Saturday, June 2, 2012

Raspig röst

Det hostades och nystes på flighten från Chicago till Sacramento och nu verkar jag ha drabbats av något liknande. Märkte igår att min röst inte lät som den brukar. Den är litet mer som Steven Tylers röst - han från Aerosmith och en av "American Idol"-domarna ;).

Idag tar jag det lugnt hemma och försöker gå igenom saker och ting som hamnat på hög under veckorna jag varit i Sverige. Och jag försöker vara så tyst som möjligt. Det är nästan det enda som hjälper mot heshet.

Men sedan har jag en del saker jag brukar ta också för att förkorta förkylningar. Jag har (peppar, peppar) inte varit sjuk sedan förra sommaren.
Halstabletter är bra för en raspig röst. Gillar Ricola och tror att de fortfarande finns i Sverige. De fanns i alla fall när jag bodde där.

Det här är något som jag hittade här i USA för många år sedan när jag hade en otroligt envis förkylning. Grapefruit seed extract. Smakar litet bittert men fungerar mycket bra. I Sverige heter det grapefuktkärnextrakt.

Och sedan hör Vitamin C självklart till. Det här pulvret tycker jag bättre om än kapslar. Man slipper allt som finns i kapslarna som fyllmedel och annat konstigt.

När jag var i Stockholm köpte jag ett par saker till min mamma i ett par olika hälsokostaffärer och nästan svimmade när jag såg hur otroligt dyrt det var. Jag brukar inte köpa mina tillskott i affärer eftersom det, också i USA, är dyrare än på nätet. En av mina favoritbutiker på nätet (och de skickar även till Sverige) heter Swanson Vitamins och deras priser är mycket låga och de har ett helt otroligt utbud av produkter.

Såg precis att det är +6 och regn i Stockholm. Här är det runt +27. Jag hade tur som fick ett par veckor nästan med svensk försommar.

8 comments:

Desiree said...

Åh nej vad trist att du kanske håller på att bli förkyld. Händer lätt om det är många på planet som är lite krassliga och det hostas och nyser runt omkring en. Jag brukar inte heller vara förkyld eller sjuk speciellt ofta. Jag hoppas att du kryar på dig snart. Låter som du gör helt rätt med att ta det lungt, inte prata mer än nödvändigt och har preppat med lite vitaminer och annat. Det är rena rama höstvädret här. Jag hoppas det vänder snart.
Kram och krya på dig.

Katarina said...

Trist att komma hem med en begynnande förkylning, men du ser ut att kurera dig bra. Jag tror många gånger att vila är det kroppen behöver..

Kram och krya på dig1

Annica said...

Förkylningar är aldrig välkomna. Hoppas du kryar på dig snabbt. Jag brukar ta bitar av färsk ingefära och suga på så fort jag märker minsta tecken på hosta, halsont, snuva och dyl. (Starkt, men baciller/virus ska ha "på moppo"!)

Anonymous said...

Hett vatten eller te. Saften av en pressad citron. Ett par skedar honung ett par gånger om dagen. Det kan också göra susen.
Ha en bra söndag.
Marie

Anne-Marie said...

Desiree: Tack! Har fortfarande inte min vanliga styrka i rösten och har nyst en del idag men jag tror att jag kan vända det hela utan att bli riktigt sjuk. Tror att jag också har en del stress pga att det känns litet oroligt betr. min mamma. Idag har det varit en hel del moln här och litet svalare vilket faktiskt varit skönt. Hoppas att det vänder i Stockholm och sommaren kommer tillbaka snart. Kramar!

Anne-Marie said...

Katarina: Tack för krya-på-dig hälsningen. Kroppen brukar känna vad den vill att man skall göra. Var tvungen att bege mig till Mt Shasta för att handla idag men då behöver man ju inte prata direkt. Kram!

Anne-Marie said...

Annica: Vet att ingerfära skall vara bra men jag har litet svårt, av någon anledning, för just ingefärasmaken. Men jag har mycket annat jag tar. Håller helt med dig om att virus och baciller skall portas snabbt!

Anne-Marie said...

Marie: Tack för tipsen! Skall ta litet citron i kväll. Hade ingen hemma efter att ha varit borta i 3 veckor. Blir jag hes brukar tystnad vara det som fungerar bäst. Eftersom stämbanden blir svullna skall man ju inte anstränga dem.