Sunday, February 9, 2020

Inga TV-kanaler men bra filmer

Oj vad länge sedan det var jag skrev. Hade inte tänkt att det skulle bli så långt uppehåll men precis innan skolan satte igång (27 januari) fick min avdelning en ordentlig kalldusch beträffande personaltillgången. Vi hade ett liknande scenario innan höstterminen satte igång när kvinnan som jobbat på skolans andra campus i Yreka sade upp sig efter många år inom skolan. Skolan säger att på grund av budgetläget som vi har (man talar till och med om uppsägningar framöver) får vi inte anställa en ny person till tjänsten som blev ledig i höstas. Andra avdelningar får anställa men inte vi av någon konstig anledning.

Vi har hankat oss fram med en korttidsanställd person under hösten men hon betedde sig väldigt konstigt så vi var tvungna att hitta någon annan. Vi trodde att vi hittat en riktigt bra person som verkade intresserad av avdelningen. Några få dagar innan skolan skulle börja meddelade hon att hon inte kunde arbeta för oss!! Det var en ordentlig kalldusch och ytterligare ett stressmoment. Som tur var hittade vi en kvinna som arbetat tillfälligt inom skolan tidigare men självklart skulle det innebära upplärning osv. Första skolveckan som satte igång 27 januari var väldigt intensiv eftersom min kollega, som vanligtvis arbetar i Weed, fick vara i Yreka några dagar och jag fick göra i stort sett allt i Weed. Jag hade inte mycket energi kvar på kvällarna. Förra veckan var det litet lugnare i alla fall och vi kunde successivt komma i kapp.

Numera har jag faktiskt inga TV-kanaler och jag saknar inte TVn. Tidigare var jag nog litet av en “TV junkie” och tittade mycket på TV under min uppväxt. Min hyresvärd betalar för TV-kanalerna och för ca 1 år sedan ville hon byta från kabel till satellit. Eftersom jag har en gammal TV fungerade det inte lika bra som med kabel och någon gång under förhösten hade jag kopplat ur satellitboxen i lägenheten och när jag koppla in den för att se något program gick det inte att komma åt kanalerna. Eftersom jag inte direkt har behov av TV brydde jag mig inte om att kontakta hyresvärden.

Jag har inget Netflixkonto så har skaffat en del DVDs. Det finns mycket att köpa via eBay och har hittat filmer som jag gillar. Michael och jag brukade titta på film i stort sett varje kväll och vi hade ett helt “bibliotek” med filmer som vi tyvärr fick göra oss av med till stor del när vi flyttade till Hawaii. Här kommer några av de filmer jag har köpt.


Premonition med Sandra Bullock - en övernaturlig thriller om en kvinna som upplever sin makes död där tid och rum inte tycks vara statiska.
Minority Report med Tom Cruise - en actionthriller med pre-crime och tankepoliser som använder sig av medier.
Stuart Little - musen som blir adopterad av en familj. Söt film som kan ses även av vuxna. :)


The Pelican Brief med Julia Roberts och Denzel Washington - en thriller med korruption på högsta nivå.
The Golden Compass med Nicole Kidman - en fantasyfilm som är baserad på den första boken i en boktrilogi som skrevs av Philip Pullman.
Thelma and Louise - med Geena Davis och Susan Sarandon. En klassiker med två vänner som ger sig ut på en bilresa som tar ett rätt abrupt slut.


Ghostbusters med bland annat Bill Murray, Dan Aykroyd och Sigourney Weaver - en övernaturlig komedi med spökjakt.
Stargate med Kurt Russell och James Spader - science fiction där man reser till en annan del av Universum genom en Stargate.
Independence Day med Will Smith - science fiction med utomjordingar som försöker ta över Jorden och USA “saves the day.”

Vi har haft långhelg eftersom skolan uppmärksammade Lincoln Day redan i fredags. Själva dagen är nu till veckan. Och den 17 februari har vi ledigt på grund av President’s Day. Inte mig emot med kortare veckor. :)

23 comments:

Anonymous said...

