Sunday, September 28, 2008

Biltjuvar

Jag gjorde en mindre trevlig upptäckt i går. Någon eller några måste ha försökt ta sig in i min bil eftersom låset var "mixtrat" med på förarsidan.

Det var en väldig tur att de inte lyckades ta sig in och att låset höll. Det känns emellertid inte som det skall så jag måste kanske försöka skaffa ett nytt lås. Hemska tanke att komma ut till parkeringsplatsen och inte se min bil där.

Nu har jag blivit ännu mer motiverad att flytta. Jag kan ju inte bo kvar med risk för inbrott. Vem vet vad som skulle kunna hända med min lägenhet när jag är borta nästan tre veckor kring jul- och nyårshelgerna.

Tyvärr finns det inte så mycket som hyrs ut just nu som jag har råd med. De som är i min prisklass är inte alltid i ett sådant skick att man vill bo där.
En liten lustig sak är att en lägenhet som jag tittade på inne i Mt Shasta när jag kom tillbaka från Oregon (jag valde mellan den och den lägenhet jag nu har) är till uthyrning igen. Den har både för- och nackdelar.

Jag tror att jag närmar mig ett email till alla på skolan att jag letar efter ny bostad. Jag har sett en hel del email från andra på skolan som antingen letar efter bostad eller har något att sälja eller ge bort. Är i alla fall värt ett försök.

7 comments:

Fransyskan said...

Det är en pina att leta efter lägenhet, utnyttja alla kontakter du har, det är alltid någon som känner någon..

Matildas fikarum said...

Fy bubblan för att vara rädd att någon ska sno bilen. Nä, då skulle jag nog också flytta!

Annika said...

Sänd ut ett e-mail som du tänkte. Vem vet? Det kanske blir napp. Förstår så väl att du vill flytta därifrån.
Kram!

Saltistjejen said...

kan tänka ig att e-mail till skolan är superbra för då får du ju endast tips av folk du vet vilka det är och det är ju som en referens det med på ngt vis.
Lycka till nu!!

Saltistjejen said...

kan tänka ig att e-mail till skolan är superbra för då får du ju endast tips av folk du vet vilka det är och det är ju som en referens det med på ngt vis.
Lycka till nu!!

Patrik said...

Tråkigt med biltjuvar.
I dom Sörmländska skogarna i Sverige där jag bor låser man aldrig bilen :-)
Hur funkar det med försäkringar på bilar i Usa?
/Patrik

Anne-Marie said...

Fransyskan: Jag vet att det alltid finns fler hus/lägenheter till uthyrning under våren av någon anledning. Kanske för att många elever på skolan åker härifrån. Vi får hoppas att jag får något napp rätt så snart.

Matilda: Jag hade redan tänkt att jag skulle flytta men kanske inte att det skulle kännas fullt så brådskande.

Annika: Det blir nog ett email. Får komma på något bra att skriva. Ibland skickar folk ut email om något de vill bli av med och ofta har någon nappat efter några minuter. Hus och lägenheter till uthyrning kanske är litet annorlunda och tar litet längre tid. Kram!

Saltistjejen: Jag tror att skolan kan vara en bra resurs eftersom det är en stor arbetsplats i det här området. Tack!

Patrik: Det är många i det här området som inte låser sina bilar heller. Jag ringde till mitt försäkringsbolag idag och jag har tydligen en $250 "deductible" (självrisk). Om mitt låsbyte kostar mer än det kan jag få ut det som överstiger $250.