Saturday, August 25, 2007

Varmt igen

Under några dagar är jag hundvakt. Eftersom jag inte kan ha hund i min lägenhet får jag bo hos min vän inne i Mt Shasta när jag är hundvakt åt Harry.

Förra gången jag var hundvakt kring 4 juli var det värmerekord och en otrolig hetta. Nu verkar det vara dags igen. Igår var det värmerekord på många platser här i norra Kalifornien.

Jag kan inte minnas att det, sedan jag kom hit för 10 år sedan, varit så varmt som den här sommaren. Som tur är har vi ingen hög luftfuktighet i alla fall. Kombinationen värme och hög luftfuktighet är inte roligt.

Första veckan på terminen är över och det har varit litet smått kaotiskt minst sagt. Det tar ett par veckor innan allt, så att säga, flyter på som det skall. Lärare och elever verkar litet ovana efter sommarens uppehåll. Den här hösten har vi rekordmånga kurser som går på distans. Det är distansundervisningkontoret jag jobbar på. Oftast finns läraren och en del elever i klassrummen på vår skola och sedan har vi ytterligare några orter som ser och hör kursen på distans. Det är otroligt sofistikerad och dyr utrustning vi har för att kunna ha de här kurserna. Det rum jag sitter i är "navet" för allt och det som finns där är värt minst någon miljon. Onödigt att säga så är vi rätt noga med att låsa på kvällen.

5 comments:

Maria Byström said...

lider med dig och värmen. Kul iaf att du är hundvakt igen :-)

Petra H said...

Trevligt att du får sällskap i helgen, även om det är en hund!
Jag kan tänka mig att det är lite rörigt i början av terminen, så var det på Lunds universitet också varje termin.

Annika said...

varmt här också! Och till råga på det FUKT till max. vidrigt. it really is the dog days of summer...
Kan tro att det är en anings rörigt så här i början av läsåret!

Matildas fikarum said...

Det låter jobbigt med all värme, men snart så! Då blir det svalare. Hos dig i alla fall.

Anne-Marie said...

Maria: Idag (söndag) var det i alla fall litet behagligare. Som du kan se i mitt inlägg idag blev mitt "hunduppdrag" avkortat.

Petra: Rörigt var det, helt klart. Men också kul eftersom det är mer liv och rörelse på skolan igen efter en lång period under sommaren med stiltje.

Annika: Jag minns när jag och min pappa var i D.C. för många år sedan och hur otroligt fuktigt det var. Som tur var ändrades vädret dagen efter vi kommit och det blev riktigt behagligt.

Matilda: Ja, snart kommer jag väl att klaga över att det är för kallt. Aldrig är man nöjd. :)