Sunday, July 17, 2011

"Konstrunda" i Weed

Weed har inga flådiga butiker och museér. Man får ta det som det är här med den litet nedgångna och udda stilen. Tog en promenad idag och fotade litet lustiga och udda saker. "Konst" är ett tänjbart begrepp. ;)

Bor man i en stad som heter Weed får man ha litet humor kring namnet. Som jag tidigare berättat har namnet absolut ingenting med hasch att göra men det är ju lätt att tro det. Abner Weed som grundade staden är anledningen till namnet.
Det ölbryggeri som finns i Weed och som faktiskt är rätt framgångsrikt har också humor. Hittade den här kapsylen som tydligen ställt till en del för bryggeriet. Men att leka med namnet Weed är ju nästan ofrånkomligt.


Följ med och upptäck Weeds udda miljö blandat med en del fina blommor i trädgårdarna.

Blir man trött kan ju en stol vara bra att ha utmed vägkanten.
En så kallad "fire hydrant" (antar att det kan kallas brandpost på svenska). De finns överallt och är faktiskt ett färgglatt inslag.
Ett inte alltför ovanligt inslag i Weed-miljön. Högar med skräp av olika slag.


Det går en järnväg till timmerbruket som fortfarande finns här.
Utanför postkontoret finns det två "skyltar" med något som kallas för "Great Seal of the United States" - baksidan visar en örn och baksidan en pyramid med ett "allseeing eye". Det finns mycket symbolism kring dessa - går inte in på det just nu.
Det finns ett litet museum i Weed som berättar om stadens start som timmerbruksstad. Har faktiskt aldrig varit inne - de är i stort sett aldrig öppna!?!


Det här stället ligger utmed Main Street. Skylten på andra bilden säger "Fine Art". Allt är som sagt relativt. ;)7 comments:

Lotta said...

Vad kul att du tog med dig kameran på en liten Weedrunda. Stolen såg ju bra ut, om man vill pausa.
Fine Art-stället såg spännande ut...tycker mig skymta en stol som kanske kan bli något med lite ny målarfärg.

Humor är bra! Gillar även era fire hydrants. Här är dem gula. Järnvägar har jag en speciell kärlek till.

Kram!

Pettas said...

Det var fint att vara med dig på en Weed-promenad! Och så skönt att du har fotograferat Weed rakt upp och ner som det är och precis som du skriver så är allting relativt. Gillar parkbänken...skulle gärna ha den i vår trädgård:)

Kramar!

Desiree said...

Vilket roligt inlägg. Gillar humorn med namnet på kapsylen. Den var faktiskt riktigt bra :-)
Lustigt med ett museum som nästan aldrig är öppet. Det är roligt med alla små udda ställen som finns i småstäder som Weed.
Kram!

em said...

Weed förefaller vara en så'n där typisk amerikansk småstad som man kan hitta "mitt i ingenstans". Förresten brukar även lite snobbigare orter ha en lite risigare baksida, somliga risigare än andra. Massor med minnen ramlar över mig när jag ser dina bilder!
Lokala museer med märkliga öppettider tycker jag man kan hitta både här och där. Ofta får man ringa till en person som brukar komma springande med en nyckel i högsta hugg. Pratsamma i kubik händer det också att nyckelpersonen är - man ska inte ha bråttom när man besöker den sortens museer!
Margaretha
som gillar
kapsylen

Anne-Marie said...

Lotta: Mer spännande än så här blir det inte i Weed. :) Inte alls samma utbud som du har med vatten, stränder och stora städer. Kul att du gillade min Weed-runda. Det visste jag inte att fire hydrants hade olika färg i olika delar av USA. Fine Art-stället såg litet mysko ut men det fanns säkert fynd där. Kramar!

Karin: Weed är som det är. En liten stad som troligen skulle vara helt bortglömd såvida skolan inte fanns. Bänken var riktigt fin tycker jag. Och så stod den framför en björk. Jag saknar björkarna - vi har inte många här alls. Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Bryggeriet har humor. Som jag skrev måste man nog ha det om man bor i en stad som heter Weed. ;) Ibland förundras jag över hur annorlunda mina trakter är jämfört till exempel med där du och C bodde. Eller andra som bor på östkusten. Kramar!

Margaretha: Kapsylen är kul! Det kan nog stämma att vi ligger i "ingenstans" - även om vi har den stora motorvägen som går rakt genom Weed och delar av staden i två delar. Vem som helst kan hitta hit och en hel del stannar nog för att tanka eller äta lunch eller middag på väg någon annanstans.

Nikontjejerna said...

Härliga bilder! :)