Sunday, November 23, 2008

Nyckeln som försvann

Under de år jag har kört bil har det aldrig hänt att jag tappat något i bilen och sedan inte kunnat hitta det.

Mitt uppe i allt som hände med den nya lägenheten försvann nyckeln till min gamla lägenhet. Jag hade tömt och städat ur lägenheten och skulle bara lägga nyckeln i köket enligt min hyresvärds instruktioner.
Jag hade parkerat bilen utanför huset och höll nyckeln i handen. Helt plötsligt gled den ur min hand och jag hörde ett metalliskt ljud. Det var det sista jag såg av den nyckeln!

Jag letade under 15-20 minuter i bilen. Jag var nere på golvet i baksätet och lyste med min ficklampa, jag sköt sätena fram och tillbaka men nyckeln fanns inte någonstans. Medan jag letade efter nyckeln upptäckte jag att den del av förarsätet som håller skumplasten på plats helt hade gått sönder. Jag hade sett tidigare att det såg litet trasigt ut men nu hade det alltså gått sönder helt och hållet. Kanske det var meningen att jag skulle tappa nyckeln och se detta. :)

I förra veckan var jag hos min bilmekaniker och nu har min bil nya "underreden" till båda sätena. Jag hade ju hoppats att nyckeln skulle dyka upp, men icke. Den har nog sugits in i ett svart hål. :) Troligen har den ramlat ner i den öppning som finns där handbromsen är. Nyckeln finns alltså i säkert förvar hos min bil.

Som tur är var min hyresvärd förstående och jag behövde inte betala för nyckeln.

Saturday, November 22, 2008

Nu har jag flyttat

Jag skulle kunna skriva en roman om min flytt. Nu skall jag inte bli så långrandig men det har varit massor med konstiga saker som hänt och trassel med den nya lägenheten.

Lake Shastina är alltså den ort jag nu bor på och utsikten från lägenheten är rätt fantastisk om man är ute på det däck jag har. Lägenheten ligger precis vid sjön Lake Shastina. Just nu finns det ingen sjö emellertid eftersom den används till bevattning och i stort sett har torkat ut. Man ser också berget Mt Shasta från vardagsrummet.

Det första som hände med min nya lägenhet var att uthyrningsföretaget var tvunget att byta ut låset till ytterdörren. Dagen jag fick tillgång till lägenheten hade vi en genomgång och helt plötsligt upptäcktes det att det fanns ett rum en trappa ner med en tvättmaskin och torktumlare. Huset har flera enheter som en gång i tiden var enfamiljslägenheter. De hade en övervåning och en nedervåning. Jag är på övervåningen och har alltså en trappa ner till detta "mystiska" rum. Litet märkligt var det ju att uthyrningsföretaget inte kände till att det fanns tvättmaskin och torktumlare. Men en trevlig överraskning! I tvättmaskinen låg kvinnokläder (en man hade bott i lägenheten!?) och det var ju litet skumt. Jag låste dörren innan jag åkte därifrån och när ett par vänner hade varit där med en leverans av ved (det finns en vedspis där också - vilken har en historia den också:)) kände de på dörren och då var den olåst!!! Onödigt att säga krävde jag ett låsbyte.

Nästa chock kom när jag skulle flytta till lägenheten på "riktigt" (för ca tre veckor sedan). Kylen/frysen hade fungerat men den dagen - när jag hade med mig all frusen mat - hade den lagt av! Tala om lagen om .... Nästa dag hade en reparatör varit där och, peppar peppar, än så länge fungerar den. Det var avfrostningsdelen som inte fungerade.

Det var inte slut med obehagliga överraskningar. När de första höstregnen kom, med mycket kraftiga vindar, visade det sig att det kom in väldigt mycket vatten där min stora skjutglasdörr är (den finns i vardagsrummet). Tydligen borde de inte ha installerat en sådan dörr men alla lägenheter i de hus som finns här har dessa dörrar. Genom att vindarna ibland nästan når orkanstyrka blir det "obalans" i dörren och vatten kan komma in. Problemet med min dörr var att den inte dränerade som den skulle. Det finns hål i nederdelen av dörren som skall dränera. Ett par personer kom och rengjorde de delarna och det är bara att hoppas att det fungerar som det skall. Vi har inte haft något riktigt dåligt väder sedan dess.

Dessutom skulle jag ju städa ur min gamla lägenhet och samtidigt flytta och komma på plats. Därav den långa tystnaden på bloggen. Jag har helt enkelt varit väldigt trött och stressad.

Nu börjar jag komma mer i ordning och det är en stor skillnad att bo här jämfört med att bo inne i Weed. Jag saknar verkligen att inte kunna gå till jobbet men Lake Shastina är väldigt tyst och lugnt jämfört med Weed vilket är skönt.