Trevligt med filmer. Men i sverige så är försäljningen liten numera. Vad jag vet. Stig d

Anne-Marie said...

Stig: Tror att USA har litet annat slags utbud jämfört med Sverige. En del kallar det att vi "ligger efter" men så ser inte jag det. USA har ett bredare utbud av allt egentligen.

Karin Eklund said...

Intressanta filmer.
Jag känner inte till hur det är på filmfronten (dvd) på Åland. Ser nästan aldrig på varken tv eller film längre. Mina kvällar går till så mycket annat, men för drygt 20 år sen hyrde jag rätt många filmer , utbudet var stort, bl.a Thelma o Louise.
Jag tror att det är Netflix som gäller för de flesta som ser på film om man inte får till Bio Savoy.
Jag upplever att de filmer jag har kastat ett getöga på när andra ser på film, är att de är så våldsamma. Jag vill helst se något som ger mig något mera innerligt och tankeväckande, utan att vapen är inblandade. En utopi förmodligen

Så jobbig situationen är på ditt jobb. Jag antar att du börjar längta efter pensionering snart.
Hoppas att det ordnar sig på bästa sätt!

Anonymous said...

Jag bor i Sverige men jag tillhör dem "antika". Jag köper dvd filmer och tittar på dvd precis som dig. :)

Carina

Anonymous said...

Anne-Marie du skrev Tror att USA har litet annat slags utbud jämfört med Sverige. En del kallar det att vi "ligger efter" men så ser inte jag det. USA har ett bredare utbud av allt egentligen.

Sverige är ett loser land enligt mig

Carina

Annika said...

Det är väl så numera att det mesta som är riktigt bra, och då menar jag TOP OF THE LINE, kommer ut på strömningtjänster som Netflix, Hulu, Amazon Prime, Apple + och HBO och hos andra jättar. För TV har aldrig varit bättre än det är idag. DET kan vi nog slå fast--att så bra som serier och tv är idag har det aldrig varit förr. Ser dock väldigt lite på de vanliga kanalerna, utan strömmar det mesta.
Det jag följer på vanliga kanaler idag är ett par sitcoms, Modern Family och Blackish. Men, jag ser dem oftast efteråt. Jag får allt svårare för reklam.
MEN jag gillar ju att ha TV för tex Oscarsgalan, och för annat under det "vanliga tv-året" som jag INTE vill missa. . Skulle dock kunna stryka många kabelkanaler som jag aldrig ser. Vill ha kvar baskanalerna, du vet de stora nationella jättarna.
Ja, vissa butiker har kvar blu ray och dvd, men det har minskat. Precis som bokhandlarna blir allt färre. Det var år och dag sedan jag köpte en fysisk dvd-film. ÄVEN om jag tycker det är mkt kul att ha det bibliotek av filmer som jag har. Amazon tror jag har allt, i princip. Alltså även bluray och DVD i parti o minut. OCH så förstås e-bay, som du skriver.

KUL att du är tillbaka i Bloglandia igen :-D
Håll grytan kokande :-*

Kramar från mig!

Anne-Marie said...

Karin: Dessa filmer var bara ett explock av de jag har köpt. Kommer nog köpa ytterligare några. Netflix har säkert de flesta men jag har ingen TV som kan klara internet och jag tycker inte om att ha wi-fi hemma eftersom jag sitter i “smörjan” hela dagen på jobbet. Jag skulle säkert kunna streama via datorn men tycker det är rätt skönt att inte vara online hela tiden.
Ja, tyvärr är många filmer våldsamma. Jag kan tycka sådana filmer kan vara roligt ibland men ser även gärna komedier och andra slags filmer. Gillar sci-fi och fantasy.
Ja, situationen på jobbet är allt annat är önskvärd. Tror att de kommer att göra sig av med en del personer framöver. Om jag skulle få gå skulle jag absolut pensionera mig. Har ingen som helst lust att söka andra arbeten.
Tack Karin! Har det fint!

Anne-Marie said...

