Wednesday, April 2, 2014

Köpa skor på nätet

Inte hade jag en aning om att mitt inlägg om jordbävningar och "the big one" kom så lägligt med tanke på den mycket stora jordbävningen i Chile igår. 8,2 på Richterskalan är en ordentlig jordbävning och tsunamivarningar utfärdades för en del länder utmed Stilla Havet. Jag läste också idag att Yellowstone här i USA haft en relativt stor jordbävning bara för någon vecka sedan. I Yellowstone finns en supervulkan (inte bara en nationalpark) och många håller ögonen på detta område.

Att köpa skor på nätet är inte alldeles enkelt. Men om man bor som jag gör med i stort sett inga "riktiga" skobutiker på vettigt avstånd får man prova att köpa via nätet.

När jag kom till Mt Shasta-området för snart 17 år sedan (om bara några veckor blir det 17 år - tänk så fort tiden gått) fanns det fler affärer rent generellt. Men i och med en allt sämre ekonomi har fler och fler affärer slagit igen och nu är det rätt tomt på många gator i både Mt Shasta och Weed.
Bland annat fanns det en sportaffär i Mt Shasta som också hade en hel del skor och kängor. Där jag köpte jag ett par vinterkängor som jag faktiskt forfarande använder. De ser fortfarande snygga ut och det är egentligen bara sulorna som börjat bli litet tunna på ett par ställen. Jag tror att allt tillverkades bättre förr och mina kängor är nog exempel på detta.

Men det har känts som att det var dags att hitta nya kängor. Jag har letat i de få affärer som finns - men ingenting fanns som jag ville köpa. Jag har letat på nätet under ett bra tag men inte hittat några tills för ett par veckor sedan. Det var ett märke som jag inte sett tidigare. Kängorna hade fått bra recensioner hos flera olika hemsidor och företaget som sålde dessa hade till och med en rabatt just när jag hittade deras hemsida. Sedan tog det ett tag att få kängorna eftersom de tydligen fick skickas från leverantören. Men de kom häromdagen och passar! Helt fantastiskt. Chaco heter märket och hemsidan jag hittade dessa hos heter Planetshoes.com som har massor med skor och kängor. Och de har "free shipping och free returns". Att kunna skicka tillbaka skor gratis om de inte passar är nästan ett måste.

Att köpa via nätet är litet av en "vetenskap". Att kolla recensioner både för varan och de som säljer är A och O. Sedan gäller det att se om man kan hitta rabattkuponger. Ofta finns det sådana kuponger - mina kängor fick jag $30 billigare än hos andra företag. Och sedan är det också trevligt om man inte behöver betala "sales tax".
Bor man i glesbygden är det nödvändigt att handla via nätet. Och ibland kan man alltså till och med köpa skor och kängor på nätet. :)

De nya Chacokängorna som jag bara provgått inomhus. Det kanske blir först nästa vinter jag kan använda dem eftersom det skall bli riktigt varmt om några dagar.


19 comments:

Äventyret framtiden said...

De ser verkligen komfortabla ut dina nya kängor. Skönt att de passade, för det är alltid en del som det känns onödigt strul att sända tillbaka och så vidare.

Kramar från ett mulet Åland

Fullblodsekologen said...

Är det inte lite krångligt att köpa skor via nätet, jag menar storleksmässigt? Köper de flesta skor och kängor på Decathlon men aldrig att "min" storlek är lika stor utan det kan skilja en hel del. Men som du säger, vad gör man när man behöver skor och det inte finns skoaffärer - då är nätet bra. Ha en fin dag! Kram/Annelie

Desiree said...

De ser rejäla, fina och framförallt sköna ut. Viktigt med bra skor som det är bra kvalité på. Lönar sig ofta att betala lite mer för bra skor. Fötter är ju sådant man ska vara rädd om. Superbra och jättefina hiking boots.Bra att de går upp en liten bit också på foten, ger bättre stöd på så sätt.
Kram!

Marina said...

Om de är lika sköna som de ser ut blir det säkert jättebra! Själv har jag aldrig köpt skor på nätet.
(tack för infon om deon, ska se vad jag kan hitta)

eastcoastmom said...

Vi handlar ofta skor via Zappos, fri shipping och fri retur, särskilt viktigt när det gäller skor. Helt normala priser men istället för att springa omkring och leta skor passar det oss perfekt!

Martina said...

