Monday, October 13, 2008

Flyttdags

Nu är det klart! Jag har en ny bostad snart.

Efter det att någon försökt bryta sig in i min bil började jag verkligen att leta efter en ny bostad och nu har jag fått napp.

Jag kommer att flytta ifrån Weed - vilket känns litet tråkigt eftersom det har varit så fantastiskt skönt att kunna gå till jobbet. Men det har knappt funnits några bostäder här i Weed så jag har varit tvungen att utvidga mitt sökande även till andra områden.

Det blev en 1 bedroom, 1 bath (det är ju så man beskriver bostäder i USA - man pratar aldrig om kök eller vardagsrum) i Lake Shastina. Det var där jag bodde innan jag flyttade till Oregon. Den ligger precis vid sjön Lake Shastina så jag kommer att ha sjöutsikt från mitt vardagsrum. Den har också ett stort däck där jag kan ha krukodlingar på sommaren och sitta och se ut över sjön och berget. Det är en helt fantastisk utsikt. Bara det är värt en hel del. Det är tyst i Lake Shastina. Ingen motorväg som hörs och tåget hör man inte heller.

Det blir ett dyrare boende men hyrorna är höga just nu. Fördelen är att företaget som hyr ut den betalar all el och water/sewer/garbage (det ingår inte alls alltid i alla hyresbostäder).

Tanken på att flytta igen känns litet överväldigande eftersom jag ju flyttat så mycket under de senaste åren men det känns skönt att komma bort från mitt område i Weed efter allt som hänt under den senaste tiden.

13 comments:

Fundersam Cecilia said...

Det låter inget vidare med inbrotts försök i bilen.Låter inte helt fel med det nya boendet med sjöutsikt.Skönt med lugnet också,att slippa buller från annat.

Saltistjejen said...

Å vad härligt att du fått tag på en bostad du tyckerkänns bra! :-)
Det låter onekligen underbart med din utsikt och den uteplats du kommer få!
Hoppas verkligen att det blir ett lugnare boende nu och att din flytt går bra. Hur snart flyttar du?
kram!

aurorabuddha said...

Ah, sa spannande for dig! Det later ju faktiskt riktigt mysigt, med sjoutsikt och allt!

detkallasvestibulit said...

grattis :) låter super!

Anonymous said...

Vad bra att du hittat ny bostad! Det är inte roligt att flytta, men när allt är klart så brukar det ju kännas bra. Hoppas du kommer att trivas bra på ditt nya ställe!

Fransyskan said...

Härligt spännande med en ny bostad - med sjöutsikt och allt!! Lycka till med flytten!

Annika said...

Grattis til nya bostaden. Det blir skönt för dig att komma ifrån din gamla. Sjöutsikt låter som guld!!
Lycka till med flytten!

Mats Johnsson said...

Hej - tack för att du delar meddig om hur saker och ting fungerar där i USA, jag är väldigt nyfiken på hur det är "där borta" och kommer förmodligen någongång ta mig i kragen och kolla med egna ögon - men tills dess får jag nöjja mig med att läsa din blogg.

Tack

Anne-Marie said...

Cecilia: Nej, jag blev litet chockad av att någon försökte ta sig in i min bil. Här i Mt Shasta området lämnar vissa till och med sina bilar olåsta eftersom det är ett område med låg brottslighet.Jag bodde ju i Lake Shastina under ett år och det var definitivt annorlunda jämfört med Weed. Mycket tyst och fridfullt men väldigt blåsigt ibland. Mycket avsides också vilket känns litet som en nackdel.

Saltis:Jag kommer att flytta snart - om bara ca 1-2 veckor. Det blir litet brådis med att packa men samtidigt har jag ju inte så där väldigt mycket saker. Men man har alltid mer än man tror.:) Kram!

Aurorabuddha: Det är en fantastisk utsikt. Berget ser verkligen mäktigt ut från Lake Shastina. Man ser hur otroligt stort Mt Shasta är. Sjön brukar vara fylld men just nu är den i stort sett borta! eftersom den används till att bevattna vissa områden. När den fylls på igen kan man faktiskt åka båt på den.

Anne-Marie said...

Detkallasvestibulit: Välkommen hit! Tack. Det blir nog bra trots att jag inte längre kan gå till jobbet. Men det finns faktiskt en buss jag kan ta om jag skulle vilja. Inte så att den passar helt perfekt men det är i alla fall ett alternativ till bilen.

Matilda: Jag hoppas också att jag skall trivas. Jag har flyttat så många gånger nu under några år att det börjar bli litet tjatigt. Men att stanna där jag är nu var inte riktigt något alternativ efter inbrottsförsöket.

Fransyskan: Tack! Jag hoppas allt skall gå bra och att jag skall tycka att det känns bra. Lake Shastina är ju i alla fall inte okänt eftersom jag redan bott där för ett par år sedan.

Anne-Marie said...

Annika: Tack! Det blir en helt annan miljö att titta ut över sjön (när den kommit tillbaka - som jag skrev till aruorabuddha) istället för Greyhounds busstation. :) Kram!

Mats: Kul att du tycker att du får veta litet om hur det är "over there" .:) Kanske du skulle passa på att åka till USA medan dollarn fortfarande är rätt så låg i förhållande till svenska kronan.

Mats Johnsson said...

Hej igen, tja Dollarn har gått upp nu, den ligger på 7:40 så det får nog vänta lite :)

Petra H said...

Åh vad härligt med sjöutsikt!! Det låter som en flytt till ett bättre ställe, med däck, utsikt och allt - hoppas att inte den högre hyran kommer att bli jobbig att betala.