Wednesday, July 13, 2011

Svensk sommar?

Har den svenska sommaren nått norra Kalifornien? Nja, inte riktigt men idag kändes det som en typisk, svensk sommardag. Det var en hel del moln, runt 22-23 grader och nu i kväll har det regnat. Det här är kortlivat eftersom det kommer att bli riktigt varmt igen om några dagar.

Eftersom solen skiner för det mesta och det ofta är riktigt hett här i norra Kalifornien under sommaren är det faktiskt en befrielse att få litet regn. Jag vet att man i Sverige inte riktigt känner så eftersom sommaren är så kort och inte alltid känns som en "riktig" sommar. Jag minns en sommar på 80-talet när jag jobbade större delen av juli och det var fint väder måndag-fredag och så var det bottenväder på helgen. Så där höll det på i flera veckor.

Just nu regnar det och det är faktiskt mysigt att höra regnet utomhus. Jag hade planerat att tvätta min bil i kväll vilket ju inte behövs nu. Perfekt!

Den svenska sommaren är faktiskt något väldigt speciellt med de ljusa kvällarna och en fantastisk grönska. Här kommer några sommarbilder från mitt besök i Sverige.

12 comments:

Lotta said...

Svensk sommar är speciellt med allt sitt väder! Jag tror (utan att kunna referera till någon statistik) att klimatet har ändrat sig en aning de senaste åren. Hetare somrar och kallare vintrar med mycket snö. Eller har jag fel?

Bra med regn och att du slapp tvätta bilen :)
Tycker också det är mysigt med ljudet av regndroppar

Kram!!

Desiree said...

Ja svensk sommar är väldigt speciellt och väldigt vackert men ack så kort. Jag håller med Lotta och känner också att det verkar vara så att det blivit lite hetare sommrar och kallare vintrar om man jämför med vad folk här säger.
Härliga bilder.
Kram!

Fröken fräken said...

Ja vi har fått regn vi med och det ska tydligen regna tills på lördag men jag har inget emot regnet eftersom det brukar bli så himla torrt här under sommarn annars.

anna's kitchen said...

Jag tycker det verkar som det blivit varmare i Sverige när det väl är varmt, men tyvärr är det ju så korta perioder.
Jag njuter av att bo i ett varmt land där man inte får ångest så fort solen lyser så man måste kasta sig ut och NJUTA för vem vet hur länge det räcker.
Här kan vi dra för gardinerna och låtsas som det regnar när solen lyser och ha en filmdag utan ett uns av dåligt samvete.

Visst är det speciellt med de ljusa nätterna men jag tycker faktiskt det är ännu mysigare när man sitter ute och det är kolsvart men ljummet ute. Att tända lyktor och bara njuta.

Kram

Pettas said...

Fina sommarbilder, Anne-Marie.
Väderleken liknar den vi har också just nu.
kramar
Karin

Anne-Marie said...

Lotta: Jag tror att du har helt rätt. Det verkar som om vintrarna har blivit kallare och somrarna hetare. Mera som inlandsklimat. Jag fick faktiskt tvätta bilen trots allt, eftersom det hade droppat från ett barträd. Sådant måste man ta bort med Goo-gone (fungerar jättebra) och sedan måste man nästan tvätta bilen eftersom det blir massor med märken efteråt. Kramar!

Desiree: Ja, den svenska sommaren är kort. Väldigt kort egentligen. Det är skönt med litet sydligare breddgrader där sommaren är längre och man inte behöver bli så "panikslagen" om det är mulet en dag. I Sverige blir det ju nästan litet panik om det regnar och är mulet. Kramar!

Anne-Marie said...

Fröken Fräken: Det blir väldigt torrt på sommaren. Jag föredrar nog litet blötare än vad det är här eftersom det blir väldigt dammigt framåt augusti. Litet fler dagar med regn vore inte helt fel. :)

Anna: Det har säkert blivit varmare på sommaren i Sverige - och kallare på vintrarna. Håller helt med dig om att det är skönt att ha litet längre period med varmt väder så att man inte behöver kasta sig ut som man gör i Sverige. Vi har så mycket flygfän här att det är svårt att sitta ute på kvällarna. På Hawaii kunde vi aldrig egentligen sitta ute (eftersom vi inte hade en uteplats med myggnät) pga alla mygg. Jag har nästan vant mig av med (hur konstigt det än låter) med de riktigt ljusa kvällarna. Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Roligt att du tyckte om bilderna. :) Idag var det bra mycket varmare än igår. Men det fanns fortfarande en del moln. Kramar!

Magdalena and Co in US said...

Det är konstigt, igår, sent på kvällen hade vi 22 grader här i Columbus. Jag tyckte det var lite kyligt. Hemma i Sverige hade jag tyckt det var varmt. Härliga bilder från SVerige. Känner igen det där med soliga dagar när man jobbar och regn när man är ledig. Skönt att inte slippa stressen att man måste ta var på fina dagar. Kramar

Anne-Marie said...

Magdalena: 22 grader är ju rätt varmt på kvällen. I mina trakter kan det bli riktigt kyligt ibland på natten även på sommaren. Det kan gå ner under +10 då och då. Visst är det härligt att kunna vara litet mer avslappnad kring sommarvädret. Kramar!

Ullis said...

Hej!
Råkade av misstag komma in på din blogg. Massor med intressant att läsa om dina USA-upplevelser. I'll be back!

H. Ullis i Finland, förut i NC

Anne-Marie said...

Ullis: Vilken tur att du gjorde "misstaget" ;) att komma till min blogg. Välkommen hit! Kul att du har USA-erfarenheter och återkom gärna. Skall ta och kika in på din blogg också.