said...

Annelie: Det verkar finnas olika varianter för att koka risgrynsgröt. Vi svenskar är ju fästa vid vår gröt. :)
God Jul till dig Annelie och kram!

Anne-Marie said...

BM: God Jul och Gott Nytt År till dig min vän! Varm kram!

Anne-Marie said...

Annika: Stor julkram till dig min vän!

Anne-Marie said...

Ruth: Min mamma brukade alltid skicka kort via vanliga posten men det kommer ju inga fler kort från hennne tyvärr. Kort via posten är alltid välkommet. :)
Jag kokar faktiskt inte med mandel så jag får klara mig med kanel.
God Jul till dig Ruth!

Anne-Marie said...

Lotta - Stor varm julkram till dig vännen. :)

Anne-Marie said...

Christina: Jag njuter i fulla drag. :) Stor julkram till dig!

Anne-Marie said...

Annica: Visst är det gott med litet tomtegröt. :) Jag visste inte under många år att man kunde koka risgrynsgröt på arborioris. Tur att jag lärde mig det.
Ha en riktigt god jul du också!

My kids' Mom said...

Hej Anne-Marie, Jag vill önska dig en underbar Jul och hoppas att du får det skönt och mysigt hemma i Weed och att du njuter av lite ledighet. Vi firar en alldelse grön jul här hemma i Dalarna då snön lysen med sin frånvaro och regnet strilar ned i + 5 grader.

Ha det så gott!

Kramar Anneli

My kids' Mom said...

Hej Anne-Marie, Jag vill önska dig en underbar Jul och hoppas att du får det skönt och mysigt hemma i Weed och att du njuter av lite ledighet. Vi firar en alldelse grön jul här hemma i Dalarna då snön lysen med sin frånvaro och regnet strilar ned i + 5 grader.

Ha det så gott!

Kramar Anneli

Mimmi said...

God Jul!!

Sitter här klockan 19:30 den 24:e, och kommer på, efter att jag läst ditt inlägg, att jag totalt glömt köpa någon som helst lax. Damn!! Inte mycket att göra åt det nu. Ja, ja… ;o)

Kramar

Anne-Marie said...

Anneli: Det är nästan vårlikt här om dagarna med sol och temperaturer runt +8-10. Inte mig emot alls. :) Jämfört med förra året är det väldigt trevligt - då hade vi massor med snö, is och blåst och kallt. Men för vattentillgången behöver det snöa och regna. Hela Kalifornien kommer att ha vattenbrist om det fortsätter.
Såg att ni varit ute och haft en riktigt fin julafton. :)
Kramar!

Anne-Marie said...

Mimmi: God Jul till dig och familjen! Saknade du inte laxen tidigare kanske det inte gjorde så mycket att du inte köpt någon. ;) Jag skall koka risgrynsgröt snart. Kramar!

Anonymous said...

God fortsättning på julen!
Låter trevligt med knytkalas. Vad finns på det matbordet? Julmat från olika världsdelar tex?
Vi firade klassiskt svenskt med tomte, gemenskap och massor av mat.
Idag har jag jobbat.
Kram CC

Anne-Marie said...

CC: God fortsättning!
Det brukar vara allt möjligt - sallader, bröd, efterrätter - och kalkon. Kalkon är ju den "stora" julmaten i USA.
Låter som en fin och trevlig julafton som du hade. :)
Kram!