Sunday, August 12, 2007

The Golden Compass


Ibland kommer en film som jag bara vet att jag vill se. Det blir inte särskilt ofta som jag går på bio men i december (ja, så länge måste jag vänta) kommer en film som jag ser fram emot.

Den heter "The Golden Compass" och bygger på en bok med samma namn. Den engelske författaren Philip Pullman har skrivit en fantasy trilogi där denna bok är den första. De andra heter "The Subtle Knife" och "The Amber Spyglass".

Det är något speciellt med fantasy böcker och jag har alltid gillat den genren. Böckerna om Narnia var klara favoriter och Philip Pullmans trilogi är av samma klass. Det är svårt att lägga ifrån sig hans böcker.

Det skall bli spännande att se om filmen är lika bra som boken. Ibland lyckas verkligen filmmakarna att göra en bok rättvisa och ibland önskar man att man aldrig gått och sett filmen. Det är bara att vänta och se antar jag.

2 comments:

Anonymous said...

Vilket bra tips! Tusen tack!

Anne-Marie said...

Maria: Om du gillar fantasy kan de här böckerna verkligen rekommenderas. Hoppas att filmen är lika bra som boken. Antar att filmen kommer till Stockholm ungefär samtidigt som den släpps här.