Sunday, January 21, 2018

Valet 2018

Den gångna veckan var “brutal" på jobbet och jag var noga med att inte försöka göra allt för mycket hemma på kvällarna så bloggen blev lidande tyvärr. Det är viktigt att man inte stressar sig själv utan vet var gränsen går.

När jag först kom till USA fick jag en hel del nyheter via mamma och pappa om vad som försiggick i Sverige. Numera följer jag rätt många hemsidor och grupper för att försöka hålla mig uppdaterad eftersom jag tycker det är intressant.

I år är det val i Sverige och det är något som jag absolut kommer att följa. Jag har inte röstat på mycket länge i ett svenskt val men i år funderar jag på att göra det. Som utlandssvensk kan jag bara rösta i riksdagsvalet och i val till Europaparlamentet.
Fortfarande är det poströstning och röstning vid ambassad/konsulat som gäller om man bor i utlandet eftersom Sverige inte har velat införa eröstning ännu. Jag kontaktade Valmyndigheten och Morgan Johansson förra året beträffande detta men deras svar var inte mycket att “hänga i julgranen". Jag skrev om mitt brev här: http://bo-i-usa.blogspot.com/2017/03/jag-skrev-ett-brev.html

Eftersom jag inte bor i Sverige kan jag självklart inte se på plats vad som sker och hur det är men det finns tillräckligt med information ute på nätet för att i alla fall ha en rätt bra uppfattning. Skjutningar, explosioner, bränder, månggifte, demonstrationer, gruppvåldtäkter osv har fått mer och mer uppmärksamhet det senaste året.

Förra året lär det ha varit mer än 300 skjutningar och 2018 har startat på liknande sätt med fyra dödsskjutningar inom loppet av en vecka. För mig känns detta anmärkningsvärt att Sverige numera har ett så stort problem med skjutningar.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/brutal-start-pa-2018-fyra-dodsskjutningar-pa-en-vecka

Något som också uppmärksammades stort förra året var när en man och hans tre fruar samt 16 barn blev tilldelade lägenheter i Nacka utanför Stockholm. Polygami är olagligt enligt svensk lag MEN om äktenskapet har ingåtts utanför Sverige enligt de lagar som gäller där är äktenskapet även lagligt i Sverige. Hur tänker man lösa detta?
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/starka-reaktioner-pa-manggifte-i-nacka-migrationsministern-vill-utreda
Även en barnbok med samma tema kom ut och reaktionerna kom snabbt. “Farfar har fyra fruar" heter boken och återigen upplevde jag det som om man på något sätt ville normalisera månggifte i Sverige trots att det är olagligt.

Gruppvåldtäkterna blev också mer uppmärksammade 2017. Eller var det bara anmälningsbenägenheten som hade ökat? ;) I Malmö var det fyra fall som på kort tid kom ut i nyheterna. Brutala våldtäkter med misshandel och många inblandade. Och då den svenska polisen verkar sakna resurser och de har en rikspolischef som inte är värd namnet tycks många anmälningar av olika slag (inte bara våldtäkter) läggas på hög.

Det här var bara några exempel på sådant som numera verkar vara vardagsmat i Sverige. Jag skulle kunna skriva en lång lista med annat som också rapporterats men nöjer mig med detta just nu.

Det verkar vara en del som numera är “kappvändare" - kanske för att det är val? I december 2017 sade finansminister Magdalena Andersson att integrationen av asylsökande inte har fungerat och att mottagandet fortfarande inte är bra. Dessutom sade hon att man skulle söka sig till andra länder. Hoppsan, så hade det inte låtit tidigare.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-sok-er-till-annat-land

Jag befann mig i Sverige under ca 2,5 månader hösten 2015 eftersom jag trodde att jag skulle flytta tillbaka dit. Under just den tiden kom det 10,000 + per vecka och jag såg hur handlingsförlamade den svenska regeringen var och jag såg chocken som fanns. Ingen hade trott att det skulle ha kunnat bli så och man hade inte kunskapen eller resurserna att hantera så många nyanlända. Under 2017 beviljade Migrationsverket totalt 135.459 uppehållstillstånd. Självklart inkluderar detta alla sorters sökanden men många var asylsökanden. Migrationsverket tror att ca en halv miljon kommer att söka uppehållstillstånd mellan 2017-2021.
Hur skall man hantera detta med tanke på den enorma bostadsbristen i Sverige? Hur skall man kunna integrera så många på arbetsmarknaden?

