Saturday, July 9, 2011

Doft av lavendel

Ibland önskar man att det gick att lägga till dofter till bloggen. Idag gjorde C och jag en utflykt som vi hade planerat att göra redan förra sommaren men då var vi för sent ute. Vårt mål idag var Mt Shasta Lavender Farms.

Som framgår av namnet odlar man lavendel. Lavendel som säljs i olika former i deras "gift shop" och som också säljs i några affärer inne i Mt Shasta. Så fantastiskt vackert med långa rader av lavendel som lyste blå-lila med berget Mt Shasta som bakgrund. Vi möttes av ett hus som påminde om Toscana i Italien. Helt plötsligt kändes det som om jag inte längre var i Siskiyou County utan på något exotiskt resmål. Det kanske finns få affärer här men vyerna är svårslagbara.

Idag får det bli en "bildbomb" ;) från denna fantastiskt vackra plats.
C gillar inte att vara med på bilder och framför allt inte bilder på en blogg. Det här får väl vara tillräckligt anonymt. ;)
Till och med inne på toaletten fanns det saker att fota.


"Yours truly" framför all den vackra lavendeln.

20 comments:

Lotta said...

Ljuvligt!! Just up my alley - precis som i Frankrike eller Italien nästan.

Anne-Marie så roligt att se en bild på dig.

Kram!

Desiree said...

Gud så vackert! Extra vackert med de snöklädda bergen i bakgrunden. Nog ser det ut som ni hamnat nere i södra europa. Underbar utflykt. Jag hoppas att lavendelfälten fortfarande blommar nu då vi åker till Frankrike i augusti. Så fint Anne-Marie!

Mimmi said...

När jag ser de där bilderna så kan jag bara hålla med om att man borde kunna lägga till dofter på bloggen. Det ser helt fantastiskt ut! :o)

Pettas said...

Underbara bilder och det är inte utan att jag också kunde känna lavendeldoften. Himmelskt. En dröm som jag fortfarande har ogjord, att vandra bland lavendel i oanade mängder.
kramar!

em said...

Alla tål inte lavendel, så det är kanske tur att inte bloggen doftar. Men visst är det ljuvligt vackert.
Lavendel klarar inte vårt klimat så jag har aldrig prövat något av alla recept som förordar lavendel som smaksättning.
Du kan kanske göra det om du köpte lite råvara.
Margaretha

olgakatt said...

Jag har mycket lavendel i min trädgård och den blommar mu. Doften är ljuvlig i min näsa och en gång gjorde jag lavendelskorpor men det gör jag inte om! De smakade tvål! Jag har sett sådana fält i Provence men jag tror ändå att Kalifornien klår det vad storlek på fälten beträffar.
Helt fantastiska bilder med det snöklädda berget i fonden!
Vad köpte ni i butiken, tro? För inte kunde ni avstå helt och hållet?

Cari said...

Jag har också lite lavendel som blommar härligt nu. Dofter ljuvligt.
Så otroligt vackert det är hos dig. Det snöklädda berget i bakgrunden ger perspektiv.

Saltistjejen said...

Så VACKERT!!! Lavendel har en otroligt vacker färg och jag älskar doften!!! Underbart att kunna besöka ett lavendelfält så!
:-)
Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Visst är det härligt med all denna vackra lavendel. Ibland känns Siskiyou County väldigt nedgånget och fattigt men det här kändes som om vi var på en litet mer "kulturell" plats. Solhatten och solglasögonen gör ju att jag inte syns i "detalj" men det går ju bra ändå. :) Kramar!

Desiree: Roligt att du gillade "bildbomben". :) Det får vi verkligen hoppas att ni får se lavendeln blomma i Frankrike. Både Ç och jag var väldigt nöjda med besöket på lavendel"farmen". Kramar!

Anne-Marie said...

