Thursday, October 9, 2008

Vinter i luften

Det har helt plötsligt blivit väldigt kyligt här. Idag var det bara 8-10 grader på eftermiddagen. De har till och med pratat om snö under de närmaste dagarna. Kanske inte här i Weed men definitigt högre upp. Normalt skall det vara runt +20. Burr! Jag hade på mitt värmeelement hela förmiddagen och det blev ändå inte varmt.

I morgon har vi en planeringsdag på skolan. All personal skall vara med och det blir aktiviteter/möten hela dagen. Jag brukar sluta redan vid 13-tiden i vanliga fall på fredagen men i morgon blir det en lång dag fram till halvfem. Eleverna har ledigt - jag minns att när jag var elev tyckte jag alltid det var väldigt trevligt att ha en extra dag ledigt.

Vi är ju inte bortskämda med särskilt mycket ledigt i USA men helgdagarna är i alla fall litet mer utspridda än vad de är i Sverige. Här har vi Veteran's Day den 10 november och Thanksgiving den 27 & 28 november. Jag har ju jobbat hela sommaren utan någon ledighet alls så det kommer nog att kännas litet konstigt att vara ledig extra dagar. Men skönt också givetvis.

4 comments:

Maria Byström said...

Å, vad härligt. Och skönt med klarare och kallare luft. Jag trivs som fisken i vattnet med klimatet just nu. Underbart!

... och skönt för dig att vara ledig lite. Skulle gärna vilja fira såväl Halloween samt TGD i USA med amerikaner :-)

Anonymous said...

Hej!

Hamnade på din sida av en tillfällighet när jag googlade runt ikväll och tänkte passa på att ställa en fråga; min vän åker till NY om en vecka och har sagt att jag kan skriva en önskelista på prylar som han kan köpa, men vad är billigare i USA än i sverige? Jag älskar inredning, baka, laga mat och barnkläder. Några tips?

Lars said...

Jag adderade dig till min Blog-roll, hoppas att du tycker det är OK?

Lars

Anne-Marie said...

Maria: Det har varit ovanligt kallt här under de senaste dagarna. Litet väl kallt för mig så här tidigt på hösten. Det har tydligen också kommit massor med snö (2-3 meter) på vissa håll. Det är också ovanligt.

Anonym: Det är väldigt svårt att riktigt veta vad som är billigare genom att priserna varierar mycket beroende på var man bor i USA. NY är troligen rätt dyrt rent allmänt så jag tror det bästa är om din vän kollar på litet olika saker och får en känsla för vad som är billigare. Elektronik-saker är ofta mycket billigare i USA än i Sverige men det kanske inte är vad du vill ha.

Lars: Självklart kan du lägga till min blogg som länk. Tack!