Tuesday, May 5, 2009

Tillbaka i Lake Shastina


I helgen gick flyttlasset - igen. :)
Den här gången hade jag hyrt en Uhaul. Det är en mindre flyttbil - ungefär som Statoils flyttbilar man kan hyra.
Det var tur att jag hyrt en flyttbil eftersom det regnade både på fredagen och lördagen. Jag hade hjälp med flytten så R och jag hämtade upp bilen på fredagen, fyllde bilen med lådor och sedan på lördagen lastade vi det sista och körde ut till Lake Shastina.

Där blåste det men som tur var regnade det inte. Det kändes litet som att komma hem igen. Jag hade ju bara varit därifrån under ca 1,5 månad. Allt var sig likt och den här gången behövs det ju inte någon städning efter det att jag flyttat in.
Jag packade upp en del redan på lördagen och det kändes skönt att återse mina saker. Mycket har legat nerpackat under ett par månader.

I söndags var jag i huset i Weed och städade. Jag hade på känn att min hyresvärd skulle vara mycket mer petig än vad uthyrningsföretaget varit - och jag hade helt rätt. Igår hade jag en "inspektion" och min hyresvärd kollade städningen rätt så ordentligt. Han hade tidigare skickat en lista med allt som skulle vara rengjort. Något jag inte hade brytt mig om var att göra rent persiennerna. Efter 1,5 månad tyckte jag att det verkade litet överdrivet - dessutom var de inte var rena när jag flyttade in. Men, han kollade dem! Nu får vi se om jag får tillbaka hela min "security deposit" eller inte. Det är den summa, utöver hyran, som man får betala när man hyr en bostad. Tydligen kan en hyresvärd använda delar av den eller hela summan för rengöring och/eller reparationer. Min hyresvärd har dragit tidigare hyresgäster inför något som heter "Small claims court" (en speciell slags domstol där fall kan handläggas enklare och billigare än normalt). Han har krävt tidigare hyresgäster på pengar för reparationer och rengöring så han är helt klart en person som inte tar alltför lätt på saker och ting.

Skall bli skönt när allt är uppackat. Min telefonservice har flyttats över och idag fick jag internet igen. :)

Bilden från Uhaul.com

3 comments:

m i t said...

Grattis att ha kommit till nån form av ro igen!
Synd att du inte kan kräva hyresvärden på ersättning för "dolt fel" i huset! Det förefaller ju ganska hälsoskadligt med den äckliga lukten. Du är väl knappast den första hyresgäst som flytt fältet!
Visst är det fascinerande med Dr Jekyll och Mr Hyde-fenomenet hos en del businessfolk! Innan man köpt ngt är dom världens charmtroll - är det sen efter beställningen nåt fel kommer en helt annan personlighet fram!I synnerhet om dom dolt ngt som man själv missat att kolla.
Hade du vetat att persiennerna var med på städlistan kunde du ju anmärkt vid inflyttningen att dom var smutsiga då!
Jag tycker det är intressant att se vad du har för väder i Kalifornien och jämföra med Skåne. Vi har haft högsommar i flera veckor och nu äntligen fått regn - och då lär det fortsätta regna ett bra tag. Men våren försvann i ett nafs - rena Norrland i det avseendet - där lär ju våren kunna vara över på en förmiddag.
Lycka till med ditt boende - hoppas det dyker upp precis vad du vill ha snart - och då är du bättre förberedd!

Anne-Marie said...

mit: Tack! Jag vet inte om folk bryr sig så mycket. Har fått för mig att många bor i miljöer som inte alls är bra. Min hyresvärd har absolut litet olika personligheter.:) Vädret här har nog varit litet mer vinterlikt än vad det varit i Sverige under en period. Nu till helgen har de lovat mer sommarvärme. Blir skönt att kunna vara utomhus.

Anonymous said...

Hejsan!
Natalie heter jag och har faktist en dröm själv om att flytta till usa och arbeta som förskolelärare i en småstad.

Jag har bara lite frågor om din flytt dit hoppas att det är okey.

Hur kom det sig att u flyttade till usa mpste mán inte ha ett grenn card eller liknande för att flytta dit.
Kan du inteb erätta om livet samhället och hur personerna är där du bor.

hur ska jag vända mig om jag nu vill ha ett jobb i usa för att sedan kunna flytta dit?

mvh natalie

du kan mejla mig på:
natalie_21maj@hotmail.com