Jag skrev en lägesrapport i november 2015 innan jag åkte tillbaka till USA: http://bo-i-usa.blogspot.com/2015/11/sverige-lagesrapport-20-november-2015.html

Nu blev det här långt så avrundar här men kommer säkert att återkomma till Sverige och valet framöver.

Berget står där tryggt och opåverkat tycks det som oavsett vad som händer i världen. :)

33 comments:

Lena said...

Jag älskar alltid dina vackra bilder av berget, tack!

Anne-Marie said...

Lena: Roligt att du tycker om bilderna på Mt Shasta. :) Tack!

Från Glam till Damm said...

Hej Anne-Marie,
Tack för dina kommentarer på min blogg. Hoppas allt är bra med dig.
Jättebra och relevant inlägg. Det där du skriver om törs inte ens många svenskar ta upp av rädsla att de skall bli betraktade som rasister eller främlingsfientliga, men tilläggas skall att det nu blivit bestämt att svenskar skall jobba flera år extra för att kunna finansiera eländet. I Mitt orangea kuvert, det som redovisar vad man skall få i pension, står det nu att jag måste arbeta tills jag fyllt 69,5 år för att få ut det jag förut skulle få vid 65 års ålder. Det generösa välkomnandet av människor rakt in i vår svenska välfärd som aldrig någonsin kommer att integrera sig i det svenska samhället och därmed alltid kommer att leva på statlig assistans kostar pengar som inte finns och som vi svenskar nu måste jobba i flera extra år för att skrapa ihop. Jag tycker absolut att man skall hjälpa utsatta människor, och det värnar jag varmt om, men det kommer hit folk som ljuger om sina omständigheter och som begår grov brottslighet och så har vi alla som bryter mot mänskliga rättigheter och begår hedersförtryck. Här på svensk mark. Ja, Sverige har blivit ett konstigt land och ingen törs säga ifrån.

Kram och ha det gott!

Anneli

Gunnel said...

Dt finns minst sagt en hel del att ta tag i för politikerna. Före valet har de lösningar på det mesta och överglänser varandra, men efter är det inte lika högljutt. Det finns mycket som borde förbättras i Sverige och jag tycker inte vi ska ge efter för allt utländskt. Då behöver Sverige inte vara ett eget land längre. Svenska normer måste gälla här i landet. Flatheten är utbredd. Kram

Äventyret framtiden said...

Jag upplever det som att alla blev tagna på sängen när flyktingströmmen drog in i Norden och också i många länder i Europa. Ingen hade beredskap för vad som hände och nu är det svårt att få ordning på det hela. Jag håller med Anneli, om man har vågat ha avvikande åsikter mot det s.k. etablissemangets har man blivit kallad rasist och främlingsfientlig. Också här på Åland. Folk har delats in i onda och goda. Gunnels tankar är kloka, man ska inte ge upp sitt eget lands normer och identitet. Jag hoppas att tiden jobbar i rätt riktning för alla, att allt stabiliserar sig så småningom. Men just nu upplever jag världen en aning upp och ner, i gungning. Tur att ditt berg står stadigt och att du visar det med jämna mellanrum. Det känns betryggande : )

Anonymous said...

