Sunday, January 6, 2008

Se det snöar

Nu har det blivit riktig vinter här. Lågtrycken fortsätter att komma in och det här skall hålla i sig till fredag.

När jag flyttade in i min lägenhet berättade min hyresvärd att det inte fanns någon snöröjning för det här huset. Eftersom jag visste att Weed inte brukar få alls lika mycket snö som Mt Shasta verkade det inte vara något stort problem. Men det förutsätter förstås att det är en "normal" vinter och det är det inte nu.

Dessutom finns det en gränd bakom mitt hus som leder till den parkeringsplats som finns för oss som bor i huset och den har heller inte snöröjning. Än så länge har det gått att ta sig ut med bil men jag undrar hur det kommer att bli om det kommer riktigt mycket snö. Gränden är alldels för lång för att skotta på egen hand. Vi får ser vad som händer.

Annars har plogbilarna kört ett maraton på den större vägen som går utanför mitt hus. De har varit väldigt flitiga och plogat så fort det kommit litet snö. Jag minns ett par vintrar här när det kom så mycket snö att de vanliga plogbilarna inte längre kunde ploga vägarna - det fanns ingen plats längre att lägga snön. Då kom en "monsterbil" som hade en lång "tratt" som kunde skjuta snön långt in på folks tomter. Det hade jag aldrig sett i Stockholm och det beror väl på att Stockholm aldrig får så mycket snö som vi får här.

Skidentusiasterna har nog ett mecka nu eftersom det har kommit massor med ny snö uppe på berget. Jag föredrar att titta på snön från en varm lägenhet. :)

Ett par fantastiska bilder på snöflingor från Snowcrystals.com


10 comments:

Saltistjejen said...

Låter härligt med snö! Känns som upp-o-ner-vända världen, för här i NYC ska det bli drygt 15 grader idag! Plus alltså!!!! Galet.
Hoppas att du iallafall klarar att inte bli "insnöad".

Annika said...

Tycker också att det låter underbart med snö, och jag är avis. Precis som Saltis skriver så är det värmebölja på östkusten...inte så kul. Ge mig vinter istället :-)
Undrar just om du blir insnöad nu. Sånt är jobbigt...
Kram!

aurorabuddha said...

Ah, fy, hall dig inne. Det skulle jag gora. :o)

Vilka vackra kristaller! Ar det inte sallsamt?

JaCal said...

Brr... jag är glad att snön håller sig uppe i bergen - här har vi alltid snöfritt. Åker gärna upp en dag och leker i snön - och sen hem till torra gator på kvällen. Ja, torra och torra, det är något makalöst vad det har stormat de sista dagarna. Men nu har vi faktiskt sol igen!

Desiree said...

Hoppas att det inte kommer allt för mycket snö om ni inte har någon snöröjning. Jag tycker faktiskt det är skönt att slippa snö. Håller helt med Jacal. Kul att uppleva snö en stund men inte att behöva skotta och uppleva slask osv. Jättefina bilder på snökristaller.

Lullun said...

Vilket väder ni verkligen tycks ha fått. Hoppas dock att det inte kommer så värst mycket mer snö, för att skotta för hand är inte för kul. Här i Nuuk, staden i Grönland som jag bor i, är man verkligen världsmästare på att köra rent vägar og liknande, och då vi bor i lägenhet behöver vi inte skotta en meter. Det ska erkännas att det är nog det enda negativa med att köpa hus här (utöver priset); att man måste börja skotta. Det är kul ibland, men inte alltid när man måste... ;-)

Anne-Marie said...

Saltis: Jag har sett på vädret att det är rena sommarvärmen. Helt klart upp och nedvända världen. I natt och i morgon är det dags igen för mer snö så vi får som om min lilla bil blir insnöad.

Annika: Jag delar gärna med mig av både snö och kyla. Jag föredrar regn i stället för snö. Kanske du och jag skulle byta plats under några dagar. :) Jag hoppas att nästa oväder inte ger alltför mycket snö. Kram!

Anne-Marie said...

Aurorabuddha: Visst är snökristaller fantastiskt vackra. Har du också sett vattenkristaller som fotograferats i fruset vatten? Och hur stor skillnad det är mellan dessa kristaller i "levande" vatten och kranvatten.

Jacal: På min Greyhoundresa kom jag återigen till Sacramentos busstation (jag börjar bli stamgäst där :)) och jag tänkte på hur annorlunda det är i vår huvudstad jämfört med bergen.

Anne-Marie said...

Desiree: Jag avstår gärna från snön. Att sitta inne och titta går ju bra men att behöva vara ute och t ex köra i snö är mindre kul. Visst är kristallerna fina.

Lullun: Jag har aldrig skottat så mycket som jag gjort sedan jag flyttade hit. Där Michael och jag bodde för några år sedan kom det mycket mer snö än i Weed. Det är ett riktigt snöbälte. Ibland hyrde vi en man med grävskopa som kom och plogade eftersom det var alldeles för mycket att skotta för hand.

aurorabuddha said...

Joj! Ar det inte fantastiskt! Det finns en bok om det dar... Minns du vad den heter?