Carina: Inget fel att tillhöra de “antika”. ;) DVD-filmer är helt okej. De jag har köpt (fler än de jag visade bilder på) har varit i nästan nytt skick men inte helt nya. Endast en har haft problem. Sverige är ett väldigt annorlunda land jämfört med USA. Det finns positiva och negativa sakerna med båda länderna. Jag är glad att jag bor i USA numera.

Anne-Marie said...

Annika: Vet att du följer många serier och att du har mycket modernare “utrustning” än vad jag har. :) Min TV klarar inget internet till exempel och jag har inget behov av att köpa en modernare TV just nu känner jag. Och som jag skrev till Karin, wi-fi vill jag inte ha hemma. Har bara laptops med litet mindre skärmar så det blir inte riktigt samma sak att titta där. Min TV har rätt liten skärm också men att se filmer via DVD går jättebra.
Jag trodde nog inte för några år sedan att jag skulle vara helt okej med att inte ha TV-kanaler eftersom jag alltid tittat mycket på TV tidigare. Men helt plötsligt för 1-2 år sedan kände jag att jag inte var intresserad längre.
Amazon har många DVDs men man får se upp litet även om de kan vara helt nya och läsa folks recensioner eftersom det relativt ofta verkar vara fel på de DVDs som skickas och inte alla DVDs kanske har funnits med i ett “paket”. Det jag har köpt via eBay är “Like New” och alla utom en har varit helt perfekta.
Jag var tvungen att ta en liten bloggpaus eftersom jag var helt slut på kvällarna medan “vansinnet” var som värst på jobbet.
Kramar till dig!!

Annika said...

Alltid roligt att titta på film på kvällarna eller alternativt serier då. Jag tittar via både Netflix och Amazon - just nu har det blivit the Crown men även lite Frankie and Grace (tills jag tröttnade). Jag är smått besatt av den gamla 80-talsklassikern Twin Peaks också - den kanske passar för dig och för Mt. Shasta också med bergen och spänningarna i en småstad och så en del av det övernaturliga :).

Det är den ständiga kampen om resurser - och neddragningarna därav - för community colleges och andra delar av universitetssystemen också. Och det är ju support staff och admins som alltid drabbas värst. Hoppas att det blir stabilare med den person ni har anställt nu då så du får lugnare framöver.
Kram

Från Glam till Damm said...

Hej Anne-Marie,
Oj hur ni har det på jobbet. Kämpa på! Jag tror att det är så där lite varstans nu inom skolvärlden. Nedskärningar och indragningar och allt för att spara pengar....

Men så härligt med en massa bra filmer! Jag älskar filmer. Det kan rentutav vara väldigt nyttigt att inte titta på så mycket TV. Läser du böcker också? Det är en värld som jag verkligen kan försvinna bort i.

Ha det gott och ta hand om dig!

Varm kram, Anneli

Anonymous said...

Hej Anne-Marie
Du skrev - pensionera mig
Men nu blir jag nyfiken. Vilket år är du född?

Carina

Gunilla Nardin said...

Hejsan!Det vore svårt för mig att klara mig utan Tv, kollar på något nästan varje kväll..
Har sett de flesta av filmerna du rekommenderar.. Bra allihopa..
Kul att du är tillbaka igen på bloggen..
Så tråkigt med alla jobbproblem, hoppas det ordnar sig så småningom..
Hoppas nu att detta går igenom, har skrivit ett flertal gånger utan resultat..
Ha det gott AM!
Stor Kram från Frankrike
Gunilla

Anne-Marie said...

Annika: Ja, filmer är mysiga tycker jag. Har inte tittat så mycket på ett bra tag innan jag köpte en del DVDs. Tänk, jag har aldrig tittat på Twin Peaks-serien. Annars, som du förstått ;) - gillar jag det litet övernaturliga.
Idag hade skolchefen kallat ett möte som var “mandatory” och där fick vi veta - inget nytt egentligen men det var flera detaljer - hur dålig budgeten är inom skolan och att de troligen kommer att göra sig av med en del tjänster framöver. Jag är innerligt tacksam att jag har nått en viss nivå inom CalPers och att jag är över 55 så jag skulle kunna gå i pension om jag ville. Litet knapert skulle det nog bli men bättre det än att kanske bli arbetslös.
Kram

Anne-Marie said...