Först går jag till detgodasamhallet.com sedan ledarsidorna.se och
därefter juliacaesar.blog och sedan uvell.se Varför fungerar inte
skolan.polis.bostadsmarknad.försvar.invandring.järnväg.etc.På
kvartal.se talar historiker.jurister.ingenjörer.docenter om varför sök
sedan går jag till elisabethoglund.se (tjuvligor) sedan samnytt.se
och stor chock där.Min gammla skolkamrat Bernt Herlitz tandhygienist
slår larm.Fy fan så han har det.skriver gammel media om det här inte
ett ord bara om Trump.val rösta HA HA HA HA OBS jag har släktingar
som har suttit i koncentrationlägret Theresienstadtt.Brunsmeta någon
annan tack godisar häls christer

Steel City Anna said...

Ett intressant inlägg men jag orkar inte tänka på allt som händer i Sverige och allt som händer kring Brexit här. En ny tid är det nu på många sätt. Valet kommer att bli intressant och jag kommer att rösta, men är för första gången på ca 10 år osäker på vad. Detta med barnboken fick mej att frusta ut kaffe där jag sitter, man får ta det med humor om man kan ibland så man inte blir knäpp själv ;)

Anne-Marie said...

Hej Anneli,
Roligt att du tyckte om inlägget - tack!
Jag vet att mycket fortfarande är tabu i Sverige och det är ju just det som har gjort Sverige till ett så underligt land inom många områden - man vågar inte prata om problemen. Man sopar hellre saker och ting under mattan och hoppas att allt skall lösa sig. Det är inte svaret.
Ja, jag vet hur tokigt det har blivit med pensionsåldern. Minns att jag skrev en kommentar hos dig när du tog upp det. Det är ju helt uppåt väggarna men självklart måste man finansiera den stora inströmningen av nyanlända på något sätt. Jag tror dock att många kommer att bli både arga och utslitna pga den höjda pensionsåldern. Tänk på alla som har slitsamma arbeten som till exempel byggarbetare.
Svenskar tycks ofta vara naiva och godtrogna. Det är nog en anledning till att många som kommit till exempel ljugit om sin ålder och det har godtagits. Och alla illegala som skall utvisas men som inte utvisas och som kanske gått under jorden - hur blir det med brott osv? Migrationsverket tycks vara en korrupt myndighet - har läst artiklar om hur man behandlar de asylsökanden - så vad annat kan det bli.
Det här kan man skriva mycket om men avrundar här.
Kramar och ha det gott!

Anne-Marie said...

Gunnel: Politikerna vet jag inte ens om de klarar av att ta tag i allt eftersom många är inkompetenta och korrupta. Det kommer att komma många fantastiska vallöften i år och nu tycks SDs förslag helt plötsligt vara rumsrena eftersom de andra partierna kopierar till höger och vänster. Den där decemberöverenskommelsen var nog bland de “mörkaste" stunderna i svensk politik.
Nej, om man inte vill bevara det som har funnits i Sverige kan man ju helt öppna gränserna och inte längre ha kvar landet Sverige. Det finns krafter som vill det också. Ja, flatheten och godtrogheten är stora.
Kram

Anne-Marie said...

Karin: Ja, det verkade som om ingen hade kunnat tro att så många skulle kunna komma på så kort tid. Jag minns fortfarande hur den ena nyheten efter den andra kablades ut i Sverige medan jag var där om hur alla myndigheter gick på knäna och man visste inte vad man skulle göra. Att skrika rasist har blivit ett modeord. Rasist, nazist och fascist är ord som många häver ur sig utan att ens veta tror jag vad de betyder. Man kan tysta en meningsmotståndare enkelt med rasistkortet.
Av någon anledning har man i Sverige köpt idén om att det på något sätt är fel att bevara det som har funnits sedan tidigare i landet. Att man hela tiden måste anpassa sig till de som kommer. Att bo utomlands ger mer perspektiv och en hel del av det som jag läser och hör talas om verkar litet absurt när man inte befinner sig mitt uppe i det.
Berget känns rätt trygt trots att det är en vulkan som kan få mycket våldsamma utbrott. :)

Anne-Marie said...

