Tuesday, September 18, 2012

En vecka kvar på sommaren?

Förra veckan hade jag varken tid eller energi till att blogga. Det var fullt ös på jobbet och de timmar jag inte var på jobbet (vilket inte var särskilt många) gick till bilreparationer. Fortfarande är min bil inte riktigt som den skall så det kommer tyvärr att bli fler besök hos "bildoktorn". Under helgen försökte jag återhämta mig.

Sommaren fortsätter här i norra Kalifornien. Hela västkusten har mycket varmare väder än vad det "skall" vara. I Los Angeles var det runt +40 under helgen. Så varmt har de nästan aldrig. Hos oss skiner solen varje dag. Inga moln syns till och det är fortfarande uppemot 30 grader varje dag. Inget regn finns i prognoserna. Som tur är har man i alla fall lyckats få bränderna mer under kontroll så luften är klarare igen.

På lördag den 22 september är det First Day of Autumn eller Höstdagjämningen. Verkar det som om det stämmer? Knappast. Inget tyder på att det kommer att bli någon större skillnad hos oss utan sommaren verkar fortsätta. Det enda som påminner litet om hösten är att det blir mörkare för varje dag som går.

Kan man bli trött på sommar och sol? Ja! Nu får jag troligen större delen av Sverige emot mig. Hur kan hon säga något så hemskt som att man kan bli trött på sommar och sol? ;) Jag tyckte som de flesta i Sverige, när jag bodde där, att sol och värme var bland det viktigaste som fanns på sommaren. Så fort solen sken var jag ute med näsan i vädret. ;) En sommar var det sol och fint väder under arbetsveckorna men varje helg var det mulet och regn. Det var självklart inget roligt och jag förstår att man kan bli litet smått desperat när sommaren bara tycks försvinna utan att det har varit en sommar.
Men om man har sol och riktig värme dag efter dag under flera månader, kan det också bli tjatigt och jobbigt faktiskt. Variation är nog det allra bästa.

Eftersom det i stort sett inte regnat sedan juni i stora delar av västra USA har torkan blivit mer och mer extrem. Som jag skrivit om flera gånger har vi haft brandröken inpå knutarna. Fortfarande brinner det stora skogsbränder i Kalifornien, Oregon, Washington, Idaho, Colorado och Wyoming. Jag kan bara föreställa mig hur brandmännen kämpar i hetta och torka. Den här satellitbilden togs i augusti och visar de bränderna som vi haft här i norra Kalifornien. Strax norr om Bagley-branden ligger Mt Shasta. Det var den branden som svepte in vårt område i brandrök.

10 comments:

Pettas said...

Milda Moses!
Har ni fortfarande så hett? Förstår att du har ledsnat..det finns ju gränser. Så ojämnt fördelat det är. Tänk om man kunde byta med varandra

Ha det så gott du kan i väntan på regnet, det nödvändiga

kramar
Karin

Desiree said...

Jag tror man behöver variation av väderet. Tror nog man kan bli trött på sommar och sol om man har det varje dag vecka efter vecka och månad efter månad. Sommaren i Sverige är så kort så man hinner aldrig tröttna på den. Däremot kan jag bli väldigt less på vintern som ibland kan kännas som den varar i evighet. Jag hoppas att hösten blir fin och lite mer lagom och normal med tanke på den torka och den hetta ni har fått uppleva denna sommaren.
Kram!

Anonymous said...


Hejsan vi har 11 dagar regn och
tre dagar regn fria. På kommande,
14 dagars prognås. Tråkigt med era,
bränder. Och den extrema torkan.
Det har regnat otroligt mycket,
vattenmagasinen snart fulla. Vart
man åker så är gräsmattorna
gröna vi har ju haft sol ibland.
Hälsningar Stig

Lotta said...

Hoppas det kommer lite nederbörd, ni behöver ju det!

Sol och blå himmel i all oändlighet blir ju "vardag" det med. Jag känner hur min kropp behöver en mulen dag då och då. Idag har det stormat och varit grått. Tände ljus och tyckte det var jättemysigt när jag kom hem.

Hoppas det ordnar sig med din bil.

Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Milda moses kan man verkligen säga. ;) Det verkar som om fler och fler börjar bli irriterade på det torra, soliga och varma vädret. Byte av väder vore verkligen inte dumt. Vi får se hur länge det dröjer innan det kommer regn. Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag tror att allt blir tjatigt, oavsett vad det är för slags väder. Minns så väl frustrationen i Sverige om sommaren var kall och regnig. Vi har ju också vanligtvis en vinter som varar ca 5 månader men den är ju inte alls lika mörk som den svenska och ofta har vi mer sol än vad man har i Sverige. Kram!

Anne-Marie said...

Stig: Jag har hört och läst om allt regn ni haft i Sverige i sommar. Fint med gröna gräsmattor men det kan ju bli litet väl mycket med det blöta. Just nu fick det gärna regna riktigt ordentligt här i mina trakter. Det är torrt så det knastrar.

Anne-Marie said...

Lotta: Har man vuxit upp med varierande väder tror jag man behöver omväxling. Jag minns min första sommar i Mt Shasta och hur jag "sög i mig" en dag med moln och regn. Att bara ha sol och varmt varenda dag blir enformigt.
Jag hoppas också att allt blir okej igen med min bil. Kram!

Annika said...

VISST tröttnar man.
Jag är väldigt less på sommaren jag också, och ändå har vi nog det perfekta vädret på den amerikanska östkusten nu, runt 20-27 grader och ca 10 grader på nätterna.
men jag är redo för höstkläder och kyla och lite rusk.
Älskar ju hösten här.
Nog har ni det hett så det räcker hos er. Inte så kul.
Förstår mer än väl att du lessnat.
Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Jag tror att ni hade det mycket varmare tidigare i år när vi hade det svalare och sedan växlade det till svalare hos er och varmare här på västkusten. Eftersom det här är ovanligt hos oss verkar allt fler bli litet irriterade på värmen och torkan. Hos er regnar det ju i alla fall. Här har det inte regnat sedan juni. Helt otroligt egentligen. Kram!