Hej Anneli,
Ja, det var väldigt stressigt ett par veckor. Absolut att jag kämpar på. :) Men idag hade skolchefen kallat till ett möte med alla och där fick vi veta hur dålig budgeten är och att det troligen kommer att bli uppsägningar framöver.
Jag saknar faktiskt inte TV-programmen nu vilket är litet förvånande men man förändras. Ja, filmer är väldigt trevligt att kunna titta på. Jag läser faktiskt inte alls så mycket när det gäller böcker. Läser mycket via nätet men det är inte böcker utan andra slags texter. Bland annat det jag skickade till dig idag via Facebook. :)
Ha det gott du också Anneli och kram!

Anne-Marie said...

Carina: Jag är född 1961 så har inte uppnått "vanlig" pensionsålder men har en slags pension via skolan som man kan börja ta ut när man fyllt 55.

Anne-Marie said...

Hej Gunilla,
Jag tyckte att det var otänkbart att vara utan TV bara för ett par år sedan men man förändras. :)
Kul att du har samma filmsmak.
Ja, som jag skrivit till ett par andra i kommentarerna hade skolchefen ett möte idag och där fick vi veta att budgeten är dålig för skolan och att det troligen blir uppsägningar framöver.
Så konstigt att det är så svårt för dig att kommentera. Bara ett tips som jag använder mig av eftersom jag inte vill skriva om såvida det strular med kommentaren - jag brukar kopiera det jag skrivit innan jag skickar iväg. Fungerar det inte är det bara att klistra in igen. :)
Stor kram!!

Lena i Wales said...

Vad rörigt det verkar på jobbet, förstår att det tar på krafterna.
Gillar faktiskt att ha TV, lyssnar på spansk TV, för språkets skull, på förmiddagarna och tittar en del på kvällarna också.
Ha det bra!

Anne-Marie said...

Lena: Ja, det har varit rörigt på jobbet och örigare kommer det nog att bli. Vi hade ett möte i tisdags där uppsägningar var ett påtagligt tema.
Ja, de flesta har nog TV. Låter som bra träning för din spanska.
Ha det bra Lena!

Anonymous said...

På tal om TV. Just nu är det Melodifestivalen i Sverige. Den 16 maj är det Eurovision Song Contest.
I Australien har den visats i många, många år på en australisk tv kanal. Hur är det i USA visas Eurovision Song Contest på en amerkansk tv kanal?

Carina

Channal said...

Tufft med indragen personal på skolan. Det har vi inte på min skola. Vi är hur många som helst och det tycker jag är bra! Ensamklasslärare är borta. Nu är vi ett team! TV-tittande blir det bara fredag- och lördagskvällar. Det startar 20:00. På fredagar är det ”På spåret” och Skavlan. På söndagar ”Så ska det låta”. Ser mest serier på olika streamingtjänster. Vi har Betflix, HBO, Cmore, SVTplay, SFKids och några fler!! Film ser jag helst på bio!

KRAM Anna

Anne-Marie said...

Carina: Melodifestivalen tittar jag inte på numera. Nej, ingenting visas i USA från Eurovision Song Contest. Kanske man kan se något via YouTube till exempel.

Anne-Marie said...

Anna: Det kommer troligen bli administrativ personal (kontorspersonal - dit jag hör) som kommer att drabbas mest. Kul att ni har bra ekonomi och kan ha tillräckligt med personal.
På Spåret glömmer jag bort att titta på. Tycker det är ett riktigt bra TV-program. Skavlan kan jag vara utan. :) Filmer är bra på bio men den bion vi har i Mt Shasta visar mest filmer som jag inte är intresserad av. Man kan inte jämföra Norrköping och Mt Shasta. ;) Vi är glesbygd där det inte finns så stort utbud av någonting.
Kram!