Mimmi: Det är nog tur att det inte är en doftblogg eftersom min allergi totalt skulle bryta ut. Jag kan tyvärr inte ha några starkt doftande saker alls i min närhet. Men att vara ute så där gick bra. :)

Karin: Kanske det är något som kan läggas till ditt fantastiska bageri/kafe osv. I mina föräldrars trädgård hade vi några lavendelbuskar som blommade i överflöd varje år. Det var en upplevelse att se allt detta blå-lila. Kramar!

Anne-Marie said...

Margaretha: Som jag skrev till Mimmi är det tur att doftbloggar inte finns. Tyvärr gör min allergi att jag inte kan ha varken lavendel eller andra starkare doftande blommor i min närhet. Litet trist men det får gå. Tydligen går det bra att odla lavendel i Stockholm eftersom vi hade lavendelbuskar som återkom år efter år. Nej, det blev ingen lavendel inköpt, just pga doften.

Olgakatt: Lyckliga du som kan dofta utan att börja nysa. Lavendel verkar vara en växt som har fått en renässans vilket är trevligt. C köpte en del "gift baskets" med olika slags lavendelprodukter men jag nöjde mig med att titta. ;) Kan inte ha t ex tvål eller oljor som doftar starkt.

Anne-Marie said...

Cari: Härligt för dig att du har lavendel som du kan ta del av. Det var en fantastisk utsikt med raderna av lavendel och berget i bakgrunden. Och berget har fortfarande ovanligt mycket snö.

Saltis: Visst är det vackert! :) Jag kan bara sniffa korta stunder på lavendel, annars börjar näsan kittla och rinna. Det var verkligen imponerande att se så mycket lavendel på en och samma plats. Kramar!

Magdalena and Co in US said...

Vilken härlig utflykt Anne-Marie! Fälten är ljuvliga med lavendel och det är nästan så jag känner doften hit. Stackars dig som inte tål doften och kunde shoppa loss. Jag tycker du är söt framför fälten. Är det månne "fynd-jeansen"? kramar

Anne-Marie said...

Magdalena: Det var verkligen en fin utflykt. En glad överraskning att se detta fina ställe. Det är litet jobbigt faktiskt att inte kunna ha doftande saker men det går det med. Tack för dina fina ord om mig. :) Nej, det är ett par andra jeans som är litet tunnare än fynd-jeansen. Kramar!

Min plats i solen said...

Helt underbara bilder Anne-Marie! :) Jag som bara älskar lavendel njuter utan dess like just nu. Sååå vackert och jag kan tänka mig att det doftade helt fantastiskt där bland all lavendel? :)

Och vad roligt att se bild på dig också! :)

Dessa fina bilder kommer jag att leva på länge. Tack för att du delade med dig. :)

Kram

Anne-Marie said...

Lotta: Så roligt att du tyckte om bilderna. :) Jag tycker också om lavendel - tyvärr kan jag ju inte ha den hemma pga min allergi. Konstigt nog doftade det inte alls särskilt mycket lavendel utomhus. Kanske man måste vara litet närmare blommorna än vad vi var. Det fanns hundratals, troligen tusentals, bin kring lavendelbuskarna så vi ville inte sticka näsorna i buskarna. ;) Vad glad jag blir att mina bilder kunde förmedla känslan av hur fint det var där. :) Kramar!

Lars Hultqvist said...

"Kamfer och lavendel, det luktar hemma"', så skrev Ulveaus och Andersson i sin underbara musikal "Kristina från Duvemåla"

Så är det ju med dofter. Inget kan få mig att bli mer sentimental än att känna speciella dofter som jag förknippar med min hemtrakt eller min uppväxt.

TassHuset said...

Önskar jag fick uppleva denna vackra syn live !
Härligt att du får det !
Fin blogg du har .Tittar nog in flera ggr är SÅ spännande med hur andra lever sina liv så berikande och härligt ...
Kram Jenny

Anne-Marie said...

Jenny: Välkommen hit! Ja, det är vackert med snöklädda berg och milsvid utsikt. Det får uppväga brist på till exempel affärer. :) Tack! Vad glad jag blir att du tycker om min blogg. Kram!

Steel City Anna said...

Otroligt vackert!