Monday, August 6, 2012

Söndag i Redding

Det var rekordvarmt under helgen och jag höll mig mest inomhus både på fredagen och lördagen. När det är runt +37 är det skönare att vara inomhus. Musikfestivalen var välbesökt med massor med folk och bilar som försökte parkera på "min" gata. Musiken pågick till sent på kvällen. Nu är det lugnt och tyst igen i den här delen av Weed.

I söndags lämnade jag Weed för att följa med min vän J och hennes dotter till staden Redding. De skulle se en pjäs och frågade om jag ville hänga med. Redding ligger ca 1-1,5 timmes bilfärd söder om Mt Shasta och där är det ännu varmare på somrarna. Mycket beroende på att staden ligger mycket lägre. Det brukar ofta vara mellan +40-45 och det var varmt igår.

Pjäsen vi såg heter "To Kill a Mockingbird". Den baseras på en bok som kom ut 1960 och utspelas i södern. Handlingen kretsar kring advokaten Atticus Finch och hans två barn samt en påstådd våldtäkt där en svart man anklagas att ha gjort övergrepp på en vit kvinna. Kvinnan är den som inte talar sanning men den svarte mannen döms ändå. En del av pjäsen utspelar sig i en rättssal där rasismen tydligt framträder. Skådespelarna (både barn och vuxna) gjorde en mycket stark prestation.
Efter pjäsen besökte vi ett par affärer och en thailändsk restaurang.

I morgon skall jag besöka Yreka och domstolen. Har hört mer om det här med jury duty och jag hoppas att jag inte skall bli utvald.

På förmiddagen luktade det brandrök och bara ca 1,5 mil från Weed hade en skogsbrand startat. Den här hemsidan har bra information för alla USAs stater och de bränder som pågår - Inciweb.org. Inte konstigt om det brinner eftersom det är helt uttorkat i markerna. Tydligen har de fått bra kontroll över branden men jag såg röken när jag åkte hem från jobbet.

7 comments:

Pettas said...

Jag tänkte på dig igår kväll och på din ev. roll i domstolen.
Nu håller jag tummarna för att du inte skall bli utvald

Pjäsen du såg verkar bekant men säkert har filmer gjorts på samma tema.

Uj, den värmen kan jag vara förutan, förstår bra att du höll dig på insidan.

Kramar
Karin

Desiree said...

Oj visste inte att det blev så attans varmt i Redding. Jag tror vi körde förbi Redding på vår väg söderut. Åh blir lite avis på att du fått se pjäsen To Kill a Mockingbird. Den läste jag både då jag gick på Am high school i Nicaragua och då vi bodde i Alabama men vi fick aldrig möjlighet att gå och se pjäsen i Alabama. Läskigt med alla bränder som härjar. Det känns som det har varit extra mycket bränder i stora delar av USA det här året.
Kram!

Anna said...

Harper Lees klassiska bok är mycket bra och bör läsas av alla - framförallt ungdomar. På svenska heter den Dödssynden. Jag tror att James Stewart spelat rollen som pappan på film. Tyvärr så blev den här starka boken Lees enda.

Anne-Marie said...

Karin: Som du ser av dagens inlägg gick det väldigt bra med min jury duty.
Värmen är mycket enveten i stora delar av USA denna sommar. Nu till helgen skall det bli riktigt varmt återigen hos oss. Det har varit litet drägligare idag och igår.
Som Anna skrev heter pjäsen/boken tydligen Dödssynden på svenska. Den var stark och bra.
Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Ja, ni passerade med all säkerhet Redding eftersom man måste åka förbi den staden om man kör motorvägen I-5. Det kan bli väldigt hett där. Alldeles för varmt för mig.
Jag hade hört talas om den här boken och pjäsen men visste inte riktigt vad den handlade om. Kändes bra att ha sett den.
Det har varit många bränder i olika delar av USA och då värmen och torkan fortsätter blir det ju ingen riktig förbättring. Det skulle behöva regna riktigt ordentligt. Kram!

Anne-Marie said...

Anna: Välkommen hit! Tror inte att jag sett dig kommentera tidigare. Som svensk känns de här rasmotsättningarna litet främmande eftersom de sitter så djupt och funnits så länge. Har inte sett filmen men den är säkert också bra.

Anna said...

Tack för välkomnandet!
Jag har läst din blogg en längre tid, men inte kommenterat.
Det är intressant att följa en landsmaninnas liv i ett fjärran land. Och du skriver så trevligt och opretentiöst.