Thursday, August 16, 2007

Ölbryggeri

Det finns faktiskt ett ölbryggeri här i Weed - Mt Shasta Brewing Co. Det ligger alldels bredvid skolan. Hmmm, undras just om det fanns någon baktanke där?

Igår när jag var ute på en promenad passerade jag ölbryggeriet och det var full aktivitet där. Flaskorna klirrade och folk packade öl.

De har onekligen litet speciella namn på några sina ölsorter:

Abner Weed Amber Ale - Abner Weed grundade staden Weed
Mountain High IPA - IPA står tydligen för India Pale Ale. Eftersom jag inte är någon öldrickare undrar jag vad det är.
Shastafarian Porter
Lemurian Lager - det lär ha funnits en kontinent som hette Lemuria och vissa personer påstår att Mt Shasta är en kvarleva av denna kontinent.

Jag har som sagt inte smakat på någon av dessa men de låter ju litet spännande.

Bilden från Mt Shasta Brewing Co hemsida

6 comments:

Annika said...

Klart du måste smaka! Sådana där micro-breweries har ju ofta jättegott öl!!!

Desiree said...

Spännande. Du får nog ta och smaka på dessa sorter och skriva en liten rescention om dem. Nu blir vi ju nyfikna. Du skulle kunna ha ölprovning med några vänner någon helg och sedan rösta fram vilken av dessa lokala sorter som gillas bäst.

Maria Byström said...

wow vad kul. Det är helt underbart att testa nya ölsorter, Ibland brukar jag gå på systembolaget och bara köpa en flaska av en sort och sedan prova dem! Så kul.

Anne-Marie said...

Annika: Ja, vi får se vad jag gör. Har aldrig egentligen gillat öl.

Desiree: Jag vet inte om jag skulle kunna ge så bra utlåtanden eftersom jag inte kan någonting om öl. Risken finns nog att jag skulle tycka att allt smakade likadant. :)

Maria: Du vore nog en mycket bättre öltestare än vad jag skulle vara. :)

Petra H said...

Vad kul att höra om små ölbryggerier i din del av USA, i Belgien finns det tusentals olika ölsorter, jag har nog inte testat mer än max 20. Många ölsorter är lokala, och det finns speciella öl (trappist) som görs av trappist-munkar i kloster.
Veteöl (blanche på franska, witbier på flamländska) som tex Hoegaarden är väldigt gott, det dricks ofta med en citronskiva. Kriek är fruktöl, den klassiska är med körbärssmak - om man dricker den som läsk är den god, men som öl är den ingen höjdare (mao gäller det att ha rätt inställning!).
Tyvärr kan jag inte dricka mer än en öl nuförtiden, sedan får jag magknip! (tror att det är jästen som inte min mage tåler) Uppskattar du inte öl, så har du nog rätt i att du inte smakar skillnaden på de olika ölsorterna.

Anne-Marie said...

Petra: Jag reste flera gånger till Antwerpen för mitt jobbs räkning och jag minns att mina kollegor i Antwerpen pratade om det goda ölet som finns i Belgien. :)