Thursday, August 2, 2012

Uppdrag på jobbet

I förra veckan blev jag tillfrågad om jag ville sitta med i en jobbkommitté. Det var chefen inom personalavdelningen som ville att jag skulle representera "classified staff". Det är namnet på den grupp anställda jag hör till och som den nya personen som skall anställas också kommer att höra till.

Jag har aldrig suttit på den sidan om bordet så att säga utan bara varit den som blivit intervjuad. Eftersom jag måste finnas på vårt kontor när kurserna satt igång var jag tvungen att veta att allt skulle vara avklarat innan skolan börjar om ett par veckor. Det skulle det vara enligt personalavdelningen. Jag sade ja och har denna veckan gått igenom ansökningshandlingar och suttit med på intervjuer.

Det var intressant att vara med om denna del inom skolan. När jag sökte mitt jobb (fick söka det ett par gånger eftersom jag lämnade skolan och flyttade till Oregon innan Michael gick bort) vet jag hur lång tid det kan ta. Jag tror att det tog runt 1,5 månad varje gång jag sökte jobb innan jag visste om jag fått jobbet eller inte. Andra gången jag fick söka det jobb jag redan haft kändes det onekligen litet drygt att behöva gå igenom hela processen igen.

En jobbkommitté består av ett antal personer som möts, går igenom ansökningshandlarna, lämnar utlåtande om vilka personer som skall kallas till intervjuer, sedan intervjuar och till slut ger rekommendationer vilka som skall intervjuas en andra gång. Den andra intervjun görs ibland av skolans högste chef (det fick jag vara med om) men även vicechefen kan intervjua. Allt det här kan ta upp till 2 månader ibland.

Eftersom det var få sökande till den tjänsten vi nu intervjuade till gick det fort och redan i nästa vecka skall den som vi rekommenderade bli intervjuad en andra gång.

I morgon och lördag skall det bli mycket varmt. Så här bart är berget från Weed-sidan just nu.

4 comments:

Lotta said...

Vad roligt att vara med och intervjua! Det är ett viktigt uppdrag. Jag ska snart börja intervjua igen då jag ska anställa en person till mitt team.

Vad fint det var att läsa om din resa till NY med din pappa!

Kram och stay cool!

Lotta

Anonymous said...

Alltid kul att få vara med och pröva på någonting nytt.
Ha en bra dag.
Kram
Marie GA

Anne-Marie said...

Lotta: Det var intressant att se hur det går till från "insidan" när någon skall anställas. Och jag slapp vara nervös. ;)
Min pappa och jag gjorde en riktig rundresa i USA till NYC, Washington DC, New Mexico, San Francisco och Los Angeles. Det var i mitten av 80-talet när folk fortfarande kunde komma ut till gaten och hämta anländande vänner.
Det var riktigt varmt idag. Och utan luftkonditionering blir det hett.
Kram!

Anne-Marie said...

Marie: Det är alltid bra att kunna få lära sig något nytt tycker jag. Och nu behövde jag bara ställa frågorna, inte hitta på bra och intelligenta svar. :) Kram!