Tuesday, December 8, 2009

Julklappar

För många år sedan bestämde jag och mina föräldrar oss för att vi inte skulle ge varandra julklappar (jag har inga syskon). Det kanske verkar konstigt och tråkigt men vi tyckte det var väldigt skönt att slippa julstressen att försöka hitta klappar som passade. När jag kom till USA visade det sig att Michael kände likadant inför julklappar så vi fortsatte den traditionen.

Min mamma och jag har i stort sett fortsatt vår "tradition" att inte ha julklappar men hon brukar skicka en fin Sverige almanacka till mig varje år. I år köpte jag en rätt rolig juldekoration som jag hoppas att hon kommer att uppskatta. Eftersom hon inte har någon dator finns nog ingen risk att hon skall få reda på vad det är i förväg.

Hon har ingen julgran utan brukar plocka enris och dekorera det med några fina juldekorationer som hon köpt i Tyskland. Jag har inte hittat så många fina juldekorationer här i USA (kanske beroende på att vi knappast har några affärer i mitt område:) men jag hittade en i en affär i Mt Shasta som absolut är litet annorlunda och kul.

Eftersom jag inte har kommit igång att fota med min nya kamera än (det blir snart) får det bli en bild från Amazon på denna björn som sitter i ett "outhouse" och pratar i telefon. :)

5 comments:

em said...

Tycker inte alls att det låter tråkigt - förmodligen för att vi har samma tradition hos oss. Vi ger varandra böcker - men det gör vi stup i kvarten hela året, så skillnade är att vi kallar det julklappar så här års.
Stressfritt kallar jag det!
Margaretha

Anonymous said...

Jag har alltid velat bo i USA. Men inte hela livet. Ett år vore perfekt. Man kan ju åka dit som Aupair? men jag känner att jag är inte en sån person som skulle passa som aupair.. ta hand om andras barn... Kan man åka till USA på något annat sätt? jag menar kan man typ hyra ett rum hos någon.. eller får man ta stora uppdraget och flytta dit under ett år bara.

Maria Byström said...

Men gud vilken sötisbjörn!

Och julklappar har jag inte heller gett på länge. Förstår inte grejen med det om man inte är ett barn, liksom.

Kram!

Annika said...

Smart och skönt! Det låter verkligen som en bra deal.
Otroligt gulliga dekorationer. Det finns så mkt från kitch till det finaste fina. Synd att du inte har så strort utbud i din lilla stad vad gäller pynt.
FÖ tycker jag att en almanacka från sverige är en utmärkt bra klapp!!
Kram!

Anne-Marie said...

Margaretha: Vad skönt att höra att även andra känt att julstressen är onödig. Låter som en väldigt bra tradition att ge bort böcker. Har en känsla av att många läser färre böcker nuförtiden i och med internet.

Anonym: Kan du skicka mig ett email (min mail adress finns på min profil) så kan jag skriva till dig privat. Blir litet väl långt i den här lilla rutan.

Maria: Som barn var julklappar jätteviktigt tyckte jag. Utan de hade julen inte varit jul. Men som vuxen har de på något sätt inte riktigt samma betydelse. Den lilla björnen var riktigt kul och annorlunda. Kram!

Annika: Den där Sverige almanackan har verkligen fina bilder från olika delar av Sverige. För en av vårmånaderna finns en härlig bild av vitsippor. Det saknar jag här i USA. Många av juldekorationerna verkar litet kitchiga men björnen var rolig och gullig. Kram!