Wednesday, August 22, 2007

Kolibrier


När jag går ut och går passerar jag ibland en fin trädgård. Den är inte så stor men det finns en massa olika blommor och även olika slags fåglar där. Bland annat kolibrier. På engelska heter de hummingbirds.

Kolibrier är otroligt små och kan flyga både framåt och bakåt. De har så snabba vingslag att de kan stå stilla i luften. De suger nektar från blommor och framför allt röda blommor.
När jag bodde i Lake Shastina hade vi en del kolibrier som kom till huset. De tycks alltså dras till rött och ibland blev jag nästan "attackerad" när jag hade något rött på mig och satt utomhus.

Det finns speciella behållare som man kan fylla med en sockerlösning. Denna lösning tycker kolibrier om. Behållarna brukar ha röda blommor som alltså lockar till sig fåglarna.Några av de mest kända kolibrierna är väl de som är med i Kalle Ankas jul i svensk TV.

6 comments:

Matildas fikarum said...

Världens sötaste fåglar, rakt av!

Anonymous said...

ÅÅÅÅ, jag älskar dom. I Costa Rica fanns det massor inne i regnskogen. Så söta :-)

Monica said...

Jag har precis fått sådana där kolibrimatbehållare som jag ska sätta upp...hoppas få se mer av de fina fåglarna i trädgården...

Desiree said...

Det är jättekul att sitta och titta när de kommer och äter ur behållaren. VI har en sådan behållaren. Man får dock se upp med myror eftersom de också gillar det söta i behållaren.

Anne-Marie said...

Matilda: Ja, de är väldigt söta. Otroligt snabba också.

Maria: Jag kan tänka mig att det fanns många i regnskogen. Jaha, så du har varit i Costa Rica. Låter spännande.

Anne-Marie said...

Monica: Du kommer säkert att se många kolibrier. De tycks verkligen dras till de där behållarna.

Desiree: Jag minns från Lake Shastina att de där behållarna var populära också bland myrorna.