Christer: Jag känner igen flera av de hemsidor som du läser men några var nya. Kollar du Pettersons blogg, Toklandet, Katerina Janouch, Politikfakta, Peter Krabbe och Tino Sanandaji? De stora “drakarna" som DN, SvD osv rapporterar ju mest om “fake news" och om Trump. Under 2017 skrev man 230,000 !!! artiklar om Trump i svensk massmedia. Känns inte riktigt balanserat tycker jag.
Det känns som om de mer alternativa nyheskällorna är viktiga i de tider vi nu befinner oss i.
Jag är tacksam att jag inte behöver se all valpropaganda i Sverige eftersom det blir “over the top" från alla partier.

Anne-Marie said...

Anna: Nej, det är tröttsamt med allt som pågår både i Sverige och i USA samt Europa. Det var mycket länge sedan jag röstade men det känns som om jag troligen kommer att göra det i år. Vi får se - mycket kan hända tills det är dags. Haha, ja barnboken var litet mysko. Och det gjordes parodier på den med ett antal roliga förslag på andra barnbokstitlar. Man måste ha humor, annars kan man helt lägga av. :)

Anonymous said...

Hej igen
politikfakta.se är ny för mig tack.Val 2018 låt mig gissa ny
december överenskommelse efter valet samt ny myndighet
sanningministeret med dvärgen Morgan Johansson som alternativ
media stängare.Förebild Goebbels.Alla som har fel uppfattning
fångläger nästa.Vi ses där Anne-Marie häls christer

Annika said...

Trodde det var mellanårsvalet här du tog upp! I USA alltså. OCKSÅ ett stort och avgörande val iofs.
Superstort. Ett val jag hoppas mkt på ...

Men Sverige ja...
Ja, jag vet ... Svårt det där alltså i Sverige.
Visst, håller med om att ALLA partier i Sverige borde ta bort skygglapparna och verkligen börja behandla det som är ett stort problem. Inte sticka huvudet i sanden som det är nu.
jag känner mig också lite oroad när jag läser om det som händer. Samtidigt vet jag också hur det kan överdrivas i pressen. För jag känner ingen som blivit drabbad av våld eller som som ens känt sig osäkra (stockholmare). MEN, visst, det är ju ett problem detta och inget att sticka under stol med. Tror som Karin, att flyktingströmmen tog Europa på sängen.
Och ja, jag tycker nog också att det råder stor flathet hemma, och det är sorgligt. Skeppet måste vändas om, på ngt sätt.
Jag brukar poströsta, och det funkar bra. Men jag har absolut ingen aning vilket parti jag ska rösta på denna gång. Ingen aning. Brukar rösta på FP, men ... nej, jag vet inte ...MEN att rösta i årets val känns mkt viktigt.
Håller faktiskt med dig om mkt du skriver i dagens inlägg.
Kramar!

Anonymous said...

Hej Anne-Marie.
Har inte så mycket att tillägga ang. dina tankar om Sverige, det var spot on.
Talande bild om läget just nu:
http://jeanders-bilder.blogspot.se/2018/01/sveriges-regering.html

Det stora hotet mot västvärlden är islam.
En bra intervju av f.d. muslimen Mona Walter som kommer från Somalia, i Norsk TV:
https://www.youtube.com/watch?v=9Bm7Y10k6Xc

En annan f.d. muslim, som gick i moskéerna, och var troende muslim i 20 år, innan han insåg att han inte kunde stå för det: https://www.youtube.com/watch?v=bv7_KT2hdRo&t=153s

Jag är alvarligt oroad av hur det kommer att gå för Sverige, och det ser inte ljust ut.

Annika: Jag känner folk som råkat ut för "det nya" Sverige.
Här i Skogås så har dom tänt eld på centrumet 2 gånger, men det är ett par år sedan nu. Däremot så har dom tänt eld utanför centrumet, och lagt sig i bakhåll för brandkåren, och attackerat dom med stenkastning.

