Friday, July 15, 2011

Godnatt

Snart är det dags att låta John Blund komma. ;) När jag går och lägger mig, vaknar man i Sverige.

Jag tycker verkligen om min madrass som är en "lyxvariant" av en luftmadrass. SelectComfort heter företaget, madrassen heter SleepNumber. Att kunna justera madrassen beroende på hur kroppen mår tycker jag är kanon. Vill man ha en fastare madrass pumpar man upp den och vill man ha den mjukare släpper man ut luft. Jag har en så kallad Twin size madrass vilket är en mindre madrass för en person. Madrassen finns också i många andra storlekar: Twin Long, Full, Queen, King, Double, California King.


Madrassen säljs också fristående utan sängstomme. Bilden från Select Comfort.

Eftersom jag var van vid påslakan från Sverige har jag faktiskt tagit med mig några av mina svenska påslakan till USA. Varför då kan man ju fråga sig? Jo, påslakan är för det mesta riktigt dyra i USA. De verkar inte vara var mans egendom som de väl nästan är i Sverige. Problemet är att svenska påslakan är litet mindre än amerikanska täcken (eftersom svenska sängar har andra storlekar). Mitt sommartäcke som jag har nu blir litet knöligt i påslakanet men det går bra ändå.

Var man kan hitta riktigt bra kuddar är fortfarande en fråga jag har. Jag har hunnit gå igenom ett antal kuddar sedan jag kom till USA. Bland annat en kudde som borde ha hållit länge men den blev nedlegad snabbare än de billigare kuddarna som man kan köpa till exempel hos Walmart. Det har gått en reklam på TV nyligen om en kudde för de som sover på sidan. Kudden ser litet annorlunda ut minst sagt men rätt många har gett den bra betyg hos Amazon. Köper man från officiella hemsidan får man också kuddfodral som passar, vilket helt klart behövs. Vem vet, kanske den fungerar.
https://www.officialsidesleeperpro.com/

Nej, dags att krypa ner i sängen. :) Godnatt.

18 comments:

olgakatt said...

Det är verkligen viktigt hur man trivs med sin säng! Jag är just hemkommen från en vecka i England och har skav på höftbenen av fjädrarna i resårbottnen eftersom man utomlands inte har kommit på att man ska bäddmadrss!
Detta drabbar mig i de flesta länder, både på hotell och hemma hos folk. Ibland hittar jag en extrafilt att lägga in under lakanet men inte den här gången.
Hemma har jag en Tempurmadrass, ljuvligheters ljuvlighet.
Och dito kudde för sidsovare!

em said...

Godmorgon,
Jag hör till dem som kan sova på vilka underlag som helst - bara det inte är för mjukt - golv gillar jag. Visst tycker jag att mors -tempura är skön, men det går utmärkt utan.
Påslakan är ju enkelt att sy själv, då kan man dessutom få öppningen i sidan, på norskt vis, och slipper skaka täcket rätt varje morgon.
Margaretha

Anna o Jan - Man ser floden said...

Grattis till din nya madrass. Idag ska Jan sätta ihop vår nya sängstomme med madrasser från IKEA. Snart är det slut på de alldeles för hårda sängarna som får våra stackars kroppar att värka.

En fråga hur långt har du till närmaste IKEA? Vi köper bara våra sängkläder därifrån.
/Anna

Lollo said...

Ja jag blev förvånad, tyckte att påslakan var sjukt dyrt även på Target. Inga Ikea-priser där inte..! Jag ville ändå ha ett påslakan på vintern liksom.
Säljer Ikea påslakan i USA? Var bara på Ikea en gång och då kikade jag inte efter det. De kanske inte säljer det eftersom de inte är så galna i det där borta? Fast tekniskt sett borde de ju göra det..

Lotta said...

Skön sängen ser ut! Perfekt att den går att justera.
Jag är faschinerad över över mycket sängar det säljs i det här landet, hur många "Sleepy's" det finns och att dem ständigt har sales och specials.

Sweet dreams!

kram

Anonymous said...

Påslakan syr man själv hur lätt som helst. Det är bara att handla två lakan med färg mönster och kvalite som man gillar och sedan sy ihop. Öppning för istopp av täcke gör man på ena sidan.
Marie

Pettas said...

Sängar är ställen man tillbringar en stor del av livet på så det är viktigt att man trivs och mår bra medan man sover. Själv är jag av den sorten som nästan kan stå och sova...och att ligga på en matta är heller inte något problem om det kniper, men givetvis sover man säkert den bästa sömnen om man ligger bekvämt. Låter bra med möjligheten att reglera hårdheten i madrassen. Nu får jag väl snart säga godmorgon åt dig när det snart är natt hos oss:)
kramar
Karin

Min plats i solen said...

Jag hoppas att du fick en god natts sömn Anne-Marie? :) Det är viktigt det där med en bra säng. Det har jag fått lära mig sedan jag fick problem med nacke och rygg. Med vår nya bäddmadrass från IKEA och nackkudden inköpt hos sjukgymnaste sover jag numera gott och utan värk i nacken. Tänk vilken skillnad en madrass och en kudde kan göra. ;)

Sköt om dig!

Kram Lotta

Jane said...

IKEA har bättre kvalitet på påslakan här än i Sverige. Annars kan jag tipsa om Costco, där har de t.ex. Tommy Bahamas till mycket bra priser, (IKEA är billigare än Target och Bed, Bath & Beyond, men Costco är billigare än IKEA)

Anne-Marie said...

