Tuesday, August 7, 2007

Björn i sikte


Alldeles nyligen sändes ett meddelande till alla som jobbar på skolan att någon sett en björn igår i det skogsområde som ligger i närheten av skolan.

Passande nog heter den promenadstig som går genom skogsområdet Bear Trail. Tydligen är det inte första gången som folk ser björnar där. Jag har gått på den stigen rätt många gånger men nu kanske det är läge att vara litet försiktig.

De björnar som finns här heter Black Bear och de är tydligen rätt vanliga i de här bergstrakterna. Ibland kommer de till och med in i folks trädgårdar.

Jag tror att jag avstår från att ha sådan närkontakt med björnarna. Jag har faktiskt en egen Black Bear hemma men han är i mindre format och sitter mest stilla.

Uppdatering: Ytterligare ett meddelande kom där någon skrev att han sett en björnhona och hennes två ungar äta frukost i trädgården!

6 comments:

Stefan said...

Ja, dom nallarna verkar inte vara mycket för att gosa, allra minst om dom har sina ungar med sig. En fördel med Sverige är att det inte finns några farliga djur här, men det är ju lite spännande.

Desiree said...

Låter spännande att se på avstånd men jag skulle inte heller vilja ha någon direkt närkontakt med en sådan björn.

Fundersam Cecilia said...

Huamej.Går ju an att de håller sig i skogen men stå och mumsa i trädgården.De är ju inga smådjur precis.Har di då barn med sig så är de väl inte jätte vänliga precis.

SweFlo said...

Jag tyckte det var en skön känsla att kunna låta dottern springa omkring varsomhelst barfota i Sverige - här i Florida måste vi se upp med allehanda små och stora faror!

Anne-Marie said...

Stefan: Sverige är definitivt ett "lugnt" land med tanke på farliga djur. Jag tycker de ser väldigt söta och snälla ut men de är troligen inte alls att leka med.

Desiree: En hona med ungar skall man nog hålla sig undan från. Men visst skulle det vara spännande att se dem på ett tryggt avstånd.

Anne-Marie said...

Cecilia: Det är inte första gången jag har hört talas om Black Bears som kommer in i en trädgård. En av mina vänner såg en sådan björn i en grannträdgård för några år sedan.

Sweflo: Jag förstår vad du pratar om. När jag bodde på Hawaii fick man se upp för giftiga tusenfotingar. Det är litet "snällare" i Sverige vilket ju inte är helt fel.