Monday, September 5, 2016

Don't wear white after Labor Day

Ni får överse med att jag inte svarar på kommentarer just nu. Annars är det A och O för mig att besvara alla kommentarer men jag tar det litet lugnt med detta på grund av axeln. Tack till er som skriver!

Idag är det Labor Day i USA och skolan är stängd. Många i USA är lediga idag och det är trevligt med en långhelg. Semester kan jag egentligen inte ha såvida jag inte vill förlora inkomst (har ju varken sjuk- eller semesterersättning) och idag blir det en sådan dag med förlorad inkomst.

Labor Day infaller alltid den första måndagen i september och är ett “inofficiellt“ avslut på sommaren. Många är ute och campar den här helgen och det brukar vara fullt på campingplatserna. Vi har det ovanligt svalt just nu och i morse var det bara +4 här i Weed men det skall bli varmare igen under veckan. Nästa helg talar man över +30 igen - nu börjar det bli litet tjatigt med sol och värme tycker jag.

Det finns ett märkligt uttryck kring Labor Day som säger “don’t wear white after Labor Day“ vilket ju kan tyckas vara underligt. Det verkar ha sitt ursprung i det tidiga 1900-talet när överklassen kunde ha vita/ljusa kläder under sommaren medan arbetarklassen ofta hade mörkare klädesplagg då de hade jobb som ofta innebar hårt arbete och smuts. När september kom blev det svalare och överklassen kunde använda andra kläder som kanske var mörkare till färgen.

För de flesta människor idag spelar det givetvis ingen roll vilka färger på kläderna man har under olika årstider men uttrycket verkar leva kvar. https://www.yahoo.com/style/where-did-whole-don-t-150041390.htmlBranden i vårt område har nu vuxit till 25,000 acres och berget är helt täckt av rök idag. Igår syntes det och luften var klar så förhållandena ändras för varje dag och timme.

Något helt orelaterat - jag tittade inte på OS i Rio men såg givetvis att svenskarna vann en del medaljer. TV-reklamen här i USA (och även i Sverige) är oftast bedrövligt dålig och fånig men under sommar-OS släppte ett av USAs största försäkringsbolag - Farmer’s - en kul liten reklamsnutt. :)Happy Labor Day!

10 comments:

Anonymous said...

Hej kul video. Hälsningar Stig.

Äventyret framtiden said...

Anne-Marie, jag hoppas innerligen att du inte väntar alltför länge
med att gå till en läkare/ortoped för att få hjälp med din axel.
Axlar är inte att leka med och expertishjälp är bra i de här sammanhangen. Risken är stor att du kommer att få men för en längre tid än du behöver ha.
Var rädd om dig, sköt om dig!

olgakatt said...

Tack för John Oliver, en av mina favoriter!
Kanske dags att lyda Pettas råd......

Tant Gröns Lilla Bod said...

Det är verkligen tråkigt att höra att du fortfarande besväras av din värkande axel. Det måste vara jobbigt att uthärda dag ut och in. Hoppas att du kan få hjälp snart.

Tack för lektionen om Labour day, det var intressant! Och roliga klipp :).

~ Maria ~

Anonymous said...

Jobbigt med fortsatt problem med axeln. Hoppas du blir bättre snart!
Skrev en kommentar nyss, som bara försvann. I alla fall, hemskt med dessa bränder.
Sköt om dej!

Channal said...

Skönt med ledig dag men här har vi sommar =) Den är inte slut än. Ska bli riktigt skönt till helgen!

Bra att du tar det lugnt... var rädd om dig! KRAMAR Anna

Annica said...

Gillar vovve-filmen! Har tittat på den flera gånger och skrattat lika gott vid varje titt. :D
Krya på dig och ha en skön helg! Kram!

Anonymous said...

Alskar John Oliver...Trist for dig att lakningen gar langsamt. Min axelgrej tog oxâ sin tid,detta trots sprutor med antiinflammatoriskt plus ultraljudsbehandling. Antagligen svarlakta omraden,axel och skuldra. sa misstrosta inte , du blir bra igen,i sinom tid. Jag var inte heller sjukskriven under denna period, som varade i drygt sex manader! Men jobbigt ar det sa klart att inte kunna vila armen.
Dessa aterkommande brander ,att inte kunna ga ut, hoppas bara det brunnit klart nu.

Har har vi varmebolja ,kom precis tillbaka fran sommarsverige. Det var sa vackert och alldeles
lagom varmt.Langtar redan tillbaka.
Ha de sa bra du kan AM ! Och en skon helg onskar jag dig.
Stor Kram
Gunilla

Gunilla Nardin said...

Hej Anne-Marie! Hoppas att lakningen av axeln gar at ratt hall..Forstar att du vilar den till
max, vilket ju ar det allra basta du kan gora. Kanns lite konstigt faktiskt att inte se nya inlagg fran dig. Men de kommer ju i sinom tid. Nar du blir battre.
Vi har nu antligen fatt mer uthardliga temraturer har. Sa skont! Hade fatt mer an nog av hettan. Fast nagon host har vi ju inte direkt...men klarbla himmel och 25 grader ar perfekt.

Ha det sa gott du kan AM... fattar att det ar jobbigt for dig med en sa langdragen krampa.

Kram och Bon Courage!
Gunilla

Anonymous said...

Var har du tagit vägen? /Orolig