Monday, March 9, 2009

Sommartid i mars

I morse var det mörkt när jag klev upp. Här i USA ställde vi nämligen om till sommartid (eller Daylight Saving Time som det heter) under helgen.

För ett par år sedan ändrades det här och nu ställer man om klockan i USA (i nästan alla stater) redan andra helgen i mars. Det känns litet väl tidigt tycker jag eftersom det fortfarande är vinterlikt ute. Visst är det trevligt att ha dagsljus längre på eftermiddagen och kvällen men på morgonen är det mörkt.

När jag först kom till Kalifornien blev det väldigt märkbart att det inte är samma långa, ljusa vår- och sommarkvällar så som vi har i Sverige. Nu har jag vant mig vid att det är mörkt runt 21.30 på sommaren.

Nu blir det några veckor när det "bara" är 8 timmars tidsskillnad mellan Sverige och USA. Jag pratade med en god vän i telefon i söndags och både hon och jag blev litet förvirrade och undrade vad klockan egentligen var hos oss båda. :) När jag bodde på Hawaii var det väldigt enkelt - ingen sommartid och alltid 12 timmar tidsskillnad till Sverige.

I kväll börjar en ny säsong av ett av mina favoritprogram på TV - "Dancing with the Stars". Alltid lika spännande att se vilka stjärnorna är och hur de klarar av att dansa med proffsen.

3 comments:

m i t said...

Hej!
Ja, detta med sommartid är förvirrande, inte minst åt vilket håll man ändrar klockan. Jag har hjälp av att jag aldrig ändrar klockan i bilen. I den är det alltid sommar! Sen har vi ett flertal klockor som är radiokontrollerade och ändrar sig själv efter "atomuret" i Frankfurt. Att man har olika datum i olika länder rör oxå till det, inte minst när man är ute och reser internationellt. Åtminstone EU har samordnat sig numera liksom "de flesta" USA-stater fast inte EU och USA med varandra.
Lycka till med flytten, det drar väl ihop sig till den nu!
Hälsn!

vesna said...

Vilken härlig blogg du har :)
Kram !!!

Anne-Marie said...

mit: Det är onekligen litet förvirrande ibland vilket håll man skall ändra klockan och när det helt plötsligt blir en annan tidsskillnad mellan USA och Sverige får man tänka till ännu mer . :) Ja det drar ihop sig. Det blir under nästa vecka, vilken dag är ännu litet oklart, mycket beror på vädret.

Vesna: Tack! Välkommen hit. Roligt att du gillar bloggen. :)