Tuesday, November 26, 2013

Snigelfart

Har ni också varit med om att saker och ting ibland tycks gå väldigt långsamt? Nästan går åt andra hållet?
Just nu verkar en hel del i min tillvaro ha kommit in i snigelfart.

För ett par veckor sedan beställde jag en del från Amazon.com och det allra mesta har dykt upp i Weed utom ett paket. Det var på rätt väg men helt plötsligt gjorde det en märklig avstickare till Texas och New Mexico!?! Nu tycks det närma sig Weed igen så jag håller tummarna. Fördelen med att paket och liknande skickas med "tracking numbers" är ju att man faktiskt kan följa paketets "resa". Sidan hos UPS för just det paketet har en mycket lång lista vid det här laget över städer som mitt lilla paket besökt. Kanske det kommer innan Thanksgiving. Det vore ju ett riktigt Thanksgiving mirakel. ;)

Jag är den sortens person som vill att saker och ting skall bli gjorda och avklarade så att man kan gå vidare med annat. När jag själv kan ta tag i olika saker är det så jag fungerar. Men när man är beroende av andra kan det bli litet tålamodsprövande ibland.
För ungefär en månad sedan hade jag fått besked från begravningsbyrån (som hjälper mig med allt det praktiska efter mammas bortgång) att jag skulle få en redovisning i början av november. Nu är vi i slutet av november och den har fortfarande inte kommit. Jag har emailat min kontaktperson och jag antar att han haft fullt upp. Nu verkar det vara på gång i alla fall - hoppas jag.
Men i förra veckan fick jag ett email från min kontaktperson där han sade att han fått ett påminnelsebrev från ett försäkringsbolag eftersom de inte fått papper som skulle skrivas under av mig. Vilka papper undrade jag. Ingenting hade dykt upp i min postbox i Weed. Hela den försändelsen måste ha kommit bort. Och det är ju inte riktigt den sortens papper som man vill skall komma i orätta händer. Nu kom en ny uppsättning idag som tur var. Återigen var snigeln framme!

Att skicka papper så här via vanliga posten (eller "snail mail" som det kallas på engelska ibland) verkar väldigt gammaldags tycker jag. Skulle man inte kunna skicka via PDF/epost eller någon slags express- eller kurirpost och med "spårning"? Mina brev med underskrifter - som jag kommer att skicka tillbaka till Sverige - kommer i alla fall att gå via snabb post och med spårning. Finns ingen anledning tycker jag att inte skicka med den typen post. Då vet man ju i alla fall var försändelsen befinner sig om den inte kommer fram. Kanske Inre Mongoliet eller Sydpolen. ;)

I morgon är det dag före röd dag här i USA. Skolan har öppet som vanligt men vi har i alla fall inga kvällskurser. Jag ser verkligen fram emot att ha litet långledigt eftersom vi har Thanksgiving. :)

br/> Bilden lånad från nätet.

6 comments:

olgakatt said...

Underliga äro postens vägar ibland. För en tid sedan hade jag beställt saker från Metmuseum i NY. Efter en rätt lång tid fick jag ett mejl att posten hade returnerat paketet! Ville jag ha det eller ville jag ha pengarna tillbaka? Klart jag ville ha det jag beställt! Sen kom paketet efter bara ett par dagar! Mysko. Adressen var helt korrekt från början.

Charlie sa ... said...

Ja verkligen! PDF eller scannade dokument föredrar jag numera. Mysko att det inte kommit fram men hoppas såklart att du snart har all dokumentation.

Jag tycker tiden rusar! Tyvärr. Vill gärna känna att snigelkänslan. Det ska bli SÅ skönt att vara ledig i några dagar. Mycket välkommet och härligt.

Happy Thanksgiving!

KRAM!

Desiree said...

Jobbigt när sådana viktiga saker drar ut på tiden. Hoppas att alla papper kommer fram snart. Man kan tycka att de borde skicka sådana viktiga papper med rekomenderad post. Jag hoppas du får en trevlig Thanksgiving iallafall och får chansen att vila upp dig lite.
Kramar!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Jag slutar aldrig förundras över posten. Det du beskriver låter också mysko. Det var bra att kuvertet kom till mig innan Thanksgiving eftersom all post blir försenad pga helgen här i USA. Nu väntar jag bara på slutredovisningen från begravningsfirman. Tydligen kommer de att skicka den med rekommenderad post. Tur det! Ha en fin Thanksgiving - antar att du fortfarande är i Kalifornien.

Anne-Marie said...

Lotta: Jag fick svar från begravningsfirman att de kommer att skicka slutredovisningen via rekommenderad post i alla fall. Tur det! Tydligen kan de av olika skäl inte skicka den via PDF/epost. Men nu går ju den försändelsen att spåra i alla fall.
Det skall bli sååå skönt med litet extra ledigt. Skolan har stängt idag (torsdag) och i morgon.
Önskar dig också en riktigt fin Thanksgiving-helg! KRAM!

Anne-Marie said...

Desiree: Nu skall tydligen slutredovisningen i alla fall skickas med rekommenderad post. Då skall den ju gå att spåra. Men det verkar inte som om de gör detta rutinmässigt. Och att skicka via PDF/e-post gör de inte av olika skäl.
Jag ser verkligen fram emot att vara ledig några dagar nu. Skall bli riktigt skönt. Ha en helg och Thanksgiving! Kramar!