Thursday, December 31, 2009

Gott Nytt År!

2010 kommer med stormvindar. Vi hade till och med en mindre sandstorm tidigare idag.

Det är fortfarande några timmar kvar till tolvslaget här på USAs västkust. Har ännu inte hört några nyårssmällar och kommer nog inte att höra några ikväll. De flesta verkar spara sina fyrverkerier till 4 juli. Det är inte alls samma festyra här som till exempel i Stockholm. Och det verkar bero på att man i USA firar sin nationaldag ännu mer än nyårsafton. I Sverige har vi inte riktigt kommit på ännu hur vi skall fira vår nationaldag :) men de flesta svenskar verkar veta hur man firar det nya året.

Många amerikaner arbetar på nyårsafton och det är en rätt "vanlig" dag. I morgon har de flesta ledigt och det är en helgdag precis som i Sverige.

I New York har man stora fyrverkerier i Central Park. Och runt 1 miljon personer brukar komma till Times Square i New York för att se den stora "bollen" vid tolvslaget. I år är den tydligen större men mer energeffektiv än tidigare!


Gott Nytt År och ett fint 2010 önskar jag alla.



Bilden från NewYearsEveCentral.com

9 comments:

Inger said...

Gott Nytt År själv!
Läser din blogg med stor behållning
och ser fram mot flera intressanta inlägg. Du skriver så bra! Roligt med foton som du visar från din omgivning. Läser allt du skriver men har varit lite dålig på att kommentera.
Ett riktigt bra år önskar jag!

Ingegerd said...

Jag har en syster som bor i Florida, saknar henne mycket vid alla högtider.

Trevlig blogg o gott nytt år!

m.clapper said...

Här läst din blogg ett par månader, men har ingen koll på vem du är! Du skriver väldigt bra och intressant så det är roligt att följa dig.

Kan du inte göra en snabbresumé över dig och din historia, eller länka till något inlägg?

Gott Nytt År!

Kram Malin

M.E said...

Anne-Marie,

Gott Nytt Ar pa dig!

Ar jatteglad att jag fann din blogg. Som andra namner skriver du fint. It's a pleasure reading. :)

Also, vi bor inte sa langt ifran varandra...bor med hubby i SV...kanske kan vi traffas, and have dinner nagongang.? Det hade varit skoj.

The best 2010 to you! :)

Anne-Marie said...

Inger: Tack för dina ord! De värmer. :) Har fått tillbaka mer blogginspiration så det blir förhoppningsvis en hel del fler inlägg.

Ingegerd: Florida är i alla fall litet närmare Sverige än vad Kalifornien är. Hoppas att du får träffa din syster snart. Kul att du gillar min blogg.

Anne-Marie said...

Malin: Roligt att du gillar bloggen. :) Här kommer en bio i all korthet: bodde i Stockholm tills 1997 då jag flyttade till Mt Shasta. Träffade en amerikan som jag levde med och gifte mig med. Han gick oväntat bort 2007 men jag bestämde mig för att stanna kvar. Har varit här som turist flera omgångar under mitt första år, hade sedan ett studentvisum under flera år och sedan grönt kort sedan 2003. Har lärt mig en hel del om USAs immigrationslagar. Jobbar sedan 2005 på det college där jag var elev. Hoppas det hjälper. Annars får du fråga mer. Då kan ju alltid skicka ett mail. Kram!

Anne-Marie said...

M.E.: Vad roligt att du hittat hit. :) Och tack för dina fina ord. Verkligen trevligt att höra. Kan du inte skicka ett mail (mailadressen finns under mitt foto) så kan vi ha kontakt den vägen och se vad vi "kan få till". :)

Katarina said...

Gott Nytt År,, hoppas du får ett bra år.

Anne-Marie said...

Katarina: Gott Nytt År till dig också! Låt oss hoppas på en bra start på decenniet - för oss båda.