Sunday, August 26, 2007

Som på film

Mitt hundvaktsuppdrag kom till ett abrupt slut igår. Jag skulle ha stannat till på måndag men min vän B ringde igår eftermiddag och sade att hon var på väg hem eftersom det hade uppstått oväntade komplikationer.

Hon hade åkt iväg för att vara med på sitt kusinbarns bröllop. Dagen innan bröllopet hade brudens familj, som tydligen är mycket välbärgad, börjat ifrågasätta vissa saker kring brudgummen (kusinens son). Det hade varit samtal till olika personer och skolor och helt plötsligt beslutades det att det inte skulle bli något bröllop! Ungefär 500 gäster fick åka hem utan att ha varit med om bröllopet.
För mig låter det här som något som kan hända i en film. Jag har aldrig varit med om det i verkliga livet.
Så jag fick säga hej då till Harry redan igår kväll. Som tur är har jag ju inte särskilt långt att åka för att komma hem.

Idag när jag var ute på min promenad gick jag förbi en fotbollsmatch som pågick! Ett utropstecken är på sin plats tycker jag eftersom fotboll inte hör till det man brukar se. Det var ett lag med både tjejer och killar. Som svensk är ju fotboll något man växer upp med men här är det fortfarande litet ovanligt. Den stora sporten är amerikansk fotboll. Trots att jag har tittat på en del matcher förstår jag ännu inte reglerna för amerikansk fotboll. För mig är det ett gäng jättestora killar som kastar sig på varandra och på en boll. Kanske man måste växa upp här för att verkligen förstå och uppskatta den sporten.

8 comments:

Anonymous said...

Oj. Sådant trodde jag också bara hände på film och i såpoperor. Vilken grej!

Och amerikansk fotboll har konstiga regler. När jag var yngre så kunde jag dem mycket bättre än idag.Men det är så kul att kolla på :-)

Matildas fikarum said...

Man kan ju undra om det inte var lite väl sent att tvivla på brudgummen när bröllopet var ordnat och allt?

Annika said...

Men jösses! Så snopet då!! Och sent påtänkt. Pinsamt! Som på film som sagt...
Amerikansk fotboll ja...Fattar noll!! Peter har försökt förklara sådär en 100 ggr, men jag bara zoonar bort då. Orkar inte lyssna...Faktiskt ser man rätt mkt soccer här. Peter spelar soccer varje onsdagkväll i ett slags "korpen" lag.
Kramis!

Desiree said...

Snopet att det inte blev något bröllop. Att något sådant skulle hända i Sverige är nog ganska otänkbart. Vad gör man med all mat och sådant som blir över kan man ju undra.

Amerikansk fotboll fattar jag inte ett dyft av. Är inte direkt sportinteresserad heller. Här i Alabama är alla nästan fotbollstokiga i amerikansk fotboll och bara längtar tills fotbollssäsongen sätter igång. Själv bryr jag mig inte det minsta. Som du säger måste man nog vara uppvuxen med det eller riktigt sportinteresserad för att njuta av det hela.

Stefan said...

Ja, att ställa in brölloppet var ju i senaste laget, stor makt hos föräldrarna. Fotbollsintresset kanske ökar nu, när Beckham spelar i landet.
Hur är intresset för VM i friidrott, som pågår i Osaka, sänds det på Tv?

Anne-Marie said...

Maria: Ja, jag sade till min vän att hon skulle kunna skriva om det här.
Jag har inte kommit till det läget när jag uppskattar amerikansk fotboll men många tycks ju göra det. :)

Matilda: Jag sade samma sak till min vän. Tydligen hade bruden och brudgummen känt varandra ett år så det verkar ju litet konstigt det hela.

Anne-Marie said...

Annika: Amerikansk fotboll verkar onödigt komplicerat tycker jag. Men massor med människor tycks ju gilla sporten. Kul att Peter spelar "soccer".

Desiree: Jag frågade mig också vad som hände med alla grejer kring bröllopet. I San Francisco finns det ett lag som heter the 49ers och de är otroligt populära så massor med människor här i Kalifornien gillar också amerikansk fotboll.

Anne-Marie said...

Stefan: Har faktiskt ingen aning om friidrotts-VM sänds på någon kanal. Jag har inga sportkanaler. Gick faktiskt in på SvT och försökte titta på några inslag men där stod det att det stred mot olika regler att visa de inslagen utanför ett visst område. Jag blev förvånad och litet snopen.