Friday, April 18, 2008

Musik

Efter dagens bloggrunda har ett tema varit musik man gillar och musik man skäms över. Verkligen kul läsning och lyssnande.

Musik är en viktig del av tillvaron och jag har alltid lyssnat mycket på musik. När jag bodde i Stockholm var det Radio Stockholm som gällde och jag lyssnade på den kanalen även på jobbet. Här Mt Shasta området är det otroligt svårt att få in radiokanaler så efter det att jag fick bredband för ett år sedan brukar jag lyssna på radio via internet. En kanal jag brukar lyssna på är den som ligger som en länk på min blogg - jag vet att man i Sverige tyvärr inte kan få in den eftersom det finns någon slags begränsning utanför USA.

Musiksmaken är ju helt klart något som varierar beroende på vilken generation man hör till. Mina föräldrar lyssnade mycket på storbandsjazz så det var något jag växte upp med. Min pappa hade också en förkärlek till dansbandsmusik - en musiksmak som jag inte delade.

En av de skivor som jag verkligen gillade när jag var runt 8 var musiken till "Sound of Music". Verkar kanske heltöntigt idag men jag hade sett filmen och var helt fascinerad av någon anledning. En annan favorit var en norsk sångerska som heter Anita Hegerland. Hon var född samma år som mig så jag kände kanske någon slags samhörighet med henne. När jag skriver det här känns det otroligt avlägset och jag har litet svårt att förstå vad det var som jag gillade.

Eftersom mycket av musiken som spelas i Sverige kommer från USA är det ju inte någon större skillnad att bo i USA i stället för Sverige. Och vill jag höra svensk musik kan jag ju alltid lyssna till någon svenska radiokanal via datorn. Något jag alltid haft svårt för är country musik. Men jag vet att väldigt många människor här i USA verkligen gillar denna musikstil.

En av de låtar som spelats mycket på den radiokanal jag oftast brukar lyssna på är Sara Bareilles "Love Song" och den hör nog till en av mina favoriter just nu. Här kommer den.





4 comments:

Annika said...

Vad kul, Anne-marie, att du också hoppade på temat. Vill du att jagska länka dig på Show and Tell listan? Nästa veckas tema är favorittidningar. Desiree tar sen över i maj månad, och hon kommer att ha nya spännande ämnen.
Anita Hegerland...OK; MITT SOMMARLOV!! När jag hör den än idag får jag nästan gåshud, eller ännu mer gåshud idag än vad jag fick förr---vilken sommarglädje och vilken sommarsång!!!
Det vore jättekul om du hoppade på fredagstemat också!!
Kram!!

Anne-Marie said...

Annika: Jag ville inte hoppa på helt och hållet (det var därför jag skrev det litet annorlunda) eftersom jag inte riktigt visste hur det hela gick till. Jag skriver till dig privat om eventuell fortsättning.
Mitt Sommarlov var en klassiker. Det var länge sedan jag hörde den men den finns fortfarande inne i mitt huvud. Kram!

Petchie75 said...

Ja, Mitt sommarlov var ju jättebra, kommer inte ihåg när jag hörde den senast!
Och japp, jag gillar också Lovesong och videon är lite rolig och annorlunda. Tänkte faktiskt nämna den i fredags men kom inte ihåg vad den hette...

Anne-Marie said...

Petra: Mitt sommarlov var en sådan där låt som spelades tills man knappt ville höra den längre. Jag minns att jag sjöng med i låten och tyckte då att den var otroligt bra.
Visst är Love Song låten bra. Jag hade några andra jag valde mellan också.