Wednesday, July 25, 2012

Däckad av influensa

För ungefär 2 veckor sedan däckades jag av en influensa med värk i kroppen, feber, hosta och heshet. Inte roligt så här mitt i sommaren när temperaturen ligger runt +30-35 varje dag.

Jag som inte ens behövt ta ut sjukdagar på flera år blev tvungen att stanna hemma eftersom jag inte alls mådde bra. Trots att det alltså var ett par veckor sedan som jag blev dålig är jag fortfarande inte återställd. Den gångna helgen fick jag vara tyst eftersom hesheten var så svår att jag knappt kunde prata.
Jag var tillbaka på jobbet i mitten av förra veckan och jag jobbar nu men det har varit långa dagar när energin inte riktigt finns där.

Troligen var det all stress kring min mamma som gjorde att immunförsvaret var lågt. Det är konstigt med förkylningar och influensa på sommaren eftersom det verkar ta längre tid att bli bra.

Eftersom jag inte behövt vara hemma på grund av sjukdom på flera år hade jag en hel del sjukdagar så det var inga problem. Bestämmelserna inom skolan säger att om man är sjuk mer än 5 dagar i sträck måste man ha ett läkarintyg. Som tur är jobbar vi bara 4 dagar/vecka under sommaren så jag klarade av att bli såpass bra att jag kunde komma tillbaka till jobbet utan att behöva gå till läkare.

Just nu verkar vädret här i norra Kalifornien ha "hakat upp sig". Det är samma väder varje dag - sol och mellan +30-35. Som tur är har vi luftkonditionering på jobbet men hemma blir det varmt eftersom huset jag bor i inte har luftkonditionering. Eftersom Weed ligger ca 1000 meter över havet blir det ofta rätt kyligt på natten men dagarna är varma och huset värms upp.

Det känns som om juli "försvunnit" litet grand på grund av influensan jag fick. Fattar inte riktigt att det snart är augusti.

10 comments:

olgakatt said...

Stackare, influensa är inte kul när man än har den men mitt i juli och värmebölja är nog det verkliga oflytet!
Önskar dig krafterna och hälsan åter snarast.
Du har säkert rätt i att stressen kring din mammas situation utlöste det hela.
Hoppas det har stabiliserat sig på den fronten.

Desiree said...

Nämen oj vad trist att bli så sjuk nu under sommaren. Jag tänkte att du förmodligen hade fullt upp med din mamma och med jobbet. Stackare. Skönt att du mår bättre nu. Influsensa har jag inte haft på många år men det är inget att leka med och tar verkligen på krafterna länge. Du får ta det lungt och fortsätta bygga upp krafterna sakta. Skönt att du slapp fixa läkarintyg. Jag tror också att stress och mycket runt omkring gör att immunförsvaret sänks. Hoppas du har någon fläkt hemma så du kan sova även om du inte har AC. Tycker det är svårt att sova om det är allt för varmt. VI har en fläkt i sovrummet för svenska hem blir väldigt varma även om det inte är tokvarmt ute.
Krya på dig ytterligare.
En stor kram!

Mimmi said...

Men oj då, du verkar ha råkat ut för en rejäl influensa. Hoppas du är tillbaka till normal form snart.

Kram på dig! :o)

Anonymous said...

tråkigt att du har livigt så
förkyld. hoppas att du är snart.
är bra. skälv så har jag stukat
ena handleden. fast influensa är ju
värre. en krya på dej, hälsning
från stig. jo. vilka mysiga bilder.
som du lägger upp på bloggen.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Nej du, influensa mitt i sommaren med en sådan värme som vi har är inte roligt. Jag blir litet bättre dag för dag men det är segt. Det är konstigt med förkylningar och influensor på sommaren och att det verkar ta längre tid att bli återställd. Min mamma har varit och är fortfarande på ett korttidsboende. Vet inte hur länge hon blir kvar. Troligen inte så länge till. Vad som händer därefter vet jag faktiskt inte.

Anne-Marie said...

Desiree: Har känt mig däckad faktiskt under en längre tid men blir litet bättre dag för dag. Nej, jag har heller inte haft influensa på år och dag. Roligt är det inte men det är bara att hoppas att jag blir helt bra snart. Jag tror att värmen gör att det känns värre än vad det är men det går ju liksom inte att komma undan värmen. Fläktar kan hjälpa till rätt bra och de är ju bra mycket billigare än luftkonditionering. Tack för krya-på-dig-hälsningen. :) Stor kram till dig!

Anne-Marie said...

Mimmi: Ja, det var en riktig "dunder"influensa verkar det som. Det vore väldigt skönt om värmen gav med sig litet men det verkar som om den skall fortsätta som tidigare. Jag blir litet bättre dag för dag så det är skönt men det är väldigt segt. Kramar!

Anne-Marie said...

Stig: Tack för hälsningen. Att stuka handleden låter inte roligt det heller. Antar att du får ta det lugnt och inte använda den handen alltför mycket. Roligt att du tycker om mina bilder. :)

Anonymous said...

Blir influensan för långdragen så är det inte fel att kanske göra ett litet doktorsbesök. Lungor hosta och heshet skall man vara försiktig med så man inte får någon följdsjukdom. Krya på dig.
Kram
Marie GA

Anne-Marie said...

Marie: Blir litet bättre dag för dag men det är onekligen litet segt. Tror inte att det är nödvändigt med läkarbesök men självklart skall man vara försiktig. Skriver snart. Kram!