Sunday, November 4, 2012

Lördagskväll med teater

Det var verkligen uppskattat att få en extra timme idag. :) Morgnarna har känts mörka de senaste veckorna. Alla klockor är omställda och idag kommer det att bli mörkt rätt mycket tidigare på sena eftermiddagen. Men det kommer inte ens att vara så mörkt på morgnarna som det var den senaste veckan tills det vänder igen. En fördel att bo längre söderut än till exempel Stockholm.
Det är något jag uppskattat sedan jag kom till Kalifornien - de längre dagarna även på vintern.

Igår var det teaterföreställning på kvällen. Skolan har en stor scen och salong och även om det inte alls var fullsatt var det ändå en hel del som kom till föreställningen.

"Grapes of Wrath" bjöds vi på. En roman som skrevs av John Steinbeck under depressionen på 30-talet. Den vann flera priser och när John Steinbeck vann Novelpriset i litteratur 1962 omnämndes denna bok. Boken hör ofta till de böcker som man "skall" läsa i den amerikanska skolan.

Pjäsen börjar i Oklahoma där många människor drabbats av "the dust bowl" - en omfattande torka som drabbade USA under 30-talet. Årets torka här i USA har jämförts med den som man hade på 30-talet. Familjen Joad lämnar Oklahoma och beger sig till Kalifornien där man hoppas på bättre tider men även där är det hårda tider.

Föreställningen pågick nästan 3 timmar men den var underhållande även om jag inte alltid förstod alla uttryck och ord - alla som deltog i pjäsen talade som man gör i Oklahoma. En helt annan dialekt än vad jag är van vid. Här i norra Kalifornien verkar många tala en lätt amerikanska som jag alltid har haft lätt att förstå.

Det är höst nu i Weed även om det idag troligen kommer att bli uppemot +20. I slutet av veckan talas det om regn och snö.

En vacker lönn jag kan se från mitt hus.


Syrenlöv som ännu inte fallit.

Berget igår eftermiddag.

10 comments:

Luna D Sign said...

Vilket underbart vackert höstträd!

Lotta said...

Teater står på min "to do". Det är så trevligt när man väl kommer sig iväg och har biljetter. Tre timmar är ganska långt men det går bra om det är bra ;)

Underbar lönn!

Ha en bra början på veckan

Kram
Lotta

Pettas said...

Kul att du hade en fin teaterkväll. Jag borde bli bättre på att ta mig/oss till stan för att se på teater, lyssna på musik...

Men jag är en typisk hemmakatt, trivs så förträffligt.

Kramar!

Jane said...

Vad kul med teater! Det var länge sedan jag var på teater sist.

Anne-Marie said...

Luna (Malin): Välkommen hit! :) Visst är lönnträd vackra när de har gula/orange/röda färger. Skall kika in hos dig också.

Anne-Marie said...

Lotta: Vi köpte faktiskt biljetter när vi kom till teatern. Den är väldigt stor och det var inte alls fullsatt så det gick bra.
Tre timmar är lång tid men tiden gick fort. :)
Trevligt att ha ett vackert lövträd att titta på - vi har ju mest barrträd hos oss.
Ha en fin måndag! Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Jag är också en hemmakatt. :) Tycker egentligen bäst om att vara hemma men ibland är det roligt att komma ut. Framför allt när man bor själv.
Eftersom teatern ligger ca 2-3 minuters bilväg från mig var det enkelt.
Kramar!

Anne-Marie said...

Jane: Eftersom vi inte har mycket ifråga om teater i mina trakter är det bäst att passa på.
Det var trevligt att komma ut litet på lördagskvällen.

Desiree said...

Vilka fina höstfärger ni fortfarande har. Kul med pjäsen. En riktig klassiker. Han vann väl nobel pris John Steinbeck. Teater är alltid kul att gå på. Den här pjäsen låter som något jag gärna hade velat se.
De där mörka korta dagarna uppe i Stockholm så här års är inte kul. Spelar ingen roll om man ställer om klockan för det är ändå så mörkt. Det är stor skillnad märker jag mellan Basel och Stockholm då det gäller mörkret. SÅ glad att jag flyttar ca 15 bredgrader söderut.
Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Höstfärgerna blir nog kortvariga eftersom det kommer att regna och snöa i slutet av veckan.
Jag går väldigt sällan på teater - mycket beroende på att vi har så litet utbud hos oss. Men det är roligt de gångerna det blir av.
Det är väldigt mörkt i Stockholm. Härligt att du kommer att få litet mer dagsljus. :)
Kram!