![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgka6NKPYLj976MbHYuwZoPwU8ceGF3MFXVE1nmajLwvFvhhtsiU8Birp3pzOIDoBb1SoxdHnbde__HneBHsr0Ontgxx4ZkkkJDV30ZDcONDEDfYa9BgoOBGMvZ7qrIF_QyvMYJv1IrhRA/s200/kronjast.jpg)
Eftersom jag har saknat mitt hemlagade bröd har jag satt igång att baka igen men har inte riktigt lyckats få till det ännu. Skorpan på brödet har blivit hårdare och brödet har inte alls varit så saftigt som jag minns att det var i Sverige. Har följt receptboken för brödmaskinen så jag vet inte riktigt vad som är på gång. Om någon har några bra ideer och förslag tar jag tacksamt emot dem.
Har upptäckt att olika sorters mjöl ofta finns i affärer som säljer organisk mat medan "vanliga" mataffärer ofta bara har "whole wheat" och "all-purpose flour".
Jag är ingen bagare, så långt ifrån man kan komma, men jag har hört att det skulle ha med mjölet att göra...Vet inte om det är sant, men...
ReplyDeleteJag har försökt göra bröd och bullar här i Australien, men det är svårt att få till de rätta måtten. Mjölet t.ex. är mycket tyngre och man kan bara använda två tredjedelar ungefär, mot vad man skulle använda i Sverige (om man går efter ett svenskt recept). Gissa om det blivit många bullar hårda som sten!
ReplyDeleteJag delar din frustration. Jag har försökt med alla trick jag kan komma på. Torrjäst - Yeast cake, Unbleached - Bleached mjöl, Mer vätska - mindre vätska, mer fett - mindre fett, skål med vatten i den enorma ugnen, högre temperatur - lägre temperatur, längre jästtid - kortare jästid o.s.v. Det enda som jag lyckats baka och kännt mig någorlunda nöjd med är Rimbobullar. Hittade din blog av en slump när jag tänkte se om nånannan svensk här lyckats med konststycket.
ReplyDeleteHälsningar
Thomas i Madison, WI