Tuesday, February 7, 2012

Arbeta med en kompis

Under det senaste halvåret har jag och min kollega egentligen inte kunnat vara lediga eller sjuka. Sedan vår chef fick sina utökade arbetsuppgifter försvann vår backup, dvs vår chef. Det är bara vi tre inom hela skolan som kan göra det som krävs för vår avdelning.

Det är verkligen ingen bra situation eftersom vi måste kunna ta semester eller vara sjuka. Slutligen fick vi klartecken att kunna ha en backup. Och det blev faktiskt min kompis C (som jag var ute på utflykt med i lördags). :) Just nu håller vi på att lära henne det vi gör. Både min kollega och jag börjar inse hur mycket vi kan i huvudet och som vi nu skall försöka lära ut. C kommer inte alls att göra allt vi gör men hon skall kunna vara där och göra det som behövs för de kurser och möten vi supportar.

Har insett att jag blivit väldigt amerikaniserad när det gäller jobbet. Har helt glömt hur det är att ha många veckors semester. De flesta inom skolan har så mycket att göra (inklusive vår avdelning) att man inte hinner ta ledigt så mycket som man borde och kan. Äter alltid min lunch vid mitt skrivbord. Tar ofta en promenad på lunchen och jobbar medan jag äter. Lunchrestauranger och rikskuponger (om de finns kvar?) känns otroligt avlägsna. Som tur är är skolan en arbetsplats där folk inte klär upp sig och man enkelt kan prata med varandra.

Här är byggnaden där vi arbetar. Bilden från skolans hemsida eftersom det är en så bra bild. :)

6 comments:

Desiree said...

Skönt att ni har fått backup och extra roligt att det blev din vän C. Det är ju viktigt att ni får chans att ta semester och också ha utrymme för om någon av er blir sjuk. Jag uppskattar verkligen att äta lunch gemensamt med mina arbetskamrater här i Sverige. I USA blev det alltid lunch på egen hand framför datorn. Ja det brukade bli lunch med er kära bloggvänner istället för arbetskamrater. Vet faktiskt inte om rikskuponger finns kvar då jag alltid brukar ha lunchlåda med mig och annars betalar med kort då jag går ut ibland.
Kram!

Annika said...

Ja, vad BRA att ni har lite backup nu. Fattas bara annat...
Ja, luncherna är lite annorlunda här på jobben, men ofta går man nog ut och lunchar också. Det brukar vara knökfullt på våra restauranger vid lunchtid. Fast visst
är det vanligt att äta vid skrivbordet också.
Tror säkert att rikskuponger finns kvar hemma. Det finns ju SÅÅÅ många BRA lunchrestauranger hemma.
Hoppas nu att det ska funka toppen med C!!
Kram!

Katarina said...

Det måste vara skönt att ni fått back up. Det är viktigt att man kan få ut sin ledighet så man kan ladda om batterierna. Hoppas det ska gå bra med den nya kollegan.

Kram

Anne-Marie said...

Desiree: Att inte ha haft någon backup har faktiskt känts litet småstressigt. Det kommer att ta litet tid att lära C det hon måste veta men vi är ju två i alla fall. Jag har nästan glömt bort hur det är att äta lunch med arbetskamrater. Tror att svenskar ofta gör mer saker i grupp än vad amerikaner gör. Upplever ofta att de som går ut och äter här ofta verkar gå själva. Tror att rikskuponger finns kvar men troligen inte på samma sätt riktigt som när jag jobbade i Sverige. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Ser fram emot att kunna kanske ta ledigt vid litet andra tidpunkter än bara när vi inte har kurser som är igång. Det är helt klart en inlärningskurva men det är bara att vara ihärdig. :) Kanske att det är mer vanligt på en större ort att gå ut och äta lunch. Vi har ju knappt några lunchrestauranger här i Weed. Det finns ett par populära ställen. Gillade rikskuponger när jag jobbade i Stockholm. Stockholm har ju massor med bra restauranger.
Kram!

Anne-Marie said...

Katarina: Det känns litet annorlunda att ha en person som man redan är vän med som arbetskollega. Vi håller för det mesta en "proffsig" stil så det verkar gå bra. :) Skall bli bra när hon har lärt sig det hon behöver och kan ta hand om saker och ting om vi inte är på kontoret. Kram!