Sunday, October 5, 2008

Hyra film

Till och med lilla Weed har en affär som hyr ut filmer. Jag och R var där igår för att hyra en film. Det var innesittarväder så vi tyckte att det kunde passa att titta på någon trevlig film.

R hade sett en film som han rekommenderade och affären hade faktiskt den. Det var en äldre film så den var litet billigare än de nyare filmerna. Att hyra filmer är fortfarande mycket billigare i USA (i alla fall där jag bor) än vad det är i Sverige. Hyr man t ex 3 filmer får man ha dem under tre dagar och det kostar bara $3 totalt.

Jag gick fram till kassan och killen slog in i kassan vilken film det var osv. När han var färdig sade han att han lade med ett kvitto på filmen som jag hade köpt!? Jag undrade vad han menade med det och hans svar var att det var ungefär samma pris och nu behövde jag ju inte ta tillbaka filmen. Vad då?! De hade filmer till försäljning i affären men jag hade ju aldrig haft för avsikt att köpa den.

Nu har jag i alla fall filmen i min ägo och kan se om den - litet konstigt vad det ju i alla fall tycker jag.
Filmen heter "Into the West" och är en historia om två pojkar på Irland vars mamma gått bort. Deras pappa är alkoholiserad och kan inte direkt ta hand om dem. En dag dyker en häst upp i deras tillvaro som inte är en helt vanlig häst. Det var en rätt charmig film.

3 comments:

Petra H said...

Ha ha, det var ju lite roligt att du köpte filmen istället för att hyra den! Vi gör det nästan alltid, vi åker till videoaffären för att HYRA och kommer hem med ett helt gäng med KÖPTA filmer! Jag kommer faktiskt inte ihåg när vi hyrde en film senast, och föredrar att köpa billiga filmer som man slipper komma ihåg att lämna tillbaka...
Kram!

Anonymous said...

Man hyr knappt filmer här längre. De flesta (stor del) laddar nog hem istället. /M

Anne-Marie said...

Petra: Jag blev ju litet förvånad eftersom jag ju inte alls hade planerat att köpa filmen. Den var ju billig i alla fall. Kram!

M: Det har nog ändrats väldigt mycket på de senaste åren när det gäller filmer och hur folk ser på filmer.