Christer: Vi kanske ses där i fånglägret. Den Svenska regeringen hade ju flera fångläger under andra världskriget, där man placerade folk som var emot nazismen. Inget som partierna numera vill prata om.

Mvh Skogåsbon

Anne-Marie said...

Hej Christer,
Politikfakta har många uppdateringar på sin FB-sida. Sanningsministeriet finns verkligen överallt i världen. George Orwell var långt före sin tid. Morgan Johansson är en av de mer obehagliga ministrarna i Sverige. Japp, vi är säkert flera som ses i lägren. Förhoppningsvis går det inte så långt men i USA finns de ju redan.

Anne-Marie said...

Annika: Nej, det var inte det valet den här gången. :)
Självklart överdrivs en del men jag tror också att det faktiskt är så illa som det skrivs om på vissa platser. Och kanske till och med värre. Eftersom svensk media är sjukligt besatta av Trump kommer det ju inte fram så mycket som det skulle kunna komma fram. Att skriva 230,000 artiklar om Trump under ett år är inte sunt.
I FB-gruppen som du inte är med i har flera skrivit om att de blivit utsatta för obehagliga upplevelser (kanske inte direkt våld) när de varit i Stockholm och detta har kommit från gäng av utländska män - antar att det är skäggbarnen. ;)
Man kan ju uppenbarligen hantera flyktingströmmen på ett helt annat sätt i till exempel Danmark och Finland. Sverige och Tyskland verkar vara de länder som känner att de “måste" ta emot alla som kommer.
Man vågar inte ta konflikter och se på problem i Sverige. Det gäller inte bara politiker utan även privatpersoner. Det märker jag när jag numera kommer till Sverige. Jag har lärt mig att man faktiskt inte dör av konflikter. Det är okej att ha olika åsikter.
Förhoppningsvis klarar PostNord av att få iväg poströstningskuverten i tid. ;) De verkar ju inte riktigt kompetenta tycker jag.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Hej Skogåsbon,
Bra att höra från någon som bor i Sverige att jag inte är ute i “ogjort väder" med mina tankar.
Haha, jag såg den bilden igår med Sveriges regering. :) Väldigt talande.
Ja, islam verkar inte riktigt fungera bra ihop med västvärlden. Och det intressanta är ju att väldigt många från Sverige (i relation till folkmängden) har gått med i IS och sedan tas emot i Sverige. De borde portas och eventuellt medborgarskap borde tas ifrån dessa människor.
Sverige verkar ha en jobbig tid framför sig och det känns som om läget tyvärr har blivit mörkare bara det senaste året.
Vissa områden i Stockholmsområdet känns onekligen obehagliga. Vet inte om jag numera skulle resa till dessa.
Ja vem vet, vi kanske är flera som ses i lägren. ;) Och i USA finns de ju redan. Japp, socialdemokraterna har en mörk historia med läger, rasinstitut, tvångssterilisering och annat som de nog inte vill prata om alltför öppet. Den här hemsidan har en hel del intressant om detta - du kanske redan känner till den. http://www.levandehistoria.se/fakta-fordjupning/rasism-intolerans/rasbiologi
Det är märkliga tider vi lever i minst sagt. USA tror jag mest väntar på “The memo" som man hoppas skall släppas. Vet inte om man skrivit om det direkt i Sverige.

Anonymous said...

Hej Anne-Marie.

Islam och västvärldens ideologier är som plus och minus, två motsatser till varandra.
Mohammed sade: -Demokrati, är vägen till helvetet.

Koranen får inte ifrågasättas, eftersom Mohammed var den perfekta människan, som visste allt.

Alltså, kan inte demokrati existera i islams värld, eftersom man skall följa koranen, och det som står där. En hemsk tanke för oss, som växt upp med fria tankar.

Mvh Skogåsbon

Anne-Marie said...

