Wednesday, August 29, 2012

Brandrök och bilklubbar

Det finns inte särskilt mycket trevligt att fotografera just nu eftersom allt är brunbränt och torrt. Därför är det litet glesare med inlägg. Solen skiner, det är varmt och bränderna kryper närmare. Vi har nu bränder i alla väderstreck. Luften är ofta rökfylld och det verkar inte vara något slut på bränderna som växer för varje dag. Vet inte om jag varit med om så långvariga bränder sedan jag kom till norra Kalifornien.

Men livet rullar vidare även om jag inte kan vara utomhus särskilt mycket just nu på grund av all brandrök. Tur att jag har min bil. :) Jag skulle inte klara av att gå långa promenader. Eftersom min bil börjar bli äldre är jag noga med att varje år betala min medlemsavgift till en bilklubb (automobile club) som bland annat har bärgningsservice till närmaste bilreparatör, oavsett avstånd. De har även annan service som att man kan beställa kartor gratis och man får olika slags rabatter på hotell, hyrbilar, osv.

Det finns många olika slags klubbar och det gäller verkligen att kolla priser och deras villkor och regler. Jag har varit medlem i en klubb som heter GM Motor Club och de har nog ett av de lägsta priserna men fortfarande bra service. AAA är en stor organisation men kostar mycket mer per år och ger egentligen inte bättre service och förmåner.

Jag brukar få brev under juli med förnyelsematerial för mitt medlemsskap. I år glömde jag helt bort att det inte kom eftersom jag var sjuk och hade fullt upp med min mamma. När jag helt plötsligt kom på att kuvertet inte hade dykt upp fick jag omgående betala min avgift per telefon och kreditkort. De påstod att kuvertet sänts ut ovanligt sent. Men inget kuvert dök upp. Inget nytt medlemskort kom heller efter det att jag betalat och jag ringde och frågade vad som var på gång. De påstod att de haft problem med utskick. Det kan man nog påstå. I förrgår kom 6! kuvert med inbetalningsavi, påminnelse om inbetalning och flera kuvert med nya kort. Jag fick så jag teg. ;)


12 comments:

Desiree said...

Oj nog kan man föstå att de haft problem med sina utskick med tanke på att du fick hela sex kuvert. Trist att hettan och bränderna fortsätter och att man knappt kan vara ute både pga av hettan och brandröken. AAA har jag hört mycket om men inte den du är med i troligtvis bara för att AAA är större. Hoppas att brandröken lättar snart och att det kanske till och med kommer lite regn så att bränderna tar slut.
Kram!

Pettas said...

:), ja nog fick du så du teg. För många andra med till och med.
Det måste vara hemskt att leva i brandrök och lukt varje dag. hoppas nu att de snart får bukt på bränderna.

Kramar

olgakatt said...

Man kan undra var posten hakat upp sig! Här lär det ha hänt att nån brevbärare i nåt privat utdelningsbolag tröttnat och helt sonika kastat bort postväskan i ett buskage.
Väl att det redde upp sig för dig.
Måtte bränderna snart vara bekämpade!

Får du mycket spamkommentarer eftersom jag måste bevisa att jag inre är en robot? Gillar det inte....

Annika said...

Vi har AAA, och de är bra.
Visste inte att GM har ngt liknande.
Låter inte kul med bränderna...

Säger som Olgakatt, får du mkt spam???
All min spam fastnar i filtret.
Tycker det funkar utmärkt utan denna hemska verifikation.
Gillar den inte.

Kram!
PS, fick försöka åtminstone FYRA gånger innan kommentaren gick igenom...

Lotta said...

Jobbigt o hemskt att hettan och bränderna fortsätter!

Ja, maila kan de ;) Ibland blir man bombarderad, ibland inte.

Verifkationen har jag helt tagit bort och det fungerar bra.

Kram!

Marianne said...

Jisses, ja det är väl den berömda ketchupeffekten : ) Tur att det löste sig till slut. Det är jobbigt när sådana där nödvändiga saker hakar upp sig. Här är det väl försäkringsbolagen som har hand om det där med bärgning osv, har aldrig hört talas om liknande klubbar här.

Trist med alla bränder. Hoppas det svalnar av snart hos dig och att det slutar brinna!

Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag är så trött på den disiga luften med röklukt. Tror tyvärr att det kommer att vara så här mer eller mindre tills det regnar. Och det finns inget regn alls i prognosen. Bara sol, sol, sol. Konstigt att man kan bli trött på sol men variation är bäst.
Har aldrig haft några problem med "min" bilklubb tidigare men nu verkar de ha fått "fnatt". :) Har betalat och har kort i massor så allt är lugnt. Kram!

Anne-Marie said...

Karin: När jag ringde och undrade varför jag fått så många kuvert sade kvinnan jag pratade med att de allra flesta "bara" fått 4 kuvert.
Brandröken och lukten börjar verkligen bli tjatiga. Och inte bra för näsa och hals heller. Inget regn i prognosen. Det verkar till och med bli litet varmare igen. Ungefär en vecka har det varit litet svalare. Kramar!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Det var inte postens fel eftersom alla kuvert hade ungefär samma datumstämpel. Det var något internt fel hos bilklubben. Ibland undrar man vad brevbärarna tänker. En gång i Enebyberg fick vi kanske 50-100 av Enebybergs julkort. Tror att brevbäraren bara gav upp.
Jag har tagit bort verifieringen eftersom jag själv inte tycker om den men jag började få en massa spam men det verkar inte som om de hamnade på bloggen.

Anne-Marie said...

Annika: Har tagit bort verifieringen eftersom jag själv inte tycker om den. Fick en massa spam men det verkar som om filtret tagit hand om den som tur är. Nu går det bra att kommentera hoppas jag. :)
Jag visste heller inte om GM Motor Club för ca 6 år sedan men de är bland de billigaste och har till och med litet bättre villkor tror jag än AAA när det gäller avstånd för bärgning.
Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Tog bort verifieringen eftersom jag själv tycker den är jättejobbig. All spam som kom verkar ha fastnat i filtret.
Nu vill vi ha regn - du kanske kan skicka litet av det du får. ;) Eftersom det är så grönt och fint hos er antar jag att det regnar då och då.
Kram!

Anne-Marie said...

Marianne: Eftersom jag inte hade varken bil eller körkort när jag bodde i Sverige vet jag inte hur det fungerar, men bilklubbar är troligen något amerikanskt. Tur att jag fick mitt kort (har rätt många nu ;)).
Bränderna kommer nog att fortsätta i viss utsträckning tills det regnar. Och det finns inget regn i prognosen.
Kram!!