Wednesday, August 15, 2007

Att bo i en collegestad

Precis som hela det här området domineras av berget Mt Shasta, domineras staden Weed av det college som finns här.
Det heter College of the Siskiyous och är ett så kallat junior college. Man kan alltså inte få några riktigt höga utbildningar utan måste fortsätta till andra skolor.

Det var här jag var elev under fyra år. Fantastiskt nog tar denna skola emot rätt många internationella elever varje år. Nu jobbar jag på skolan på deras distansavdelning - vi får se hur länge till jag kan göra det.

Under sommaren blir en sådan här stad litet avslagen eftersom så många elever åker hem. Det hus som min lägenhet ligger i verkar i stort sett ha bytt hyresgäster de senaste två månaderna. Ibland känner jag mig litet som en "pensionär" eftersom jag absolut är äldst i huset.

Nästa vecka börjar skolan på riktigt igen och det märks. Lärarna börjar komma tillbaka och fler och fler elever syns på skolans område. Den första månaden är det alltid fullt i klassrummen. Sedan blir det fler och fler som hoppar av. Så har det varit varje termin.

Det sägs att skolan har ett av de vackraste skolområdena i Kalifornien och det kan nog stämma eftersom man har en vidunderlig utsikt över berget. Weed är egentligen en rätt liten och trött stad. Det är nog tur att skolan finns här eftersom den onekligen för med sig mer liv och rörelse.

3 comments:

Desiree said...

Kul att staden åter börjar väckas till liv efter sommarlovet. Jag hoppas att du får möjlighet att jobba kvar på skolan.

Annika said...

Alltså! Vilken tjusig "header" du har! Skulle också vilja fixa till ngt i den vägen. Har försökt men det blir för stort. Antar att man måste beskära bilderna en del.
Jag hoppas också, verkligen, att du får jobba kvar!
Kramis!

Anne-Marie said...

Desiree: Det märks verkligen att många försvinner härifrån under sommaren. Jag hoppas också att jag kan jobba kvar.

Annika: Tack och kul att du gillar min header! Jag mailar dig och berättar litet mer om den. Kram!