Hej Skogåsbon,
Ja, Islam verkar väldigt annorlunda jämfört med hur man ser på livet och tillvaron i Sverige och västvärlden.
Har läst om att det blir mer och mer hedersrelaterat våld i till exempel Sverige.
Känner du till Barcelonaavtalet? Har läst litet om det och det verkar som om detta avtal kan vara en orsak till att det som nu sker i Europa faktiskt sker.
Plus den lagstiftning som skedde 1975 - såg detta hos en av de sidor jag kollar: https://petterssonsblogg.se/2016/01/25/1975-aret-da-sveriges-vag-utfor-borjade/

Linnea said...

Oj jag känner verkligen inte igen mig. Här i Göteborg har skjutningar minskat rejält. 2017 var betydligt längre än året innan. Och jag känner mig alltid trygg!! Kanske inte för att jag rör mig i de värsta värsta områdena, men överlag tycker jag Sverige är toppen på många sätt. Och då har jag delvis bott utomlands senaste åren och sett saker ur annan vinkel.MEN det jag verkligen håller med dig om att vissa normer ska nysvenskar anpassa sig till! Jämställdhet och behandling av tjejer kvinnor är det först och främst jag tänker på.

Anonymous said...

ursäkta - men var finns sambandet mellan högre pensionsålder och invandring? Beror på att vi idag lever betydligt fler år efter pension.

Anonymous said...

Bor i Stockholm och känner mig hur trygg som helst! USA är fortfarande ett betydligt farligare land. Var i New York och Washington över jul/nyår och chockades av den misär jag såg i kylan. När det gäller månggifte trodde jag att Utah, dvs USA hade en hel del av det. Älskar att resa - men slås varje gång över hur bra vi har det i Sverige. 5 veckor semester, betalt när vi blir sjuka, fri utbildning, fri sjukvård, föräldraledigt etc. Vad har ni av detta i USA?

Anne-Marie said...

Linnea: Vad bra att du inte har varit med om skjutningar och annat våld. Det skrevs alldeles nyligen på många olika nyhetssajter att just skjutningarna ökat under 2017. Jättebra att du trivs i Sverige eftersom du bor där nu. :)
Jag tycker det hör till att man anpassar sig (i alla fall till stor del) till det land man kommer till och den kultur som finns där och inte kräver särbehandling och att landet man kommit till skall anpassa sig. Det har jag gjort här i USA, dvs anpassat mig till kulturen här.

Anne-Marie said...

Anonym: Rätt många har talat om att en anledning till den högre pensionsåldern kan vara att man behöver kunna finansiera alla som kommit.Nu skrev jag ju inte om det i mitt inlägg utan det var en kommentar som talade om detta. Det får du ta med den personen. Mitt inlägg handlade om andra saker.
Ja men vad bra att du bor i de delar av Stockholm som inte påverkats av det ökade våldet. Jag känner mig mycket tryggare i den allra nordligaste delen av Kalifornien där jag bor jämfört med vad jag gjorde när jag bodde i Stockholmsområdet. Och då bodde jag i de delar som fortfarande är skonade. Ja, det finns fattiga människor i de storstäder du nämner. Klyftorna i USA är stora - det har jag tagit upp i andra inlägg. Nu handlade ju mitt inlägg om Sverige och inte om USA. Ja, det finns månggifte i Utah. Jag förstår inte vad det har att göra med månggifte i Sverige. Det är olagligt i Sverige och det var det jag tog upp. Jättebra att du trivs i Sverige och uppskattar de förmåner som fortfarande finns där. Sjukvården verkar inte vara särskilt bra trots att den är billigare - fri är den inte eftersom du betalar skatt och får den billigare. Läste senast idag om de mycket långa köerna där en del människor inte blir behandlade i tid utan dör.
Vi har inte samma sociala nät i USA och det har jag också skrivit om på bloggen. Det här inlägget handlade om valet i Sverige 2018 och de utmaningar man står inför i Sverige.

