Friday, January 4, 2008

Jag har en Buddy

På uppmaning av Aurorabuddha kommer först en liten väderrapport. Jag skrev ju i förrgår om det oväder som var på väg in över västkusten. Det är inte bara ett oväder utan tre. Igår kom det första och det snöade ordentligt under rätt många timmar och så blåste det givetvis, som det alltid gör i Weed. I natt drog det andra ovädret in och nog är det ett oväder som heter duga. Det har inte kommit alls så mycket snö här i Weed som jag trodde det skulle göra. Kan tänka mig att det är värre i Mt Shasta som alltid får mycket snö. Men min gata har förvandlats till en flod. Jag har faktiskt aldrig sett något liknande. Det blåser också och det var svårt att sova i natt med all vind.

"The Weather Channel" säger att den här stormen är den svåraste av de tre och jag lägger in en länk till deras hemsida om någon är intresserad av att kolla in vad vi har att vänta oss här på västkusten. Tyvärr är alla mått i inches, feet och miles per hour. I bergskedjan Sierra Nevada talas det om många meter snö som kan komma. Jag bara hoppas att elen skall finnas kvar. Skolan har stängt idag - det brukar hända varje vinter att skolan stänger på grund av dåligt väder.

När jag hörde talas om det dåliga väder som var på gång och med de tidigare strömavbrotten i färskt minne köpte jag häromdagen ett litet bärbart element som drivs av propan. Jag har nu en Mr Heater Portable Buddy Heater och även om jag inte kan värma upp hela lägenheten kan jag i alla fall under ett tag värma upp ett av mina rum. Troligen måste jag köpa fler propanbehållare men de finns att köpa litet överallt. Jag tror det är jätteviktigt att ha en viss beredskap hemma om det skulle bli längre strömavbrott. Förhoppningsvis behöver jag inte använda Mr Heater men han finns här i alla fall.

Jag kommer att stanna inne i dag. Förhoppningsvis blir vädret bättre till i morgon men över helgen skall nästa oväder komma in. Tur att man vuxit upp i ett land med vinter varje år. :)

7 comments:

Anita said...

Det later som en jattebra ide att du kopt Mr. Heater! Det ser ju ut som strom avbrott ar en stor mojlighet dar i norra Kalifornien. Verkar som ni har fatt det varsta dar nere. Men har vast om Portland var det bla himmel for bara 15 minuter sen, och nu ar det jamngratt, sa nu ska jag passa pa att ga ut innan det borjar os regna. Marker att det har borjat blasa upp lite ocksa, faktiskt. Tack for info. har glomt titta pa vadret, sa det var bra att fa veta vad vi har att vanta dom narmanst dagarna. Bra vader link ocksa!

Desiree said...

Smart köp med den där propanvärmaren. Ja du gör nog bäst i att hålla dig inne tills ovädret är över. Jag såg på weatherchannel igår då de berättade om de svåra oväder som skulle komma att drabba kalifornien under de närmaste dagarna. Hoppas du slipper strömavbrott.

aurorabuddha said...

Wow! Lucky you som har sa daligt vader! Vi far alltid stromavbrott nar det ar ovader har - fast vart bekymmer ar det omvanda: det blir alldeles for *varmt* inomhus, olidligt.

Jag skrev just pa en annan blogg att jag alltid far san lust att *hamstra* nar det ar ovader pa gang. Allt jag kan komma over, vet du, batterier, vatten pa flaska, allt mojligt. Maken bara skakar pa huvudet at mig. :o)

Anne-Marie said...

Anita: Det verkar helt klart som om Kalifornien tagit den värsta stöten. Meteorologerna har talat om en "monster storm" och att den haft ett mycket lågt lufttryck, till och med lägre än två andra superstormar. Tydligen var vindarna på vissa håll som en kategori 1 orkan och i Nevada hade vindar på 165 mph uppmätts.

Desiree: Än har jag inte behövt ta fram Mr Heater men min vän Bev hade strömavbrott inne i Mt Shasta idag. Ja, det är inte över än med vind och snö.

Aurorabuddha: Jag tycker faktiskt att det kunde vara nog med oväder på ett tag. Visst är det bra att ha en del "reservsaker" så att man faktiskt kan klara sig ett tag om elen går.

Petra H said...

Verkligen en bra idé att köpa ett element som du kan använda trots strömavbrott. Jag håller tummarna att du slipper använda det och att stormen bedarrat redan.

Cattis said...

jo här i sverige är vi ju vana vid kylan. Fast ibland överrumplar den ju ändå ;-)
Bra att du är förberedd. Så hoppas vi att stormen inte blir alltför svår i allafall!

Anne-Marie said...

Petra: Ännu har jag inte behövt använda mitt propanelement. Jag håller tummarna för att jag inte skall behöva göra det. Men det kommer att vara dåligt väder till slutet av veckan så man vet ju aldrig.

Cattis: Den kallas för "the monster storm". Många har drabbats hårt av detta oväder. Mr Heater står här om jag behöver "honom". :)