Olgakatt: Sängen är otroligt viktig tycker jag. Kan jag inte ligga bekvämt är det svårt för mig att slappna av. Skall inte vara för mjukt - min rygg mår inte bra då. Men kan inte ligga på golv som Margaretha. ;) Tempurmadrasserna vet jag att många tycker om. Skulle nog ta ett tag för mig att vänja mig vid själva Tempurmaterialet tror jag. Antar att du njuter av din egen säng igen. :)

Margaretha: Godkväll! Golv skulle jag inte kunna ligga på. Har också provat Futonmadrasser som är för hårda. Min Select Comfort madrass har jag pumpad rätt hård, för mjuk gör att jag får ryggont. Om man har en symaskin är det säkert lättare att sy påslakan. ;) Tror inte att jag skulle sy påslakan för hand. Jag äger ingen symaskin och känner faktiskt ingen som har symaskin.

Anne-Marie said...

Anna: Min madrass är faktiskt inte ny. Har haft den i mer än 4 år nu men till skillnad från en vanlig madrass som efter ett tag blir nerlegad blir inte den här madrassen alls nerlegad. Den känns exakt på samma sätt som den kändes när jag köpte den för 4 år sedan. Rätt fantastiskt egentligen. Jag har en bilresa på ca 5 timmar till närmaste IKEA i Sacramento så det skulle bli rätt dyra påslakan. :) Jag vet inte om de säljer via nätet när det gäller sängkläder. Det funkar bra med de svenska påslakanen och de amerikanska täckena trots allt.

Lollo: IKEA kan säkert ha påslakan, men, som jag skrev till Anna, vet jag inte om de säljer via nätet. Det är litet för långt tycker jag att åka 5 timmar med bil för att köpa påslakan. Det är skönt, framför allt på vintern, att ha påslakan eftersom det blir ytterligare litet varmare.

Anne-Marie said...

Lotta: Min säng är inte alls så "flådig" ;) som den på bilden. Jag köpte bara madrassen och sedan hjälpte Michael mig att snickra ihop en enkel botten med en platta som madrassen ligger (måste vara en helt platt platta för att madrassen skall funka som den skall) och en trä"bas". Väldigt olyxigt men den fungerar bra. Jag köpte den när jag bodde i Oregon (innan Michael gick bort) och det blev en stor skillnad i pris eftersom jag inte behövde betala "sales tax" (Oregon har ju ingen sådan skatt) plus att bor man i Kalifornien lägger Select Comfort på en extra avgift bara för att det är en kund i Kalifornien. Mycket märkligt men så finns det massor med underligheter i Kalifornien. Kramar!

Anne-Marie said...

Marie: Tack för tipset! Som jag skrev till Margaretha blir det mycket enklare om man har en symaskin ;) vilket jag inte har. De jag känner har heller inga symaskiner. Tror nog inte att jag skulle vilja sy så mycket för hand, även om det självklart går.

Karin: Nu får jag säga godkväll eftersom det är middagsdags här på västkusten. Låter rätt skönt att kunna sova i nästan vilken ställning som helst. :) Är jag riktigt trött kan jag sova i en bekväm stol men självklart är det skönaste att kunna lägga sig i sängen. Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Ja, jag sov som en stock. ;) Ibland påverkas jag av månen om det är fullmåne vilket det var häromnatten men i går natt blev det en god natts sömn. Det är otroligt viktigt att ha en bra madrass och kudde. Så många timmar som vi tillbringar i sängen skall man verkligen se till att det är bekvämt. Och en säng har man ju oftast under väldigt många år. Ha det gott Lotta! Kramar!

Jane: Tack för tips! Synd att jag inte har några av de affärerna i mina trakter. Som du kanske läst här tidigare lever jag i glesbygden med väldigt få affärer. Självklart kan man köpa via nätet om man vill. De Costco-affärerna jag varit inne i har inte haft påslakan vad jag minns. Kanske beror litet på hur stor affären är.

Desiree said...

En bra säng av god kvalité är A och O. Jätteviktigt. Denna verkar ju vara superbra. Det är viktigt att man är nöjd med sin säng som du är.Jag känner igen det där med storleken som varierar något mellan USA och Sverige. Just nu har vi en mix av svenska påslakan och amerikanska täcken. Åker du förbi IKEA i USA så kan du köpa påslakan där som inte är så dyra och som har amerika mått så att de passar med täckena. Vi har ett sett med påslakan från IKEA i Atlanta. Jag fattar dock inte varför påslakan annars ska vara så dyrt i USA. Men även vanliga lakan om man vill ha i bomull och inte med syntet matrial i USA tycker jag är mycket dyrare än här i Sverige. Alla dessa Egyptian cotton med si och så många thread counts kan man bli helt förvirrad av.
Vi har köpt toppen kuddar av så kallat memory foam som är helt underbara. Köpte dem på Walmart faktiskt. I jämförelse med deras andra kuddar är ju dessa de dyraste men så underbara. Rekomenderas varmt.
Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag önskar att jag hade litet närmare till en IKEA-affär. Kanske skall kolla om de även säljer via nätet. De brukar inte sälja allt via nätet utan bara vissa saker tyvärr. Jag har aldrig provat Memory Foam kuddar men det kanske vore en bra idé. Det är ju litet annan känsla än en vanlig kudde men man vänjer sig givetvis vid allt. Bra tips! Kramar!

Anna's kitchen said...

Vilken häftig madrass! Låter ju hur bra som helst.
Här är ju inte påslakan lika vanligt men vi köper våra billigt eller åtminstone billigare på IKEA.

KRam

Anne-Marie said...

Anna: Madrassen är fantastiskt bra faktiskt. Och skön. Det är synd att jag har så långt till IKEA. Men mina svenska påslakan fungerar bra trots allt. Kram!