Jag är jättefeg när det gäller att handla kläder och skor pa nätet. Det enda jag har köpt en gang var ett skärp!
Men jag förstar att det är superbra när man bor pa glesbygden! Absolut.
Kramar

My kids' Mom said...

Hej Anne-Marie,

Ja, jag var verkligen imponerad och förundrad över timingen vad gäller förra inlägget. Vilka förmågor hon måste ha tänkte jag :-)

Jag köper nästan alla mina skor på nätet och från USA, men håller mig till samma märken och affärer för då vet jag att storleken är bra.

Skorna ser jättesköna ut. Grattis!

Kram, Anneli

My kids' Mom said...
This comment has been removed by the author.
Annika said...

jag köper också skor via Zappos de ggr jag köper via nätet. Tycker att de är bra.
Men det är klart att det finns massor, massor med bra siter.
Dina kängor ser verkligen genuina ut. Rediga.
Jag gillar nätshopping trots mitt enorma utbud av affärer :-)
Kram!!

Anne-Marie said...

Karin: Jag chansade och beställde. En del recensioner sade att de var litet mindre i storleken och rekommenderade att beställa en halvstorlek större än vad man normalt gör. Det gjorde jag. Det hade nog också gått med min vanliga storlek men de passar bra även nu.
Nej, att skicka tillbaka blir ju onekligen litet mera jobb men då man har fri retur kostar det ju i alla fall ingenting.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Annelie: Visst är det en chansning att beställa via nätet. Som du säger, man vet aldrig hur en viss modell och sko/känga är. Alla märken tycks vara olika även om man provar samma storlek.
Nu gick det bra denna gången men jag hade "garderat" mig med fri retur. :)
Jag hade nog inte hittat dessa välgjorda kängor till såpass bra pris som jag nu gjorde om jag köpt i en affär.
Kram!!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag har spenderat många, många timmar framför datorn när jag letat efter kängor. En dag bara "ramlade" jag över dessa. De var den stil jag ville ha, fick bra recensioner och företaget hade ett bra pris. Och de visade sig passa och vara sköna.
Nu gick det bra men det kan säkert också bli så ibland om man inte kan prova skor att man får skicka tillbaka.
Kram!!

Anne-Marie said...

Marina: De var sköna. Litet tid att mjuka upp lädret blir det nog men de var redan relativt mjuka. Vissa kängor jag läste om var redan "tortyrredskapen" verkade det som. Folk fick blåsor och blåmärken när de gick.

Anne-Marie said...

Eastcoast: Zappos letade jag också på men hittade inte några som var i min smak. Jag är väldigt "picky" och vet egentligen precis hur jag vill att till exempel skor skall se ut. Det är litet chanstagning just med skor men nu gick det ju bra. :)

Anne-Marie said...

Martina: Jag har köpt en hel del via nätet. Ett måste med tanke på hur jag bor. Men vissa saker är knepiga om man inte kan prova. Byxor och skor är sådana. Kängor är litet lättare ibland tror jag eftersom man kan ha en socka om de är litet stora.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Hej Anneli,

Det kändes nästan litet märkligt att se den stora jordbävningen i Chile komma precis när jag höll på att svara på kommentarer.

Jag tycker det är svårt att veta just med skor men denna gången gick det ju bra.
Ja, de var sköna men jag har en känsla av att det blir nästa vinter som de får komma till användning. Det skall bli riktigt varmt här.

Kramar!!

Anne-Marie said...

Annika: Som jag skrev till den andra AM ;) så hade Zappos ingenting som jag fastnade för.
Jag har oftast väldigt specifika tankar om vad jag vill ha och får leta länge innan jag hittar något som passar.
Nu gick det ju bra med kängorna men det var litet chansning. Fri retur gör det hela ju litet enklare.
Du har litet flera affärer du. ;) Här är det "slim pickins".
Kramar!!

malix said...

ser ut som ett par riktigt härliga kängor. För några år sedan hade jag tur att hitta det men börjar nu bli några år. sidan du tipsade om hade ju massvis med skor som såg härliga ut och just härliga tycker jag är viktigt ska vara skönt att gå i ett par skor annars kan det kvitta :) ha en fin dag.

Se där ja nu har jag läst i kapp igen :)

Anne-Marie said...

Malix: De verkar vara väldigt välgjorda och kändes sköna det lilla jag provgått i dem. Skor måste vara sköna - annat går inte.
Ha en fin helg!