Linnea said...

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/darfor-har-skjutningarna-minska. Nu handlar det om Göteborg, men trevligt med positiv trend ��. Jag tror iaf att mycket av att många upplever mer våld är ju pga av rapporteringen. Av det du skriver känner jag knappt igen mig på något... Och jag tycker det är samma sak jämt, ska jag ut o resa är många oroliga pga av allt de hör o läser. Men den lugna vardag som majoriteten av tiden råder är det ingen som bemödar sig att skriva Om..
Ha en fin tisdag!

Anonymous said...

Hej igen.
Anne-Marie: Jag har bara hört talas om Barcelonaavtalet, men jag får väl ta och läsa om det.

Anonymous: Invandringen kostar enorma belopp, och pengarna måste tas från många områden, bla. från pensionerna.
Skall man lyssna på hur illa det är, skall man inte lyssna på någon politiker, utan på en ekonom som är insatt, som Hans Jensevik: https://www.youtube.com/watch?v=xkrvNxpaT20

Linnea: svt är inte rätt forum att lyssna på hur illa det verkligen är, eftersom dom gör allt för att mörka det.

Mvh Skogåsbon

Anonymous said...

Linnea: Tittar man på BRÅs statistik från 1975 - 2014, så har brotten ökat med över 300%.
Numera så försöker man mörklägga viss brottsstatistik, då politikerna anser att det inte är så bra att folk får veta hur illa det verkligen är.
Mig veterligen, så är det bara ett enda parti i riksdagen, som inte vill mörklägga denna statistik.

Titta själv på statistiken som finns, från 1975 - 2014.
https://www.bra.se/download/18.3e68a7df14d334859aa24b/1431500897936/2015_Brottsutvecklingen+f%C3%B6r+vissa+brott+mot+person+fram+till+2014.pdf

Mvh Skogåsbon

Anonymous said...

Linnea: Jo, din länk till svt, och att skjutningarna minskat, beror inte på att det blivit bättre. Det beror på att polisen gjort sora insatser, och punktmarkerat brottslingarna.

En annan svt artikel:
https://www.svt.se/special/dodsskjutningar-2017/

En artikel från Dagens Juridik:
http://www.dagensjuridik.se/2017/09/sverige-i-topp-med-antal-skjutningar-svart-hitta-motsvarighet-i-andra-lander

Mvh Skogåsbon

Anne-Marie said...

Linnea: Jag tror att man kanske rapporterar mer men jag tror också att det faktiskt är mer våld och skjutningar. Se Skogåsbon kommentarer nedan. Och jag håller med Skogåsbon - SvT är verkligen inte rätt kanal för att få neutral information. Problemet är ju att Sveriges Television är vänstervridet för att följa “agendan" man har i Sverige.
Det finns folk som rapporterar om en lugn vardag - flera bloggar jag följer gör det - men nu var det inte det som mitt inlägg handlade om utan om de utmaningar Sverige står inför och att det är val i Sverige 2018.
Ha en fin dag!

Anne-Marie said...

Skogåsbon: Tack för dina svar till andra i gruppen. Uppskattar att du har bra länkar som jag inte hade möjlighet att få fram så snabbt. :)
Bara ett lästips jag gav - inget tvång att läsa. :)
Självklart kostar invandringen mycket stora belopp. Tror man inte det vet jag inte riktigt vilken planet man bor på. Har inte lyssnat på Hans Jensevik - tack för länk.
Skrev precis det om SvT till Linnea. Nej, vänstervridna SvT skall man nog ta med en nypa salt.
Tack för länkar till Brå och de andra länkarna om skjutningar.

Anonymous said...

Hej Anne-Marie.

Ja, jag kände bara att jag måste göra detta.

Mvh Skogåsbon

Anne-Marie said...

Skogåsbon:
Det var uppskattat och du verkar ha koll på mycket av vad som är på gång.